© Copyright 2018 Mag Medya
blank
Başa Dön

Yılın Rengi Living Coral

Yılın Rengi Living Coral

Pantone Renk Enstitüsü, her yıl teknoloji, moda ve medya trendlerini araştırıyor. Buna göre de zamanın ruhunu en iyi anlatan etkileri tespit ediyor. 2019 yılının rengini doğuştan gelen iyimserlik ve mutluluk arayışı ihtiyacımızı simgeleyen Living Coral olarak belirledi.

2016 yılında cinsiyet eşitliğini temsil eden Rose Quartz ve Serenity rengini, 2017’de doğayla bağ kuran ve yeni başlangıçları temsil eden Greenery rengini, 2018’de ise görsel düşünme ve gelecek gibi kavramları temsil eden Ultra Violet rengini seçen Pantone, 2019 için yılın rengini doğuştan gelen iyimserlik ve mutluluk arayışı ihtiyacımızı simgeleyen Living Coral olarak belirledi.

Pantone, günlük hayatımızın her geçen gün artarak dijital teknoloji ve sosyal medya tarafından sarmalanmasına tepki olarak, insanlığın bağlanma ve samimiyet kurmasına imkan sağlayan otantik ve kapsayıcı deneyim arayışını göz önünde bulundurarak 16-1546 kodlu Living Coral rengini bu yılın rengi olarak seçti. Pantone Renk Enstitüsü’nün Yönetici Direktörü Leatrice Eiseman renklerin doğal ve dijital gerçeklikler arasında dengeyi kurduğunu ve bunun özellikle insanileştirici ve cesaretlendirici özellikler taşıması sebebiyle, insan ilişkileri ve sosyal etkileşimi arzulayan tüketicilerin hassas noktalarına dokunan canlı mercan rengi için geçerli olduğunu söylüyor.

Girdiği mekanda hafiflik ve sakinlik hislerini yaratan bu rengi evinizde rahatlıkla kullanabilir, stil sahibi mekanlar kurgulayabilirsiniz. Kullanıldığı dekorasyon kurgularına optimist bir atmosfer kazandıran bu rengi ister duvar yüzeylerinde, ister mobilya ve aksesuarlarla evinize dahil edebilirsiniz. Pantone renk uzmanları her şekilde mekanınıza canlılık ve otantik bir görünüm yükleyeceğinizin garantisini baştan veriyor.

Duvar boyası tercihinizi mercan tonlarından yana kullanın…

Mercan resiflerinin canlı pembesinden ilhamını alan Pantone rengini duvarınızda uygulayarak sofistike bir atmosfer kurgulayabilirsiniz. Hasır veya bambu mobilyala,r bu renk ile uyumlu bir bütün oluşturuyor. Son dönemlerde popüler olan kuru çalılar, tüyler ve dallar ise rengin doğal çekiciliğini artıran objeler arasında.

Mercan rengini mekanınıza mobilyalarla dahil edin…

Şeftali, somon ve mercan renkleri arasında değişen bir koltuk veya kanepe, girdiği mekana canlılık katacak ve ortamın enerjisini yükseltecektir. Vintage stilindeki kurgular ile retro mobilyalara çok yakışan bu rengi kullanırken mercanın tonsurton renklerine de perde veya halı gibi diğer dekorasyon unsurlarında yer vererek etkisini artırabilirsiniz.

Mercanı adaçayı yeşili ve pirinç aksesuarla kombinleyin…

2018’in sonlarında trend otoritelerinin yeni tasarımlar için işaret ettiği adaçayı yeşili, Pantone renk uzmanlarının 2019’un rengi olarak seçtikleri mercan rengiyle bir araya geldiğinde mekanda dengeli ve ruhu dinlendiren bir hava yaratıyor. Ayrıca mercan rengini pirinç yüzeylerle kombinlemek, mekandaki zen ve hafiflik hissine lüks dokunuşlar katacaktır.

Mercan rengine fon olarak sakin ve yumuşak tonlar seçin…

Mercan renginin etkisini artırmak için fon renginizi nötr ve yumuşak tonlardan tercih edin. Örneğin, zeminleri ve duvarları beyaza boyanmış bir mekanda kullanılan mercan renkli bir koltuk veya bej bir kanepe üzerine yerleştirilen mercan renkli yastıklar dekorasyonda odak noktası olacaktır.

Çalışma masanızda mercan renginin motivasyon artırıcı gücünden yararlanın…

Birçok boya firması Living Coral’ı “pervasız, enerjik, neşe veren ve her türlü mekana pozitif enerji katan canlı bir renk” olarak tanımlanıyor. Bu rengi çalışma alanınıza taşıyarak motivasyonunuzu artırabilir, seramik ve cam gibi doğal malzemelerle buluşturarak aurası yüksek bir ortam kurgulayabilirsiniz.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.