© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Yalan Dünya

Yalan Dünya

Genelde bu iki sözcük yan yana gelince dramatik bir çağrışım yapar. İnsan bu sözcüklerin arkasında hep acılı, arabesk hikayeler arar. Hüzün, gözyaşı, karamsarlık… Oysa TV’de yeni başlayan “Yalan Dünya” dizisi Gülse Birsel’in gözlemleri, özel mizah yeteneği ve güçlü oyuncu kadrosu sayesinde dram olmaktan çıkıp muhteşem bir komediye dönüşmüş. Aslında “Yalan Dünya” sözcükleri marazi, sağlıksız duygu ve düşüncelerin ürünü. Zaten dizi de bunu ciddiye almayıp karikatürize ediyor. Dünya gerçek, hayat yaşamaya değer.

İlk gençlik yıllarında yaşam ihtimaller yönünden zengindir. Hayaller hep gelecekteki yaşamın nasıl olması gerektiği üzerinedir. Sadece kendine adanacak bir hayatın cazibesinin yitirilmesine daha çok zaman vardır. Sonraları yaşamın akışı içerisinde insan gerçek dünya ile yüzleşir. Bazı hayaller gerçekleşirken bazıları gerçekleşemez. Daha önce düşünmediğimiz ya da beklemediğimiz olaylar yaşamak durumunda kalırız. Bu herkes için bir noktada böyledir. Ancak zamanla yaşadıklarımızın hayatın gerçek renkleri olduğunu fark ederiz. İşte o zaman gelecekteki yaşantımızın nasıl olması gerektiğini hayal etmeyi bırakıp, içinde bulunduğumuz anın keyfini çıkarmaya çalışırız.

 

Kötümser zamanlarda zihnimizden uzaklaştırmak istemediğimiz karelerde, çocukluğumuza dair hoş anılara tutunmak isteriz. Çocukluğumuzun parkları, yaşadığımız ev, ailemize dair sıcak anılar, çocukluk arkadaşlarımızla hava kararıncaya dek sokaklarda oynadığımız dönemler, kendimizi “artık” büyümüş hissetmemizi sağlayan yanımızda bir büyük olmadan arkadaş grubumuzla gittiğimiz ilk sinema ve o dönemde dinlediğimiz şarkılar (ah Whitney Houston ah!) nasıl da nostaljik, buruk bir tat bırakmışlar içimizde. Hatırlıyorum da Whitney Houston “How Will I Know” parçasıyla patladığında ilkokul yıllarımdaydım. Annem “Greatest Love of All” şarkısınnın sözlerini bile ezberlemişti. Daha sonra “Where Do Broken Hearts Go”, kendimi artık büyümüş sandığım yıllarda “The Bodyguard” filmi ve o dönemler dilimizden düşmeyen “I Will Always Love You” ve Paris’te aylarca hiç bıkmadan dinlediğim, dolayısıyla hala her duyduğumda o günleri bana tekrar yaşatan “My love is your love” albümü…

 

En son 2009 yılında oğlumla dinledik son albümünü, gerçekten Whitney şarkılarıyla hayatımızın her döneminde bize eşlik etti geçen Mart ayına kadar… Bu da bana şunu hatırlattı: Yaşam sonsuz değil, değerini bilmek ve olumlu düşünmek dünyayı daha yaşanılabilir bir yer haline getiren bir erdem hatta tanrısal bir hediye değil midir? İyimser, ormanda aslandan kaçarken manzaranın güzelliğinin farkına varan kişiymiş. Bizler de yaşamın güzelliğinin ve gerçekliğinin hep farkında olalım. Sonuçta altı üstü YALAN DÜNYA!

 

Benden Söylemesi Akya’dan Öneriler

Okuyun:

Paulo Coelho “Aleph” ve

Amanda Hocking “Switched”

Dinleyin:

Ludovico Einaudi’nin albümü Nightbook son zamanlarda dinlediğim en hoş CD. Contemporary piano parçalarından oluşuyor, şiddetle tavsiye ediyorum.

Deneyin:

Sketchers marka spor ayakkabıların son çıkan shape-up modeli LIV gerçekten işe yarıyor. Görüntüsü biraz kaba olsa da son zamanlarda her yere bu sneakerslarla gider oldum. İnanması zor ama gerçekten adaleleri sıkılaştırıcı etkilerini hissedeceksiniz.                                                       
York testinin pabucunu dama atan program “metabolic balance”. Egzersiz ve sağlıklı bir diyete rağmen vücudunuzdan atmakta zorlandığınız 4-5 kilonuz kaldıysa yarım günlük açlık sonrası kanınız detaylı bir incelemeye alınıyor, sonuçlar Almanya’daki merkeze gönderilerek değerlendiriliyor. Size özel bir beslenme planı belirleniyor, yaklaşık 15-20 gün spor yasak. Bu uygulamayla birlikte hem vermekte zorlandığınız kilolarınızdan kurtuluyorsunuz hem de tiroit, insülin direnci gibi hastalıklardan korunmuş oluyorsunuz.

Bu sezon mor ve  lilaya bakan pembe tonları, elbiselerde olduğu kadar kozmetik ürünlerinde de etkisini gösteriyor. Bu tonları denemeye niyetliyseniz Nars Larger than life lip gloss (in born this way) ile Dior Ultra Gloss in lila party’i öneririm.                                                                                                 

İzleyin:

Amerika’da Golden Globe ödül töreninde Yılın En İyi Dizisi ödülüne layık görülen “Homeland” dizisi, duyduğuma göre Barack Obama’nın da favorisiymiş. Ben dayanamayıp birinci sezonun tümünü iki gece boyunca sabahlayıp bitirdim… Kaçırmayın derim!

Tadın:

Kuruçeşme İstanbul’da birbirinden farklı ve lezzetli lokum çeşitleriyle göz kamaştıran “Lokum”dan alacağınız incecik yufkaya sarılı, şık, otantik ambalajlı lokumları sevdiklerinize ikram edin. Londra’da Walton Street’te de şube açan “Lokum” kültürümüzü en şık şekliyle sunuyor.                                                                                                          

Sevgiyle kalın…

[nggallery id=1025]

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.