© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Modern, Romantik, Davetkar… Başkentli !!!

Modern, Romantik, Davetkar… Başkentli !!!

Ankara’da “butik” ya da  “business” diye tanımladığımız otellerin pek çoğu, bu şehirdeki bürokrasiyi daha da vurgulamak istercesine;
soğuk, mümkün olduğunca resmi, bir o kadar da mesafeli bizce… Ankaralı bir firma olarak, asla vazgeçemeyeceğimiz ve kendimizi her projede fazlasıyla sorumlu hissettiğimiz bu şehirde bir butik otel projesine başlamak sorumluluklarımızı canlandırdı adeta. Henüz bilgisayar çizimlerini gördüğünüz “Örnek Otel” Tandoğan’da hali hazırda çalışan bir otel; sahipleri otelin en az yıkım sökümle yenilenmesini istedikleri için bize başvurduklarında, hemen yazının başında söz ettiğimiz “Ankara ve butik otelleri” önyargısını kırmak için bir fırsat işte dedik ve çizmeye başladık.

Ankara’da bilinenin aksine aslında oldukça eğlenceli, romantik ve aşk dolu zamanlar da geçirilebileceğinin kanıtı olacak bir otel tasarlamaktı amacımız. Bunun için de çıkış noktamız; klasikleşmiş romantik filmlerin en akılda kalan kareleri oldu. Tüm odalarda, lobide, kat koridorlarında hep bu filmlerin siyah-beyaz karelerini kullandık. Bu siyah-beyaz konsept bizi sabit mobilyalarda, perdelerde, halılarda aynı renkleri ve tonlarını kullanmaya itti; ancak projelerimizi (en azından bu sayfalardan takip ettiğiniz kadarıyla) tanıyorsanız; asla ruhsuz, tekdüze ve gri mekanlarla sizin ve müşterilerimizin karşısına çıkmayacağımızı az çok tahmin edebilirsiniz. İşte bu yüzden hareketli mobilyalarda, aksesuarlarda ve tekstillerde mümkün olduğunca kontrast renklerle hareket kattık. Yer yer kullandığımız füme-flotal aynalarda mekanlara derinlik ve fantazi serpiştirdik biraz. Otel yenilenmiş haliyle bu sonbaharda işletmeye açılacak. Gidin ve bir de yerinde görün başkentin romantik ve davetkar yüzünü deriz.

Tasarım: PRO_FİT NEŞET GÜNE
Esin CANKILIÇ

Profit Neşet Güne

İnş.Dek.San.Tic.Ltd.Şti.

www.profitnesetgune.com

 

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.