© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Moda Rüzgarları

Moda Rüzgarları

Her yıl büyük bir heyecanla beklenen Milano Moda Haftası bu yıl da birbirinden güzel şovlara ev sahipliği yaptı! Jil Sander’ın yuvaya dönüşü, houte coutre’e dönüş yapan Dolce&Gabbana ve Raf Simons’ın Dior’a transferinin ardından merakla beklediğimiz yaz koleksiyonlarından işte sizler için seçtiklerim…

New York Moda Haftası 

New York ile başlayan moda haftaları yoğun ilgi görerek muhteşem bir açılış yaptı. Dünya modasına yön veren markaların ilkbahar yaz sezonunda bol renk ve ihtişamın ön plana çıktığını podyumlarda görebiliriz.

Milano Moda Haftası

Dolce&Gabbana: Mükemmel işçiliğiyle ön plana çıkan Dolce & Gabbana, 2013 İlkbahar / Yaz koleksiyonuyla bizleri muhteşem bir tatile hazırlıyor. Sicilya’nın renkli ve enerji dolu sokaklarından ilham alınarak hazırlanan koleksiyonda kırmızı, lacivert, siyah, sarı, renklerle süslenen giysiler; küpeler, bandanalar, hasır çantalar ve kabartılmış dolgu topuklularla tamamlanıyor. İtalyan kültürünün hakimiyetindeki koleksiyon, yaz aylarının eğlenceli olacağını haber verirken barok akımını eğlenceli bir şekilde tekrar yorumluyor.
Jil Sander: Minimalizmin sert hatlarına ve yumuşak dokularına teslim olan Jil Sander, gece mavisi, krem, turuncu, beyaz, siyah, füme ve mürdüm renklerinin hakim olduğu koleksiyonunda bu sezon oldukça sade ve göz yormayan bir çizgiye sahip. Minimalist çizgideki Jil Sander 2013 İlkbahar / Yaz koleksiyonunda havadar hacimli etekler, ceketler ve elbiseler, koleksiyonun öne çıkan parçalarını oluşturuyor.

Londra Moda Haftası 

Londra’da devam eden moda haftaları yine izleyenlere buram buram moda kokan görsel şovlar sundu. Geometrik desenleerin kullanıldığı ve baştan aşağı kırmızının kombinleriin yer aldığı  defilelerde kıyafetler ilginç aksesuarlarla tamamlandı.

Paris Moda Haftası

Dior: Markanın bu yıl transfer ettiği yeni tasarımcı Raf Simons, Dior bünyesindeki ilk hazır giyim koleksiyonunda “özgürlük” teması üzerine kurulu sade koleksiyonuyla moda dünyasından tam puan aldı. 2012 İlkbahar-Yaz koleksiyonunda 40’lı yılları andıran renkli hacimli etek ve şortlar ile sofistike bir tarzı tanımlayan kıyafetlerin yanı sıra düz çizgide siyah takımlar oldukça fazla dikkat çekti. Raf Simons’un yeni koleksiyonlarını biz de merakla bekliyor olacağız!

Moda haftalarının akılda kalan renkleri

blank

Moda Lüksle Birleşince

Moda dünyası bu sonbahar en hareketli dönemlerinden birini yaşıyor! Büyük markalar, birbirinden farklı tasarımcılarla ve ünlü isimlerle işbirliği yapmanın peşinde! Lüks markaların yanı sıra hazır giyim sektörünü tanınmış isimlerin değerleriyle birleştiren sınırlı sayıdaki bu özel koleksiyonlar, bünyesindeki ürünleri tüketiciye alınabilir fiyatlarla sunabilme imkanı da tanıyor. Her zaman bulamayacağınız bu fırsatları akıllıca değerlendirmek ise sizin elinizde! İşte benim sezondaki son işbirliklerinden sizler için seçtiklerim!

Victoria Beckham For Cutler & Gross
Tasarıma olan merakıyla adından sıkça söz ettiren ve son dönemde koleksiyonlarında yarattığı seksi kadın silüeti ile moda dünyasında çok beğenilen Victoria Beckham bu sefer farklı bir işbirliği ile karşımıza çıkıyor! Daha önce 2009 yılında kapsül bir gözlük koleksiyonu çıkartan tasarımcı, önümüzdeki sezonda ünlü gözlük markası Cutler & Gross için 6 modelden oluşan yeni bir gözlük koleksiyonu tasarladı. Victoria Beckham’ın keskin çizgisini tamamıyla yansıtan bu gözlüklerin her birinden üç farklı renk mevcut. Meraklısına duyurulur!

Anna Dello Russo for H&M!
Her sezon birbirinden başarılı tasarımcılarla yaptığı işbirlikleriyle adından söz ettiren H&M bu sefer tasarımcı ve marka işbirliği bünyesinde unutulmaz bir stil ikonu olan Anna Dello Russo’yu ağırlıyor! Japonya Vogue’un kreatif direktörlüğünü yapan Anna Dello Russo özellikle bir giydiğini bir daha giymemesiyle ve moda haftalarında gün içerisinde değiştirdiği ilginç kostümleriyle tanınıyor. Sonbaharda Anna Dello Russo for H&M koleksiyonunda turkuaz ve altının birlikteliği en çok dikkat çeken detaylar arasında! Benim favorim ise altın işlemelerle süslü turkuaz rengi küçük valizler! Koleksiyon 4 Ekim’de İstinye Park H&M Mağazasında satışa sunulacak.

Cindy Crawford for C&A
Yaşına rağmen güzelliğiyle hala dikkatleri üzerine çeken Top Model Cindy Crawford uzun bir süre Deichman’ın marka yüzü olduktan sonra sonbahar sezonunda casual stilin öncü markalarından C&A için kapsül bir koleksiyon tasarladı. Alınabilir fiyatlarıyla dikkat çeken koleksiyonda hırkalar, kazaklar ve bol paltolarla rahatlığa önem veren bir stil ön plana çıkıyor…

Yayoi Kusama for Louis Vuitton
Moda dünyasında bu sezon en heyecan verici işbirliği şüphesiz polka-dot’un (puantiye) en önemli temsilcilerinden Yayoi Kusama’nın Louis Vuitton için tasarladığı ürünler! Bir dönem politikayla ilgili yaptığı eylemlerle ve çıplak vücutları beneklerle süslemesiyle ünlü olan sıra dışı sanatçı Yayoi Kusama yaklaşık kırk yıldır bir akıl hastanesinde yaşıyor. Louis Vuitton’un tasarımcısı Marc Jacobs’ın aklına gelen bu işbirliği fikri, Yayoi Kusama’nın da ikna olmasıyla hayata geçti ve bu sezon beneklerle dolu bir koleksiyon vitrinlerdeki yerini aldı! Ayrıca dünya çapında pek çok Louis Vuitton mağazası bu özel işbirliği için vitrinlerini beneklere ve Yayoi Kusama’nın birebir balmumu heykellerine bürüdü! Eğer yaşayan bir tarihe tanıklık etmek istiyorsanız bu koleksiyondan bir parça edinmenizi şiddetle tavsiye ederim!

Yazar Hakkında /

Fashion-blogger, creative director of his own fashion blog. Kubilay launched his fashion and life-style blog, KubilaySakarya.com in 2011. Now he is graduated Interior Architecture and Environmental Design in Bilkent University.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.