© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Gelin makyajı nasıl olmalı?

Gelin makyajı nasıl olmalı?

Gelin makyajı çok özeldir. Çünkü bir kere yapılır ve tekrarlama, telafi etme şansı yoktur. O gün muhteşem görünmeniz gerekir.

Peki bunun için ihtiyacınız olan nedir?

Öncelikle kendinizi rahat hissettiğiniz makyaj en doğru makyajdır. Çok abartılı bir makyaj yaparak gelin masumiyetini yok etmemek gerekir ama çok az yapmak da özensiz, sönük ve soluk görünmenize sebep olabilir. Yüz ve göz şekline uygun renkler ve teknikler uygulayarak kusurları hafifletmek ve fotoğraflarda güzel çıkmasını sağlamak gerekir. Aşırı uçlarda yoğun veya moda makyajları uygulayıp yıllar sonra fotoğraflarınıza bakıp “Ben kendime ne yapmışım?” dememek için seçiminizi zamansız makyaj stillerinden yana kullanın. Kendinize en yakışan tarzlardan ilerleyin. Bambaşka biri gibi değil de kendinizin en güzel hali olmaya çalışın, “ne güzel makyaj”dan çok “ne güzel gelin” oldun dedirtin.

Gelin makyajı öncelikle çok iyi bir ten makyajı ve gölgelendirme, aydınlatma tekniği ile yapılmalı ki fotoğraflarda güzel görünsün. Yüzdeki kusurları mümkün olduğu kadar kamufle edip çok abartıya kaçmadan ifadeyi güçlendirerek doğal güzelliği ortaya çıkartmak gerekir.

Kullanılan ürünlerin de maksimum dayanıklı olması çok önemli. Ten makyajı için baz ve kalıcı fondötenler seçilmeli, göz makyajının daha çok dayanması için mutlaka far bazı ve waterproof rimel kullanılmalı, rujlar da kalıcı olanlardan seçilmeli. Fazla mat doku sevmeyenler üzerine daha kremsi yapıda bir ruj veya lipgloss kullanıp etkiyi yumuşatabilir. Makyajı sabitlemek için pudra ve sabitleyici spreyin etkisini unutmamak gerekir. Gelin makyajında tercih edilen renkler çoğunlukla ışıltılı, canlı ve sıcak şeftali, pembe, bronz, karamel tonlarıdır.

  • Gelin makyajlarında taze, canlı ve temiz gösteren göz makyajlarından en çok tercih edileni eyelinerlı göz makyajıdır.
  • Eyelinerın daha net ve temiz görünmesi aynı zamanda göz şeklini ortaya çıkarması için ışık ve gölge ile destekleyerek uygulamayı seviyorum.
  • Eyeliner ile ışıltıyı beraber kullanırken göz şekillerine göre farklı yerlerde uygulama yapmak gözleri şekillendirmek için harika bir yoldur.

Unutmamak gereken bir konuya daha değinmek istiyorum. Düğün gününde kusursuz makyaj için kusursuz bir cilt gerekir. Cildinizde sorunlar varsa özellikle medikal uygulamalar için aylar öncesinden bakıma başlamalısınız. Alnınızda sevmediğiniz çizgiler için botox, gözaltı morluklarınıza ışık dolgusu, cildinizde elastikiyet kaybı, cansızlık, matlık gibi sorunlar için mezoterpyler en az üç ay öncesinden yapmaya başlanmalı ki dolgu botox anca oturur, mezoterapylerin etkisi anca hissedilir.

Cilt temizliği ve bakımı da aynı derecede önemli bir konu, büyük sorunlarınız varsa akne cilt lekesi gibi, profesyonel destek alarak ilerlemenizi tavsiye ederim. Bunun dışında, kendi rutin cilt tamizliğinizi yapmanız yeterli olacaktır. Günde iki kez cildinizi temizleyin, makyajlı uyumayın, cildinizi ölü hücrelerden arındırmak için haftada bir veya iki peeling yapın, derinlemesine temizleyen killi maskeler kullanın, cilt tipinize ve ihtiyacına göre besleyici serumlar kullanın, göz çevrenizi ve yüzünüzü çok iyi nemlendirin. Biraz bronzlaşmak iyi olacaktır ama yüzünüzü aşırı güneşe maruz bırakıp lekelenme, soyulma gibi riskler almayın.

Ben gelinlerime profesyonel cilt bakımı yaptıracaklarsa düğünden bir hafta önce yaptırmalarını, kendileri evde yapacaklarsa düğünden iki gün önce peeling ve maskelerini, bir gece öncesinde de bir nem maskesi yapmalarını öneriyorum. Bol su içmeyi de unutmuyoruz.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.