© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

En “Paparazzi”li Öğle Yemeği İçin En İyi Adresler

En “Paparazzi”li Öğle Yemeği İçin En İyi Adresler

Ben risottomu yerken Britney Spears arka masamda otursun ya da restorandan çıkarken Angelina Jolie ile neredeyse çarpışıyım, ya da kapıda arabamı beklerken,
Kim Kardashian içeriye giriyor olsun…

Dahası:
Bunların hepsi olurken bir de dışarıda koca bir basın ordusu onları izliyor, ben de basın ordusunu izliyor olayım ve de çok renkli bir öğle yemeği geçireyim diyorsanız iki seçeneğiniz var:

1)    Los Angeles’a taşınıp, cuma günkü öğlen yemeklerinin doğru adreslerini hiç kaçırmayacaksınız.
2)    Daha kısa süreli bir seyahat ise tatilinizi mutlaka bu zaman dilimine denk getireceksiniz.

İnanın bana Hollywood ünlüleri ile yaşam en güzel Hollywood neredeyse oradadır.

Şimdi… Bunda anlaştık geriye tabi ki de bu güzel atmosferi yakalayacağınız mekanlar; yani doğru adresler kalıyor.

Bu konuda da bütün bildiklerimi sizinle paylaşıyorum ve hepinize “Bon Apetit” diyorum şimdiden!

The IVY Restaurant, Robertson Boulevard

Sayısız Amerikan filminde ve dizisinde görmeye alışkın olduğum, gerçekten de Los Angeles’ın en popüler mekanıdır The IVY. Eminim sizler de çokça duymuşsunuzdur.

Sokaktan geçerken bile o kalabalık hali herkesin dikkatini çeker, içeride kimler var acaba diye şöyle bir düşünürsünüz. Özellikle de yapımcılar ve ünlü prodüktörler hep buradadır. Birçok projenin konuşulup, kararlara varıldığı, yeni yeni anlaşmaların yapıldığı, ünlüler ve film artistlerinin en uğrak mekanı olduğu olağanüstü bir yer!

Amerika’daki “power lunch” adı verilen öğlen yemeklerinden daha önceki köşe yazılarımda bahsetmiştim. İşte bu yemeklerin en verimli ve en popüler hali Cuma günleri olduğundan mutlaka ve mutlaka IVY’nin bahçesindeki bir masaya bir hafta öncesinden rezervasyon yaptırın ve de biraz erken gitmeye gayret edin sonra da bu eşsiz tecrübenin keyfini çıkarın diyorum ben…

Spago, Canon Drive

Spago, Spago, Spago… Burası için ne söylesem ne kadar anlatsam az gelir o yüzden bizzat gitmeli görmeli ve yaşamalısınız.

Buranın en çok sevdiğim tarafı şu:

Hani yabancı ülkelerde görmeye çok alıştığımız bir manzara olan popüler mekanları hınca hınç doldurmuş “turist konsept” inden çok uzak bir yer Spago.

Tamamen Los Angeles camiasının önde gelen isimlerinin tercih ettiği, herkesin birbirini tanıdığı ya da bildiği, bayanların inanılmaz şık olduğu ve de Los Angeles’ta nerdeyse görmeye hasret kaldığım, takım elbise ve kravatlı beylerin çokluğu ile ünlü bir yer. (Malum L.A’de iş dünyası biraz daha “casual” bir tarzı benimsemiş olduğundan, takım elbiseye hasretiz ne yalan söyleyeyim)

Yemekleriniz dünyanın en ünlü şeflerinden birisi ve bu restoranında sahibi olan Wolfgang Puck tarafından hazırlandığından lezzet konusunda kimsenin şüphesi olamaz.

Wolfgang geçtiğimiz günlerde yapılan 82. Oscar Törenleri için düzenlenen balonun da menüsü hazırlayıp tüm ünlülerden inanılmaz övgüler almıştı. Çok yüksek bir ihtimalle de sizi masanızda yemek yerken, ziyaret ederek hatırınızı soracaktır, konuklarına yaptığı gibi…

Mr. Chow, Camden Drive

MAG Okurlarının çok yakından tanıdığı bir yer Mr. Chow çünkü önceki yazılarımda başka konularla ilgili de yer vermiştim. Şimdiki başlığımızla ise doğrudan ve de en çok uyuşan yerlerden birisi şüphesiz…

Hangi gün hangi yemek saati olursa olsun, dolapta en şık bulduğunuz en yeni ve son moda olduğuna inandığınız kıyafetleri alıp, bir de en iyi saç ve en etkileyici makyajınız her nasıl ise buların hepsini teker teker bir araya getirip öyle girin kapısından derim ben. Tabi ki bu şıklık kuralına beyler de tabi. Yalnız çok öyle takım elbise şıklığı yerine daha trendy ve hip şeyler tercih edin. Biraz “Usher” tarzı diyelim.

Mr. Chow Los Angeles’ta ki tüm en güçlü ve en ünlü kişilerin- bu hangi sektör olursa olsun- baş tercihlerinden birisidir. Zaten lezzet konusuna hiç girmeyeceğim bile, Uzak Doğu ve Çin mutfağı konusunda bir numaralı restoran.

Tipik bir Hollywood tarzı, şık ve bol flaşlı öğle yemeğine hazırsanız Mr. Chow sizi bekliyor!

Ben L.A’deki restoranlar hakkında yazmayı gerçekten çok seviyorum. Şimdi diyeceksiniz ki, “Sadece restoranları mı? Sen orayla ilgili ne yazsan çok severek yazıyorsun!”

Evet, doğru ama şu da var ki, ben bizzat tecrübe etmediğim hiçbir mekana yazılarımda yer vermiyorum. Kaldı ki çok da iyi bir restoran eleştirmeni olduğumu düşünüyorum desem yalan olmaz… Çünkü “dining” benim en büyük zevkim! Hatta belki alışverişten bile büyük! İnanır mısınız???

Durum böyle olunca, “dining” olayının en iyi adreslerinden birisi L.A’de çok kalan birisi olarak paylaşmamak, köşemde yazmamak olmaz tabi ki…

Tüm bunları paylaşmak istedim bu güzel Nisan ayında sizlerle.

Baharın hepinize bol şans, bol aşk, ve bol gülücükler getirmesini diliyorum…
( Bir gün herkes benim kadar Los Angeles hayranı olacak)

SEVGİLER

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.