© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Didem Antebi’nin Gözünden IFW

Didem Antebi’nin Gözünden IFW

Bir İstanbul Moda Haftası’nı daha nispeten az olayla atlattık. Haluk Akakçe’nin podyumda yürümesi, Hatice Gökçe defilesinde pankart açan işsiz kalan işçiler ve Vogue’un sponsorluğu sebebiyle Instyle ve Elle dergilerinin organizasyonu protesto etmesi dışında çok büyük dertlerimiz olmadı.

Bu sene ilk kez RTW koleksiyonuyla karşımıza çıkan Dilek Hanif, adL ile iş birliği devam eden Cengiz Abazoğlu, ünlülerin tasarımcısı Tuvana Büyükçınar’ın Tuvanam’ı, Atıl Kutoğlu, Hakan Akkaya ve Gamze Saraçoğlu defileleri en çok ilgi görenler arasındaydı. Bu defilelere de girip çıkmak davetliler için biraz sorunlu oldu. Uzayan sıralar, topuklu ayakkabıları üzerindeki kadınlar için kabusa dönüştü diyebilirim.

Yedincisi düzenlendiği için artık daha iyi olmasını beklediğimiz organizasyon zamanlama açısından iyi, alanın darlığı açısından kötüydü. Yani defileler genel olarak zamanında başladı diyebilirim. Bazı defilelerde yerleşim sıkıntısından dolayı sarkmalar oldu ama yine de çok fazla beklemedik. Bazı küsen darılan insanların olması ve davetiyesi olduğu halde giremediği defilelerden yakınanlar yine mevcuttu. Bu arada Tophane nargilecileri de hayatlarında görmediği kadar şık kadını bir arada gördü.

Aslında defileler, bir şeyleri görmek, bir şeyleri izlemek ve ilham almak için gidiyor olmamız gereken şeylerdir. Ama nedense tüm dünyada da iş tersine döndü ve izleyiciler koleksiyonlardan daha değerli bir hale geldi. Sokak modası bloglarıyla birlikte Moda Haftaları sırasında çektikleri fotoğraflar sayesinde bizim de bu işe yeni yeni alışan bünyemiz bazı facialara sebep oldu. Kenarlarda kıs kıs gülenler ve ortalarda “fashionista” salınımları yapanlar arasında defile beklemek de eğlenceliydi.

 

İlk günü Şafak Tokur ile açıp üç bölümden oluşan defilesinin en çok son bölümünü beğendim. Sonra Dilek Hanif’in Haute Couture’den ilham alan RTW defilesi ile büyülenip Atıl Kutoğlu ile dünya starları Jessica Stam ve Tamara Ecclestone’u görerek kapattım.

İkinci gün Mehtap Elaidi ve Stüdto Kaprol defilelerini izledim ve ikisini de çok beğendim. Mehtap’ın desenleri, Stüdyo Kaprol’ün de Coca Cola iş birliği ile hazırlanan koleksiyonunun enerjisi beni büyüledi diyebilirim.

Üçüncü gün Tuvanam defilesindeki kalabalığa rağmen gördüklerim o çileye değdi diyebilirim. Didem Soydan, Serenay Sarıkaya, Çağla Şikel gibi usta isimleri izledik. Sonrasında adL+Cengiz Abazoğlu defilesinde hem Cengiz Abazoğlu’nun abiyeleri hem de adL’nin günlük parçalarıyla bir araya gelmişti. Wilma Elles’in de içinde bulunduğu ve flaş isimlerin olduğu defile kıpkırmızı gece elbiseleriyle kapandı. En heyecanla beklediğim defilelerden biri olan Zeynep Tosun da beni hiç ama hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Aksesuarlarından styling’ine kadar müthiş bir defile sundu.

Son gün hem yorgun hem de göreceğim defileler için meraktaydım. Gamze Saraçoğlu ile başladığım defile maratonu Gül Ağış ve Elif Cığızoğlu ile sona erdi. Bir IFW’yi daha yorgun argın ama bir dolu not, blog yazısı ve fotoğrafla bitirmiş oldum.

Bu arada benim en sevdiğim koleksiyonlar Zeynep Tosun, Dilek Hanif, Atıl Kutoğlu, Gamze Saraçoğlu, Simay Bülbül ve Mehtap Elaidi oldu. Gelecek sene için mutlaka izlenilecekler listenize eklemenizi öneririm…

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.