© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Cerrahisiz Boyun Gençleştirme Teknikleri

Cerrahisiz Boyun Gençleştirme Teknikleri

Boyun ve etrafındaki cilt ve dokular hassas yapıdadır; incelme, sarkma ve belirgin kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerini göstermeye duyarlıdır.  Daha da kötüsü, bu bölge, nemlendirici, güneş koruyucu ve benzeri diğer cilt bakım ürünlerini ta ki yaşlanma belirtilerinin net bir şekilde ortaya çıkışına kadar farketmeyip, uygulamayı unuttuğumuz bir bölgedir. Neyse ki artık , cerrahi olmayan yöntemlerle boyun ve dekolte bölgesinin görünümünü yenilemek ve gençleştirmek mümkün.

Boyun ve Dekolte Bölgesini Değerlendirmek

“Cilt Yaşlanması” bir çok farklı sebebin veya kombinasyonlarının varlığını gösterebilir. Hangi tedavinin sizin için doğru  olduğunu belirleyebilmek için; hangi sebebin sizdeki cilt yaşlanmasına neden olduğunu belirlemek veya birkaç sebep varsa en belirgin olan sebebin tamirini planlamak gerekir. Boyun cildindeki yaşlanmanın en belirgin iki sebebi kırışıklıklar ve güneş hasarıdır. Bununla birlikte boyun derisi yüz ve dekolte bölgesindeki deriye göre daha incedir, bu nedenle kollajendeki (cildin su tutmasını, elastik, esnek ve genç görünmesini sağlayan temel protein) azalma boyun bölgesinde daha belirgin bir etkiye sahiptir ve cildin kırışıklık, koyu renk lekelenme (hiperpigmentasyon), sarkma ve katlanmalara karşı hassas olmasına neden olur.

Konusunda uzman bir doktora danışın!

Bir doktora danışmak birçok açıdan önemlidir. Konusunda uzman bir doktor cilt lekelerinizin iyi huylu veya kötüye dönüşebilecek meyle sahip olup olmadığı konusunda bilgi verebilir. Ayrıca doktorunuz cerrahisiz yöntemlerle alabileceğiniz sonuçlar konusunda sizi bilgilendirir ve cilt yenileme teknikleri konusunda farklı yöntemlerden sizin cildiniz ve yaşınıza uygun çözümler sunabilir.

Botox Boyun Çizgilerinde Mucizeler Yaratabilir…

Boyundaki dikey bantlar, özelllikle gırtlak bölgesinin iki yanında oluşur ve botoxla tedavi edilebilir. iki yanında oluşan bu bantlar boynun çukur yüzeyi etrafında kasılan Platysma kası ile oluşur. Botox; geçici olarak bu kasılmaya neden olan kasları güçsüzleştirerek çok daha genç görünümlü bir boyun görünümü sağlayabilir. Aynı uygulamada çene hattı da belirginleştirilebilir.

Çene Belirginleştirilerek Boyun Uzun ve Zarif Bir Görüntü Kazanır

Botox ile çene hattını belirgin hale getirmek daha genç ve uzun görünen bir boyna sahip olmak mümkündür ancak eğer çene bölgesindeki sarkma belirgin hale geldmişse ve küçük bir çeneye sahipseniz, dolgu ile çene belirginleştirme, sarkmanın ve yaşlı görüntünün tedavisinin çok daha iyi bir alternatifi olacaktır. Ağrısız ve 15 dakikalık bu yöntemle 4-6 aya kadar etkin sonuç elde edilir.

Dolgu ve Mezoterapi
Özellikle kollojen kaybı ve baş eğme mimiği ile oluşan  yatay boyun çizgileri botox yerine, hyaluronik asit desteği sağlayarak kollajen yapıyı oluşturan ve nem arttıran mezoterapi ve dolgu uygulamaları ile çözülebilir. Kalın ve belirgin hale gelmiş çizgilerde Hyaluronik asit bazlı dolgularla, ince  çizgilerde ise yine aynı baza sahip mezoterapi ürünleri ile çok olumlu sonuçlar elde edilir. İki uygulama için de öncesinde yüzeyel anestetik ile ağrı oluşması engellenir ve ikisi de yalnızca 15 dakika surer. Dolgu uygulamasında 6-10 aya, mezoterapi uygulamasında ise 4-6 aya kadar sonuç elde edilir.

Dermaterapi

Dermaterapi büyüme faktörleri, peptitler, kök hücre ekstreleri, cildin tamir için ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin; üzerinde döner milimetrik iğneler kullanan basit bir cihaz yardımı ile cilt altına uygulanmasını sağlayan bir işlemdir. Ağrı, sızı ve morarma olmaz. Mezoterapiye çok benzeyen bu sistemle hem kollejen üretimi desteklenerek nem dengesi arttırılır hem de ihtiyaç olan mineral ve vitaminlerin cilt altına zerki ile tamir mekanizmaları desteklenir. Boyun bölgesinde genç bir görünüm sağlanır, aynı uygulamada leke açıcı ürünler de kullanarak leke tedavisi yaparak daha güzel bir sonuca ulaşmak da mümkündür. Uygulama ağrısızdır ve 10 dakika sürer, seanslar halinde uygulama gereklidir, seans arttıkça sonucun kalıcılığı artar.

Kimyasal Soyma

Kimyasal Peeling; cildin yenilenmesi için etkin bir anti-aging yöntemidir. İnce kırışıklık ve hafif koyu renklerde çok iyi bir sonuç sağlar. Daha derin kırışıklıklar ve güneş/yaşlılık lekelerinde ise görünümü azaltabilir ancak boynun tam tamiri için bu durumlarda botox ve mezoterapi gibi ek yöntemlerle tedaviyi mükemmelleştirmek mümkündür.

Tüm bu tedavilerde önemli olan; konusunda uzman bir doktorla boyun yaşlanmasına neden olan sorunun tespit edilip sonrasında tedavinin belirlenmesidir. Estetik Medikal terapilerin hepsinde olduğu gibi sonucun kalıcılığı; alkol-sigara içme, az su tüketimi, aşırı güneş maruziyeti, solarium, aşırı kilo kaybı gibi etmenlerle kısalır, kollojen bakımlar, iyi ve düzenli beslenme ve kimyasallardan uzak durma, doğru güneş koruyucu ve nem arttırıcı ürünlerle uzar. İyi bir hekim boyun bölgenizin tedavisi sırasında dekolte ve el bölgenize de aynı işlemleri uygulayarak gençliğinizin bir bütün olmasını ve uzun ömürlü olması için de yanındaki Estetisyen ile kollojen bakımlarınızı ve seçmeniz gerekn güneş koruyucuları size önerir. Sağlık ve gençlik bir bütündür.

 

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.