© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Balkon Sefası

Balkon Sefası

Uzun, yorucu, bol stres ve heyecan dolu bir günün ardından tercihiniz evin yolunu tutup güzel bir yemekten sonra biraz kafa dinlemekse; doğru balkona! Önce güzel bir yemek sonra kitap, dergi, televizyon ne olursa… Ama ılık bir yaz gecesinde evin en güzel yeridir balkonlar. Daha doğrusu en güzel yeri olmaya başladı!

Çok değil 5-10 sene öncesine kadar zavallı bir depodan başka bir şey değildi balkonlar. Evde kullanılmayan eşya mı var? Amman yer tutmasın, koy balkona. İkinci buzdolabı nereye koyulacak? Tabi ki balkona! Turşu bidonları, erzak dolapları, ipe asılmış rengarenk çamaşırlar ve daha neler neler… Sokakta yürürken şöyle bir kafanızı kaldırıp baktığınızda gördüğünüz manzara, üst üste istiflenmiş muhtelif eşya görüntüsünden başka bir şey değildi.

Amma ve lakin son zamanlarda balkonlar evin üvey evladı olmaktan çıktı. Kıymeti geç bilinse de hakkı verilmiyor dersek yalan söylemiş oluruz. Artık balkonlar ev üzerinde söz sahibi! Bir kişi ev alacaksa diğer odalara ne kadar bakıp üzerinde düşünüyorsa balkonlar üzerinde de o kadar düşünüyor. Özellikle kadınlar o çok beğendikleri evi almaktan sırf keyifli bir balkon sefası olmadığı için vazgeçebiliyor.

Uzun lafın kısası balkonlar artık evin bir diğer odası, keyifle vakit geçirebileceğiniz bir yaşam alanı. Öyle ki artık balkonlarda sade bir masa sandalyenin yanı sıra rahat koltuklar Tv üniteleri, takıma uygun şık dolaplar ve bahçe konseptine uygun aksesuarlar boy göstermeye başladı.

Açık havanın nimetlerini evimize taşıyan, ev konforunu da dış mekâna yansıtan bir köprü gibidir balkonlar. Bu nedenle hava koşullarına uygun, dayanıklı malzemelerle kendimizi evimizde hissettirecek bir denge yakalamamız gerekiyor dekorasyonda.

Tik ağacından yapılmış mobilyalar balkonlar için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Çünkü tik çok kuvvetli ve dayanıklı bir ahşaptır. Zamanla renk değişimleri görülse de sene içerisinde en fazla iki kere uygulayacağınız tik yağı bakımı mobilyalarınızı eski görünümüne kavuşturur.
Bahçelerde sıkça görmeye alışık olduğumuz bambu, hasır, deri, muz lifi gibi malzemelerle üretilen “örgü mobilyalar” da suya dayanıklı dış mekâna uygun mobilyalardır. Eğer tercihiniz ahşap görünümden uzaksa; plastik veya poliüretan malzemelerle üretilen mobilyaları kullanabilirsiniz. Hem hafif hem dayanıklı hem de kolayca temizlenen bu materyal, dış mekânlarda büyük bir kullanım kolaylığı sağlıyor.

Mobilyalarınızı bu yazın gözdesi floral desenli bol renkli minder ve yastıklarla canlandırabilirsiniz. Aynı zamanda balkonların vazgeçilmezi canlı çiçekleri de unutmayın. Değişik ve yaratıcı saksı alternatifleriyle balkonunuzun havası birden bire değişecektir.
Yaz boyu başka bir yere adım atmak istemeyeceğiniz, püfür püfür bir
balkon sefası sizi bekliyor. Size balkonunuzda keyifli günler, geceler…

SİZİN İÇİN SEÇTİĞİM AYIN ÜRÜNÜ

Gaetan Van de Wyer’in dış mekanlar için tasarladığı bu örgü mobilya sade, modern ve şık.

Haberden Görüntüler

 

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.