© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Asil Kuzeyli Stockholm

Asil Kuzeyli Stockholm

İskandinavya’nın güzel başkenti Stockholm artık her zamankinden daha popüler. Senenin ciddi bir kısmında havanın soğuk olduğu bu şehri ziyaret etmek için yaz ayları en güzel zaman. Köprülerin adaları birbirine bağladığı bu tasarım cenneti aynı zamanda bir gastronomi başkenti. Dünyanın en yaşanabilir şehirleri listelerinde her zaman üst sıralarda yer alan Stockholm, ziyaretçilere dolu dolu geçecek bir tatil vaat ediyor. 3-4 günde hakkını verebileceğiniz bu şehre gitmeyi düşünenler için işte Stockholm notları!

1. Şehrin merkezi Gamla Stan’daki dar sokaklar. Harika cafe ve butiklerin sizi şaşırtmasına izin verin.
2. Nordiska Museet’de İsveç yaşam tarzının yıllar içinde nasıl değiştiği anlatılıyor, gezmesi çok keyifli.
3. Michelin yıldızına yeni bir yorum getiren Matthias Mahlbaren’de akşam yemeği. Şık ama rahat bir ortamı olan restoran, şehrin tartışmasız en iyilerinden. Rezervasyonlar haftalar öncesinden doluyor!
4. Östermalm’de yer alan lüks yemek hali Saluhall’in iştah açıcı tezgâhları önünde tur attıktan sonra bir İsveç klasiği olan somonlu açık sandviçlerin tadına bakmak şart. Somon severler İsveç’i özellikle sevecek; her zaman her yerde somon başrolde!
5. Denizin üzerine kurulu bar Strandbryggan’da akşamüstü içkisi Stockholm’ün havalı ortamlarına ısınmak için ideal.
6. Şehrin yüksek profil bölgesi Östermalm’de yerlilerin tercih ettiği Pax&Co’da akşam yemeği. Günlük spesiyalleri sormayı unutmayın!
7. Neredeyse her köşedeki çiçekçilerin sokağa taşan renkliliğine hayran kalmamak elde değil!
8. Tasarım günlük hayatın bir parçası. Stil sahibi dükkanlar ve butikler insanın aklını başından alıyor. Design Torget’e mutlaka uğranmalı.
9. Stockholm dekorasyonun da başkenti. Herhalde dünyanın başka hiçbir yerinde bu kadar çok ev dekorasyonu mağazası yoktur.
10. Herkes inanılmaz şık ve fit. Sokaklar adeta podyum!
11. Bohem Södermalm semtindeki Gilda’s Rum tüm zamanların en iyi cafe’si olabilir. Yol üzerindeki Goodstore’dan ilginç organik ürünler bavul için paketlensin!
blank

 

12.  Fotografiska harika bir fotoğraf müzesi. Güncel sergileri kontrol ederek mutlaka uğramak gerek!

Ayşe’nin önerileri:
İsveçli isimler seyahate eşlik etsin!
Film: Ingmar Bergman – Persona
Kitap: Stieg Larsson- Millenium üçlemesi (Okumayan kaldı mı?)
Müzik: Lisa Ekdahl – Vem Vet

 

blank

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.