© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Oksijeni Bol Projelerle Seranova

Oksijeni Bol Projelerle Seranova

2023 yılı içerisinde, İstanbul’da Suadiye’den Kalamış bölgesine kadar  olan alanda toplamda altı yüz milyonluk konut yatırımı yapmayı hedefleyen Seranova’nın Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Mutlu Yıldız, firmalarının geçmişine de değinerek gayrimenkule yönelik değerlendirmelerini  MAG Okurlarıyla paylaşıyor.

Tamamladığınız projelere de değinerek Seranova’nın geçmişinden bahseder misiniz?

Seranova; ağırlıklı olarak İstanbul Bağdat Caddesi olmak üzere, Silivri’den Gebze’ye kadar İstanbul’un çeşitli noktalarında kendisine ait arazileri olan ve bu arazilerin bir çoğunu şu ana kadar konut ve iş merkezi olarak inşa etmiş bir yapı şirketidir. Kökleri yaklaşık kırk yıl geçmişe dayanır, üç kuşaktır inşaat ve gayrimenkul alanında faaliyet göstermektedir.

Seranova olarak; özellikle 2000’li yılların başında, bugün İstanbul Finans Merkezi olarak konumlanan bölgenin çevresinde ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bunun dışında son sekiz senedir de Kadıköy, Bağdat Caddesi bölgesinde kentsel dönüşüm projelerine hız verdik. 2022 yılında Bağdat Caddesi’ne üç yüz elli milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik.

Seranova’nın kente sağladığı katkıdan biraz daha söz eder misiniz?

Kentsel dönüşümdeki en büyük hayalimiz ada bazlı dönüşümler gerçekleştirmek; fakat mevcut konjonktür ve yönetmeliklerle bunu yapmak oldukça zor. Bağdat Caddesi’nin o bilinen havasını hep koruyarak, yeşil alan yoğunluğunu arttırıp, oksijeni bol projeler gerçekleştirmek istiyoruz.

Seranova’nın gayesi ve ilkeleri neler? Hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Seranova; Bağdat Caddesi bölgesinde geliştirdiği projelerle, terzi işi olarak tanımlanan, kişiye özel daireler üreten bir yapı şirketidir. Müşterilerimize yalnızca daire satmıyor, hayal ettiği daireyi kendisiyle birlikte tasarlayıp hayata geçiriyoruz. Bizim için en önemli sermaye, kat maliklerimize verdiğimiz güven ve memnuniyettir.

Son zamanlarda yaşanan olaylara bakacak olursanız gayrimenkul ve inşaat sektörüne yönelik değerlendirmeleriniz neler olur?

İçerisinde bulunduğumuz dönemde gerçekleşen ve hepimizi derinden etkileyen deprem, eski yapı stok durumunun vahametini bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye’nin deprem ülkesi olması sebebiyle, beklenen büyük İstanbul depremine karşı en acil şekilde kentsel dönüşüm projelerine hız verilmelidir.

Kısa ve uzun vadede gayrimenkule yatırım yapmak isteyenlerin mutlaka dikkat etmesi gereken noktalardan bahseder misiniz?

Günümüzde oluşan deprem riskleri de göz önüne alındığında artık kısa vadeli yaklaşımlardan ziyade uzun soluklu yatırımlar önemli olmaktadır. Bu sebeple yüksek kaliteli yapı malzemeleri, iç tasarım elemanları ve kullanılan teknolojik ürünlerde uzun ömürlü ürünler tercih edilmesi en önemli konuların başında gelmektedir. Sürdürülebilir bir dünya bilinci ile uzun ömürlü ve dayanıklı malzemeler önem arz etmektedir. Tüm bunların yanında Kadıköy’ün gözbebeği Bağdat Caddesi ve çevresinde yaşamanın ayrıcalığı da ayrı bir tercih sebebidir. Bizlerin de yaşam sürdüğü Bağdat Caddesi’ni eski tarihi ve kültürel yapısı İstanbul’un en özel noktalarından biri yapmaktadır.

Gelecek projelerinizde neler yer alacak?

2023 yılında Seranova olarak, Suadiye’den Kalamış bölgesine kadar olan alanda toplamda altı yüz milyonluk konut yatırımı yapmayı hedeflemekteyiz. Yılın son çeyreğinde hedefimizi hayata geçirmiş olmayı planlıyoruz.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.