© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Zamansız T-shirtler: Les Benjamins

Zamansız T-shirtler: Les Benjamins

Herkese merhaba, Güney Amerika seyahatim öncesi bana herkesin tavsiyesi hırsızlık konusunda çok dikkatli olmam, gümüş bir kolye bile takmamam yolunda. Ben de bu korkuyla 10 gün için içinde kot ve t-shirt’ten başka bir şey olmayan bir valiz hazırladım. Hayatımda ilk defa böyle bir valiz hazırladığımı itiraf etmeliyim. Neyse ki Les Benjamin’s t-shirt’lerim kendimi rahat hissetmeme yetiyor. Bu gazla size henüz yolun çok başında olan ama kalitesiyle vazgeçemeyeceğiniz bu ürünleri tanıtmak istedim…

Les Benjamins fikri nasıl doğdu?

İnsanların Les Benjamins’e ihtiyacı olduğunu düşündüm. Artık mağazalarda kreatif ve kaliteli t-shirt’lerin yok denecek kadar az olduğunu görünce ben ve benim gibi insanların neye ihtiyacı olduğunu düşünmeye başladım. Kreatif direktörümüz Suat Tutar ve Londra’daki arkadaşım Akay Behchet ile birleşerek Les Benjamins projesini hayata geçirdik.

Kaliteli bir t-shirt nasıl olmalı?

Kaliteli bir t-shirt zamansız ve anlamlı duruşlu olmalı. Kalite sadece kumaş ve logo ile tanımlanamaz. T-shirt’te en önemli materyal üzerine işlediğiniz mesajdır.

Kadın ve erkek olmak üzere iki ayrı kupta üretim yapıyorsunuz. Ama kadınlar “boy-friend t-shirt” şeklinde erkek kuplarında almayı tercih ediyor. Siz buna ne diyorsunuz?

Bizim de çok şaşırdığımız ve memnun olduğumuz bir durum. Kesinlikle doğru seçim yapıyorlar diyoruz. Sonraki sezonlar için unisex kesim yapmayı düşünüyoruz.

Türkiye’de fazla bilinmemenize rağmen yurt dışında Harrods gibi çok prestijli noktalardasınız. Bunun sebebi nedir?

Bir kaç nedeni var. Birincisi ve en önemlisi agresif ve sorgulayıcı konseptimiz, ikincisi basit bir kalıp olan t-shirt giysisini terzi isçiliği ve kaliteli kumaşlar kullanarak şekillendirmemiz, markamızın güçlü tavrı ve konseptiyle bunu birleştirmemiz. Tek başarı Harrods değil, iD Magazine ve Drapers, Sport & Street ve Türkiye, Japonya, Fransa, İtalya’da ünlü blog ve dergilerde de yer aldık.

Almanya, İsviçre, İngiltere başta olmak üzere uzun yıllar yurt dışında farklı farklı şehirlerde yaşadınız. Avrupa’daki şıklık anlayışıyla Türkiye’dekini karşılaştırdığınızda neler düşünüyorsunuz?

Kimsenin bizim kadar hızlı gelişmediğini fark ediyorum. Bizim gibi gençlerin yurt dışından eğitim ve bilgi edinip, öğrendiklerini ülkemize getirip, geliştirerek kendi yorumumuzla girişimlere girmemiz gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin yolunun çok açık olduğunu görüyorum. İstanbul gibi hiç bir yer görmedim. Tek sevmediğim bir yönü var ise oda trafiğidir.

T-shirt’lerinizin farklı mesajları var. Sloganlarınızı yaratırken nelerden ilham alıyorsunuz?

Universal sosyal medya bize çok ilham veriyor!

“Be famous or dead” diye bir sloganınız var. Sizce ünlü olmak bu kadar önemli mi?

Tabii ki önemli değil, bu bir seçim. Fikrin doğuşu dünyanın sosyal medyadaki ve medyadaki tutumlarından ilham alındı. Milyonlarca insan kişisel ün peşinde ve bunun için ekstra ve saçma sapan çabalar gösteriyorlar. Bu aslında çok güzel bir gönderme oldu!

KÜNYE:

-En ucuz ürününüz : 125 TL

-En pahalı ürününüz: 145 TL

-Tüm satış noktalarınız:

Harrods (Londra),

Ocak 2013’te: la Rinascente (İtalya) ve Beymen Blender mağazalarında bulabilirsiniz,

Online:www.lesbenjamins.co.uk

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.