© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Yine Yeni Yeniden 2012 EJDERHA YILI Getireceği Değişimlere Hazır mısınız?

Yine Yeni Yeniden 2012 EJDERHA YILI Getireceği Değişimlere Hazır mısınız?

Yıllar ne kadar çabuk geçiyor değil mi? Daha birkaç ay önce Tavşan Yılı yazımı yazmış gibiyim…Oysa kocaman bir yılı geride bıraktık… Çoğumuz için 2011 zor ve sıkıntılıydı…Bakalım 2012 bize neler getirecek?

Eğer geçtiğimiz yılı zorluklar ve sıkıntılarla geçirdiyseniz, kendinize şu soruyu sorun. Hangi seçimlerim sonucu bunları yaşadım? Bu yıl hayatımdan neleri çıkarmalıyım? Nelerden vaz geçmeliyim? Daha iyi ve mutlu yaşayabilmem için neleri kabul etmeliyim? Soruları cevaplarken dürüst olmaya çalışın. Kaçamak, yuvarlak cevaplar kalbinizi kandıramaz. Cevabı bulduktan sonra “değişime hazır mıyım?” sorusunu kendinize sorun. Eğer hayatınızla yüzleşmeye ve istemediğiniz şeyleri değiştirmeye hazırsanız Ejderha Yılı size destek olacaktır. Çünkü Ejderha Yılı yeniliklerin ve değişimlerin yılıdır.

Ejderha Yılı, Çin Zodyakğı’ndaki en popüler ve en şanslı yıllardan biri sayılır. Gücün simgesidir. Güçlenmek ve istediklerini alabilmek için harekete geçme zamanıdır. Hayatlarımıza  hizmet etmeyen eskileri bırakma ve yenilenme, arınma zamanıdır.

Geçmişte yaptıklarımızın aynısını yaparak farklı bir hayat yaşamayı hayal etmek mümkün değildir. İşte size hayatınızı değiştirmek için bir fırsat; 2012 Ejderha Yılı!

2012 ile ilgili birçok şey söylendi, kıyamet senaryoları yazıldı, filmler yapıldı ama I Ching’e (Çin Kehanet Sistemi) göre şunu söyleyebiliriz ki, 2012 son değil. Çünkü değişim daha tamamlanmadı.

Feng Shui üstatları, Ejderha Yılı’nın cennet ve cehennemin kapılarının aralanacağı bir yıl olacağını söyler. Zaten yıllardır bu kapılar açık değil mi? Yaptığımız seçimlerle cennet ve cehennemi yaşamıyor muyuz? Belki bu yıl ektiklerimizi biçme zamanıdır. Geçmişte ne ekmişsek, bu yıl onları toplayıp cennet mi, yoksa cehennem mi yaşayacağımızın göstergesidir. Kimbilir?

Geçtiğimiz iki yıl ağaç ve metal elementinin getirdiği olayları yaşadık. Doğaya zarar veren afetler, gerginlikler, metal ile ilgili yaralanma ve ölümler (bıçaklanma, kurşunlanma…) yıl boyunca metal elementini bizlere hissettirdi.

Ejderha Yılı’nda iki elementin egemenliği altında olacağız. Okyanus kadar güçlü su ve yeryüzü kadar güçlü toprak. Bunlar birbirlerini desteklemeyen iki elementtir. Agresif ve yıkıcı ilişkileri temsil eder. Zorluklar karşısında büyük çabalar göstermemiz gerektiğini hatırlatır. Su elementi korku, kaygı ve telaşlarımızı; toprak elementi dinginliği, iç dünyamızı, medidatif değerleri simgeler.

Korku senaryolarının çoğalması normal. Korku filmlerinin gişe yapması kaçınılmaz. Hatta modacıların korku ve ölümü ifade edecek karakterlerle (mesela kuru kafa) moda akımı başlatması da normal. Gelen enerjinin insanlar üzerinde yarattıklarının sonucudur bunlar. Güçlü suyun yaratabileceği yıkımlar büyük olabilir. Tsunamiler, seller özellikle dünyanın Güneydoğusu’nda etkili olabilir. Geçmişte de Ejderha Yılları’nda büyük şiddette depremlerin olduğunu görüyoruz. Toprakla ilgili olaylar, maden kazaları, toprak kaymaları, çığ, bina çökmeleri, depremleri bu yıl daha çok yaşayacağız sanırım. Aynı zamanda toprak ve su, çamur oluşturur. Salgın hastalıklara karşı bağışıklık sistemimizi yüksek tutmamız gerekir.
Olumlu açıdan bakacak olursak, yang su yılı yeni fikirlerin ortaya çıktığı, yeni buluşların olduğu yıldır. Cömert ve eli açık denilebilecek yıldır. Enerjisi yüksek, hareketli bir yıldır. Politik ve sosyal reformların yılıdır. Toplumsal yardımlaşmalar, bağışlar, seçimler, elemeler sıkça yaşanabilir. Yönetimler değişebilir.

Feng Shui enerjilerinde bu sene merkezde metal yıldızı var.

Feng Shui’deki “Uçan Yıldızlar” teorisine göre merkez, bütün yıl olacak olan olayları belirler. (Bu sene merkezde bulunan metal elementi; solunum organlarını, baş bölgesini, babayı, yöneticiyi, lideri, yaşlı kişiyi, başkanı, yasal sorunları ve gökyüzünü simgeliyor. Bu sene bakteri ve virüslerin sebep olduğu salgın hastalıkların solunum yolu ve beyin enfeksiyonlarını arttırmasına şaşmamak gerek. Dünyada yoğun olarak seçimler, hükümet ve yönetim değişiklikleri yaşanabilir. İklimde görülen değişiklikler bu yıl daha da şiddetli görülebilir.

Bu sene kazaları, belaları temsil eden “5 yıldızı”, Güneydoğu’da. Bu alan özellikle giriş kapısı, yatak odası gibi önemli yerlere denk geliyorsa, olumsuz etkilerini hafifletmek için mutlaka metal bir rüzgar çanı asmak ve bolca metal elementi kullanmak gerekir.

Hastalıkları temsil eden yıldız, Kuzey’de. Olumsuz etkilerinden kaçınmak için birbirine bağlı 6 metal para asmak güçlü bir sembol oluşturur.

Bu seneyi temsil eden enerji “Grand Duke” Güneydoğu’da. Bu alanda “Grand Duke”u rahatsız edecek faaliyetlerden kaçınmalı. Mekanınızda otururken yüzünüzü “Grand Duke” yönüne çevirmeniz ona karşı kafa tuttuğunuz anlamına gelir. Ancak sırtınızı verirseniz senenin enerjisini de arkanıza destek almış olursunuz.

Kavga, hırsızlık, hukuksal problemleri tetikleyen yıkıcı “3 yıldızı” da bu sene Güneybatı’da. Olumsuz etkilerini hafifletmek için kırmızı bir obje kullanın.

Skandalları temsil eden yıldız ise bu sene Kuzeybatı’da. Geleneksel çözüm şeffaf bir vazo içine üç bambu dalı koymaktır.

Gelelim bereket ve aşk enerjilerine… Bu sene bereket, Batı’da kapısı olanlardan yana. Ayrıca ikinci bereket yıldızı ise Kuzeydoğu’da. Bu alanlar açık ve aktif yerlere denk geliyorsa bereket enerjileriniz de aktif olacak demektir.

İmtihanlara hazırlananlar, akademik çalışmalar yapanlar, müsabakalara katılanlar Kuzeydoğu’nun enerjisinden faydalanabilirler. Eğer bu alanda yatak ya da çalışma odaları varsa ilerleme kaydettiklerini görebilirler. Çiftler ve romantik bir ilişki arayışında olanlar, evin Doğusu’nda bulunan odaları kullanarak şanslarını arttırabilirler. Eğer bu oda kullanılmayan bir oda ise buraya hareketli bir obje (duvar saati, pille çalışan objeler…) koymanız önerilir.

Yeni Çin Yılı’nda, yolunuz ışık dolsun.

Mutlu Yıllar…

[nggallery id=1002]

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.