© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Yeni Nesil Tasarımlar

Yeni Nesil Tasarımlar

Durağan geçen iki yılın ardından; mutfak, banyo, mobilya ve aksesuar sektöründe yeni nesil tasarımlar görücüye çıktı! Bu yenilikleri ve trend tasarımları, bu yılki 7-12 Haziran SALONE DEL MOBILE  Milano fuarında görebilirsiniz.

Her yıl küresel renk otoritesi Pantone tarafından açıklanan yılın rengi, 2022 yılında “Pantone 17-3938” koduna sahip olan “very peri” oldu. Sıra dışı, bir o kadar da canlı ve sakinleştirici bir ton… Renklerin psikolojik etkileri dikkate alındığında mavinin doğayı çağrıştırdığı ve huzur verdiği, morun ise yaratıcılığı tetiklediği bir gerçek. Mavi ve kırmızı tabanlı, mora çalan bir mavi tonu olan very peri bu yıl ilk kez üretildi.

Yemek masası sandalyesi seçimlerinde artık tek renk ve modele sadık kalmaktansa, farklı alternatifleri aynı masada buluşturmak moda. Dilerseniz, sandalyelerinizin bazılarını bu renk ile kaplatabilir ya da mobilya boyaları ile hem onları yenileyebilir hem de trendlere ayak uydurabilirsiniz.

Üzerinde çini desenlerinin yer aldığı ve mavi ile beyazın uyumunu bir kez daha kanıtlayan şifonyerlerle komodinler son yıllarda oldukça popüler.

Artık, odanın bir duvarını boyamaktansa şerit tekniğinden yararlanıp duvarın bir bölümünü boyamak son yıllarda duvar dekorasyonu örneklerinde daha sık karşılaşılan bir uygulama.

Sezonun enerjisi ile ahenk içinde olan banyo ve mutfaklarda, aynı zamanda işlevsellik de ön plana çıkmaktadır.

Turuncu, mavi ve yeşilin ağırlıklı olduğu banyo ve mutfaklar, aynı zamanda evlerin dizayn ve stillerinde bohem tarzında canlı desen ve renkleri, bu yılın trendleri arasında yer alıyor.

Teknolojinin gelişmesiyle beraber, banyo ve mutfaklarda geçirilen keyifli vakitler artık haz alma noktasında en üst seviyelere taşınmaya başlandı. Bu sezonun en dikkat çeken ıslak mekân alanlarında ise; ev tipi spalar yer alıyor.

Banyolarda kullanılan yuvarlak hatlı küvetler, cam materyaller, dokulu görüntüler ile farklı tarzları bir araya getirirken, aynı zamanda spor-şık görüntüler yaratmanın mümkün olduğu, dinamiği yüksek tasarımlar göz önündedir.

Armatürlerde; artık sadece kromla kalmayıp, çarpıcılık katmak adına altın rengi, siyah, bronz gibi detaylar yer alıyor. Banyo alanlarının tasarımlarında öncelikli olarak beklentilerimiz, rahatlatıcı ve arındırıcı olması, huzur ve dinginliğin hissedilmesi.

Yazlık evlere bakıldığında çoğu kişinin, dış mekânlarda da bu konfor alanlarını kullanmak istediği ve tercih ettiği görülmektedir. Doğa ile iç içe, renklerin ve yazın enerjisinin bir bütün haline geldiği, özgün ve dinamiği yüksek dış mekân banyo ve mutfak alanları yaratıldığını görebiliyoruz. Yaşadığınız evleri veya alanları yenilemek; nefes aldığınızı ve enerjinizin yükseldiğini, tazelendiğinizi hissettirecek. Baharın enerjisi ile tazelenmek, ruhunuza iyi gelecektir. Yapılacak düzenlemeler ve yeni dokunuşlar ile evinizi yeni sezona hazırlayabilirsiniz.

Bulunduğumuz yeri güzelleştirmek, iyileştirmek adına yapılan her hareket ruhumuzu beslerken aynı zamanda bize iyi hissettirecek enerjileri de beraberinde getirmektedir.

Pandemi süreciyle, evlerde geçirilen vakitlerden sonra bireylerin yaşam alanlarına verdiği değer ve önemin arttığı ve bu alanları güzelleştirmek adına gösterdikleri çabalar da gözle görülmektedir. Kişilerin tüketim alışkanlıklarının ve sosyal çevre ile geçirilen vakitlerin değiştiği, yapmaktan keyif aldığımız çoğu özelliğimizin farklılaştığı bu dönemde, evlerde yakın çevremiz ile geçirilen vakitlerin dışarıya nazaran çok daha fazla olduğu ve bunun bir zorunluluktan çok bir tercih haline geldiği de gözlemlenmektedir. Bu dönemde mutfaklarda geçirilen zamanlar ev işinden, ev hobisine dönüşmüştür.

Mutfakların bir rehabilite alanı olmaya başlaması ile birlikte, insanlar bu alanda geçirdikleri vakitlerden keyif alırken, daha ergonomik ve işlevsel bir alan yaratma isteği doğmaktadır. Aynı zamanda iç mekândan dışarı kayan mutfak  yaşam alanları da artıştadır. Tasarım adına daha basit ama işlevsel, yalın ama şık görüntüler ön plana çıkmaktadır.

Evlerde geçirilen vakitlerin zamanı arttıkça, kullanılan ürünlerin teknolojik alt yapısındaki beklentiler de artmaktadır. Valcucine mutfaklar bu anlamda alanının en üst segmentinde yer almaktadır. Fonksiyonel ve ergonomik yapısı ile kullanım rahatlığı olan Valcucine mutfaklar, aynı zamanda şık ve düzenli görüntüsü ile bütün duran gözde tasarımlar arasındadır. İşlevsel zenginliği; geniş tezgâhları, modüler mutfak gereçleri, profesyonel mutfak deneyimi yaşatan alanlar haline gelmiştir. Ayrıca %100 geri dönüştürülebilir oluşu, yaratıcılık, inovasyon, çevre duyarlılığı ve insani değerlere saygı, markanın öne çıkmasını sağlamaktadır. Kişiye özel  tarzda dolap kapakları ile, evin dinamiğini etkileyici, çarpıcı kılmaktadır. Kusursuz tasarımların yanı sıra küçük ev aletleri, raflar, monitörler, çıkarılabilir USB prizler dahil olmak üzere tüm mutfak ihtiyaçlarınızı içeren tam donanımlı duvar ünitelerine sahiptir.

Bu yılın en hit renklerine; kahve ve alt tonları, altın sarısı, turuncu, yeşil gibi sıcak tabiat renkleri hâkim. Bu renklerin misafirperver ve samimi hissettirdiği bir gerçek. Beyaz, mutfaklar da etkili bir tercih olmaya devam etmektedir. Siyah, altın ve bronz rengi  armatürler ile de, dinamiği yüksek, çarpıcı stiller elde edilmektedir.

Ev tasarımlarında bu yıl en gözde olan trend; doğadan ilham alan ve doğaya uyumlu olabilecek, aynı zamanda stilleri ile etki alanı yüksek, enerjisi ve dinamiği açısından en üst seviyelerde seyir eden yaşam alanları yaratmaktır.

Bu dönemde sonuç olarak  görülüyor ki; duygusal olarak rahatlama hissi uyandıran dinginliğin yanı sıra, pozitifliğin ve canlılığın da ağırlıkta olduğu, en çok da işlevsel ve fonksiyonel tasarımlar, 2022 banyo ve mutfak trendlerinde yerini almaktadır. Rengarenk desenler ve objeler ile bohem tarzının da yansıdığı evler, doğaya  dönüş özlemini içimizde uyandıran dış mekâna kayan yaşam alanları ile  tamamlanıyor.

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.