© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Yeni Evim Bergamo

Yeni Evim Bergamo

Yeni yılda, yeni evimden Merhaba! Bergamo, Alplerin eteklerinde yerleşik bir ortaçağ şehri. Milano’ya sadece 30-40 dakika mesafede, İtalya’nın Lombardia bölgesinde bulunuyor… Vaktiyle Venedik ve Avusturya İmparatorluğu himayesinde kalmış. Hatta bugün bile bu kültürleri hissedebilirsiniz. Venedik aslanları karşınıza çıkabilir. Kırmızı ışıkta hiç bir yayanın geçtiğini göremezsiniz! Fakat küçük olmasına aldanmayın, Bergamo’da harika restoranlar ve kuvvetli bir endustri mevcut… Trussardi (Ümit Benan baş tasarımcısı), şık çocuk kıyafetleri Pinco Pallino, Vuarnet, San Pellegrino, Foppa Pedretti, Bianchi Bisikletleri, Brembo Frenleri hep Bergamo civarından…

Bergamo, tepede kurulmuş bir şehir. Kapılar ve surlar ile çevrili “Cita Alta” (yukarı şehir, eski şehir) ve surların dışında kalan “Cita Bassa” (aşağı şehir) olarak iki kısımdan oluşuyor. Biz Cita Alta’da oturuyoruz. Cita Alta gezip görmeye değer, parke taşlardan yolları olan antika bir mücevher… Piazza Vecchia’da bulacağınız Colleoni & Dell’Angelo (Piazza Vecchia, 7 Bergamo +39 035 232596) Bergamo’da belki en beğendiğim restoranlardan. 1610 senesinden beri mevcut… Bu meydanda aynı zamanda Caffee Tasso’yu bulabilirsiniz. Hikayeye göre, 500 küsur sene önce “Taxi” fikri ilk olarak buradan çıkıyor.

Bergamo’da restoranlar bol, mesela via Solata’da ki Osteria Via Solata romantik bir aksam yemeği için ideal…(http://www.osteriaviasolata.it/)

Agnello D’oro belki bulabileceğiniz en şık bed and breakfast. San Lorenzo biz evlendiğimizde kaldığımız butik otel de hoşunuza gidecektir. Albergo il Sole aileler için ideal. Albergo il Sole’de ayak üstü pizza veya tipik Bergamo yemekleri de yiyebilirsiniz.

Da Mimmo Cita Alta’da bulabileceğiniz çok şirin bir pizzeria… Mutlaka uğrayın! (www.ristorantemimmo.com)

San Vigilio’ya çıkınca Ristorante San Vigilio (www.ristorantepizzeriasanvigilio.it) size özel manzaralı bir atmosfer sunuyor.

Biraz Bergamo’nun dışında (5-10 dakika kadar uzaklıkta) hoş bir ev atmosferinde Osteria della Brughiera sizi bekliyor. Ben doğum günümde Truffle’lı Tagliatelle yedim! (http://www.osteriadellabrughiera.it). Yazın enfes bir bahçesi var…

Da Vittorio (www.Davittorio.com), dünyaca ünlü bir restoran… Catering de yapıyorlar. Buralara gelirseniz mutlaka gitmelisiniz.

Accademia Carrara ve antikacılar da görülmeye değer! Modern Sanat Müzesi GAMEC’e de uğrayın!

Milano’ya iş için gelmişken, kaçamak yapmak için Bergamo ideal! Gelin, beklerim!

Gelecek ay görüşmek üzere!

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.