© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Yazın Ardından Yoğun Bakım

Yazın Ardından Yoğun Bakım

Biten yazın ardından havuz, güneş ve denizin olumsuz etkilerini yüzümüzde hissetmememiz mümkün değil… Özelikle bronzlaşma ile birlikte cildin kalınlaşması su kaybedip nemsiz kalması ve tabii ki güneş lekeleri biten yaz tatillerinin can sıkıcı hatıralarıdır. Bu yüzden yaz tatillerinden sonra cildimize özel ilgi göstermeliyiz. Peki neler yapmalıyız?

Öncelikle cildi ölü derilerden arındırmak için peeling ve gözeneklerde doluluk varsa killi arındırıcı maske uygulamalarına başlayabilirsiniz. Arkasından mutlaka nem maskesi veya hyaloronic asitli nem serumu uygulanmalı, cilt tipine uygun nemlendirici ile bakımı tamamlamalısınız.

Genç ciltler için yüzeysel peeling, nem maskesi ve bolca nemlendirici kullanmak yeterli olurken, daha olgun ciltler için bunlara ek olarak mezoterapy yöntemiyle cildin kaybettiği nemin, vitamin, mineral,antiaging desteğini deri altına ufak iğneler yardımı ile enjekte edilmesi derinin alt tabakalarına inmesi, cildi derinden beslemesi ve yaşlanma belirtilerinin gerilemesini sağlar.

Güneş lekeleri ile ilgili tedavi sırasında cildin güneşten çok iyi korunması gerektiği için risk almamak adına, güneşin daha az olduğu zamanlar beklenmelidir. (Leke karşıtı serumlar, kremler ve lazer tedavisi gibi daha medikal yöntemler dahil.)

Cildin tekrar kendini yenilemesi sürecinde, cildin üst ölü tabakasında pullanma olabilir. Bu süreçte uygun bir nemlendirme yapılmazsa ciltte homojen olmayan renk farklılıkları ve lekeler ortaya çıkar. Yalnız dikkat edilmesi gereken husus cildi nemlendirirken yağlandırmamak. Gözeneklerin dolması, siyah nokta ve sivilce olmaması için, cilt tipine uygun temizleyiciler ve nemlendiriciler kullanmak çok önemli.

Işil Işil Bir Cilt İçin…

  • Beslenmenize özen gösterin.

  • Antioksidan içeren sebze ve meyveler tüketin.

  • Gün içinde bolca su içmeyi ihmal etmeyin.

  • Günde en az altı saat uyuyun.

  • Bol oksijenli ortamlarda yürüyüş yapın, hiç olmazsa sadece oturduğunuz yerde derin derin nefes alın.

  • Asla makyajla yatmayın.

** Daha detaylı ve profesyonel destek almak isteyenler ise, cilt bakımı, yenilenme ve antiaging için, Oxigeneo, baby face beauty, silkpeel gibi uygulamaları tercih edebilir.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.