© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Yaz Şehirde de Güzel!

Yaz Şehirde de Güzel!

Malum yaz geldi, okullar kapandı, şehirler boşaldı, herkes sahillerde… Çalıştığı için yazı şehirde geçirecek insanlar ordusunun bir ferdi olarak, günlerinizi renklendirecek bazı önerilerim var…

Bir önceki yılın yazını çalışmadan geçirip, en son üniversitede yaşadığım türden aylarca süren bir tatil yapınca, artık bu sene yaz boyu çalışmaktan şikayet etmemeye gayret ediyorum. Bir miktar yıllık izinle mutlu olmaya çalışıp, terk edilmişe benzeyen şehirde yazın tadını çıkarmaktan başka çare yok. Neyse ki şehirde etkinlikler yaz tatiline girmiyor! İşte günlerinizi  renklendirecek birkaç yaz önerisi..

Evde renkli yaz geceleri ve kokteylleri!

Bahçe, balkon, ya da klima altı.. Evdeki favori köşe her neresiyse, akşam saatlerinde oraya yerleşip serinletici bir şeyler içmek yazın en büyük keyiflerinden biri. Birkaç çok kolay ve kolaylığından beklenmeyecek ölçüde lezzetli tarif eminim işinize yarayacak!

 

Bloody Mary (Long drink bardağı için tek kişilik tarif)
-100 ml votka
-100 ml domates suyu
-1 çay kaşığı limon suyu
-1 çay kaşığı worcestershire sos
-1 çay kaşığı tabasco sos
-Karabiber, tuz, bol buz
-Kereviz sapı
Kereviz sapı ve buz hariç tüm malzemeleri bir shaker içinde karıştırın. Daha sonra karışımı bol buz ile dolu bardağa aktarın. Bardağın içine bir iki sap kereviz yerleştirin. Hafif ve serinletici lezzetiyle yaz için öğleden itibaren şahane. Ben haftada bir Bloody Mary gecesi yapıyorum, harika geliyor.

blank

Karpuz Smoothie (4 kişilik)
-1/4 karpuz
-1 kaşık bal
-1 kaşık toz şeker
-Bol buz
Malzemelerin tamamını blender’dan geçirin. Servis ederken isterseniz naneyle süsleyin. Hem görüntüsü hem de tadıyla şahane !

blank

Margarita (4 kişilik)
-1 su bardağı tekila
-1/2 su bardağı misket limon suyu
-1 su bardağı cointreau

Karşımı shaker’da iyice karıştırın. Kenarı ıslatılıp tuzlanmış bardaklara karşımı doldurun, üzerine kırılmış buz ilave edin.

blank

Konserler!

Pink Martini, 9 Temmuz’da Ankara’da, 19’unda İstanbul’da: İki sene önce yine aynı tarihlerde ODTÜ Vişnelik’in çim amfisinde sahne almıştı grup. Anlaşılan sevmişler burayı! Konserin İstanbul ayağı da 19 Temmuz’da Kuruçeşme Arena’da yapılacak.

Anthony & The Johnsons ve Filarmonia
9 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu
Açıkhava Sahnesi’nde: Grubu hala keşfetmediyseniz, bir an önce bu büyülü dünyaya adım atın!

Efes Pilsen One Love Festival, 13-15 Temmuz’da Santralistanbul’da: Pulp’ı izlemek için fırsat!
Ayrıca, Yalın’dan Ajda’ya ve hatta Enrico Macias’a kadar birçok ünlü isim yaz boyu Turkcell Kuruçeşme Arena’da konser verecek. Programı kontrol etmekte fayda var!

 

Instagram tanıklığında nostaljik kavuşmalar!

Vintage sevdası aldı başını gidiyor. Bu aralar hem şans eseri, hem de peşine düştüğüm şeyler beni çocukluğuma götürüyor, günlerimi güzelleştiriyor! Instagram artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu, ben de onun aracılığıyla bu anları ölümsüzleştirmeyi seviyorum.

blank

Görünce aklımı kaybediyordum, kardeşim bir yerlerden eski bir Gameboy bulmuş. Çocukluğumuzun Gameboy’undan… Hepimizi Tetris belasına bulaştıran, Street Fighter ve Super Mario ile parmaklarımızı felç eden bu nostaljik konsolu görünce gerçekten kalbim çarptı.

blank

Geçenlerde beklemediğim bir anda karşıma çıkan çocukluğumuzun zeka oyunu evde kahve sehpasının üzerine güzel bir aksesuar, bana da resmen favori eğlence kaynağı oldu. Bulursanız kaçırmayın, çocukluğuna dönmek gibisi yok!

Kağıthane’yi duymayan kaldı mı? Kağıdı bin bir harika şekle sokan Karaköy-Kağıthane’ye yolum her düştüğünde birkaç defter almaktan kendimi alıkoyamıyorum. Sahaf gezmelerinde harika kitaplar buluyorum. Onları detaylıca inceleyip benden önceki sahiplerinden izler bulmayı seviyorum. Son karşıma çıkan Haldun Taner- Şişhane’ye Yağmur Yağıyordu bu sıralar başucumda.

Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi açıldı. Çukurcuma’da 3 katlı bir binada kurulan müzeyi gezmek harika bir gün geçirmek için yeterli. Müzede kitabın her bir bölümü için bir pencere var. Tasarım da Orhan Pamuk’a ait. Kitabınızla birlikte ücretsiz girebiliyorsunuz. Özenle toplanan eski eşya ve aksesuarlarla yaratılan büyülü ortam, detaylar arasında hayranlıkla kaybolmanıza sebep olacak.

blank

www.etsy.com adresinde “ephemera” anahtar sözcüğü peşinde geçirilen dakikalar sonunda harika keşifler. Eski ıvır zıvıra meraklılar için tam bir hazine sandığı…

Yazın tadı elbette denizle güneşle çıkıyor ama şehirde de havanın geç karardığı, açık havada uzun akşam oturmalarının yapıldığı günlerle yaz çok da fena sayılmaz..

Ayşe’nin Önerileri

Film
Cannes Film Festivali’nin öne çıkanlarının peşine düşmek gerek. Amour, Reality, Beyond The Hills ve The Angel’s Share bekleme listesine alındı.
Kitap
Patti Smith – Hayalperestler
Müzik
The Pierces bu ara en çok dinlediğim… Yaza da çok yakışıyor!

 

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.