© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Volvo XC60

Volvo XC60

Bu ay ekibim ile birlikte sizler için dünyanın en güvenli otomobili olarak lanse edilen Volvo XC60’ı test ettik. Test sürüşümüzü aracımızın karakteri gereği dağ yollarında ve karlı zeminde gerçekleştirdik.

Ankara Arkas Otomotiv Yöneticisi Sayın Necip Tezer’den teslim aldığımız yeni Volvo XC60 ve destek aracımız XC70 ile Kayseri Erciyes kayak merkezinde bulunan Mirada Del Lago Oteli’ne doğru yola çıktık. 230/60-18 ölçülerinde Pirelli PZero yazlık lastikler ile donatılmış XC60 ile karlı dağ yollarında zorlanacağımızı düşünmüştük. Ancak DTSC özelliğini iptal ederek XC60’ın yazlık lastiklerle bile karlı zeminde oldukça güvenli olabileceğine şahit olduk. Dünyanın en güvenli otomobili olarak lanse edilen yeni Volvo XC60 gerçek bir sürüş eğitim uzmanı gibi sürücüsünü tehlikelere karşı uyarıyor ve hatta sizin yerinize duruma müdahale ediyor.

CITY SAFETY – ŞEHİR GÜVENLİĞİ
Dünyada ilk kez yeni Volvo XC60’da standart olarak sunulan şehirde güvenlik özelliği sürücünün tepki vermediği ve 30 km/saatin altındaki hızlarda önünüzde 6-8 metre uzaklıktaki bir aracın aniden durması veya yavaşlaması durumunu lazer kameralar aracılığı ile algılıyor ve otomatik frenleme yaparak çarpışmayı önlüyor veya çarpışmanın düşük hızda gerçekleşmesini sağlıyor.

ABL (ADAPTIVE BRAKE LIGHTS) – ACİL FREN LAMBALARI
50 km/saatin üzerindeki hızlarda yapılan ani frenlemede saniyede dört defa yanıp sönen  led  fren  lambaları  ile  arkadan gelen sürücüler uyarılıyor.   XC60’ın  hızı
30 km/saat’in altına düştükten sonra fren lambaları yanıp sönmeyi bırakıyor ve dörtlü sinyaller yanıp sönmeye başlıyor.

DAC VE LDW – SÜRÜCÜ UYARI KONTROLÜ VE
ŞERİTTEN ÇIKMA UYARISI
Test ettiğimiz yeni XC60’ta opsiyonel olarak sunulan bu özellik 65 km/saatin üzerindeki hızlarda sürücünün sinyal vermeden şerit değiştirmesi durumunda sürücüyü sesli olarak uyarıyor. Ayrıca sistem yorgun ve dikkati dağılmış sürücüyü ekranda bir kahve fincanı görüntüsü ve sesli bir sinyal ile mola vermeye davet ediyor. Kayseri’ye yolculuğumuz esnasında karayollarımız üzerinde devamlı şerit değiştiren ve tehlikeli sürüş yapan diğer sürücülerden dolayı biz de doğru şeritte gidemediğimiz için bu sesli uyarı sıkça devreye girdi.

ACC – COLLISION WARNING WITH AUTOBRAKE
EuroNcap çarpışma testleri neticesinde dünyanın en güvenli otomobili olduğu kabul edilen XC60’ın ön panjurunun arkasında bir radar sensörü mecvut. Radar sensörü önünüzdeki ve kendi şeridinizdeki taşıtları algılayarak hızınıza bağlı olarak aradaki mesafeyi sürekli hesap ediyor. Ön cam üzerine kırmızı bir lazer ışık yansıtarak sesli uyarı veriyor. Kayseri’ye giderken yol çalışmasını geç fark eden ve aniden önümüzde frenleyen bir araç XC60’ın bu özelliğinin devreye girmesine sebep oldu. Ön camda beliren parlak kırmızı ışıklar ve sesli uyarı sayesinde ben de erken frenleme yaparak muhtemel bir kazayı önlemiş oldum. Teşekkürler Volvo…

Güvenli sürüşler dilerim.

TEŞEKKÜRLER
Arkas Otomotiv Ankara Volvo
Asrın Kürk
Ariş Pırlanta
Mirada Del Lago Otel Erciyes
Oi Arte – Arezzo
Sport Point Extreme Armada
Ultra Extreme Kozmetik
Neo Club Karum
Rönesans Peruk Tasarım
Didar Şahin Model Ajansı:
Galina Gatalskaya
Handan Erciyas
Merve İlayda Kılıç
Yönetmen asistanı Burcu Coşkun’a, özel çekimleriyle sayfalarımıza renk katan değerli fotoğraf sanatçısı Fethi Karaduman’a ve misafirperverliğinden dolayı Ariş Pırlanta’nın sahibi  Kemal Özpaçacı’ya ayrıca teşekkür ederiz…
levent@magdergi.com

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.