© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Tatil Önerileri

Tatil Önerileri

Uzun bir kış, zorlu başlayan bir yaz ve kafanızı sürekli kurcalayan politik gündemden kaçmak için sonunda bir fırsatınız var. Aylar öncesinden de planlanmış olsa, son dakika kararıyla da çıkmış olsanız da tatil dinlenme motivasyonuyla yapılıp, dönüşünde ise her zamankinden daha yorgun hissetmenize sebep olan bir zaman dilimi. Bu yüzden dinlenme beklentisiyle planlanan bir aktiviteyi bile stratejik bir şekilde planlamazsanız beklediğinizden çok daha farklı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Rahat Vücut, Rahat Kafada Bulunur!
Gitmeden önce işlerinizi halletmeniz, kafanızı tamamen boşaltmanız ve mümkünse iş telefonunuzu da evde bırakabilmeniz için gerekirse tatil öncesinde 1-2 gün fazla mesai yapın ama o kafanızı sürekli kurcalayacak ve yokluğunuzda halledilip edilmediğini düşünerek kendi kendinizi yiyeceğiniz işleri bitirmiş olun.

Tatil Planı
Tatilde rahat etmenin ilk yollarından biri yolculuk ve kalacak yer gibi lojistik konuları iyi planlamaktır. Yanlış bir hava alanında, transfer konusunda bilgisiz halde, şehrin dışında bir otelde kalakalmak istemiyorsanız dersinizi çalışın. İlk kez göreceğiniz şehirlere yapılan seyahatlerde biraz ön çalışma ile tatilinizi kabusa dönmekten kurtarabilirsiniz.
blank
Tatil Bavulu için Liste Yapın
İster ailenizle, ister yalnız başınıza, ister arkadaşlarınızla olsun bir tatilin en çok düşündüren tarafı bavul bölümü olabilir. Her seferinde hazırlamaya başlarken “bu kez sadece ihtiyacım olan şeyleri götüreceğim” diye başladığınız yolculuğunuz ya ihtiyacınız olanların çok daha azıyla ya da çok daha fazlasıyla dolmuş bir bavulla sonuçlanır.

Bavulunuzun bir kabusa dönüşmemesi için her aklı başında kadının yapacağı gibi siz de liste yöntemini kullanın. Önce bir liste yapın ve ne kadar sürerse sürsün, nerede olursa olsun ihtiyaç duyacağınız şeyleri listeleyin. Mesela saç fırçası, diş macunu, vücut nemlendiricisi, makyaj temizleyici gibi… Sonra da tatil planınıza göre günlerinizi planlayın. Tam olarak ayrıntısıyla planlanmamış olsa bile 1 haftalık tatilinizin en az 4 gününü beach partilerde geçirme gibi bir eğiliminiz varsa tam olarak 4 günlük beach parti kombininiz olsun.

Tatilde Ayakkabı Seçimi
Ayakkabılar konusunda stratejik davranın, unutmayın ki en çok yer kaplayan parçalar her zaman ayakkabılar olur. Bu yüzden eğer çok vazgeçilmez değilse, tatil yerlerine stiletto götürmek yerine dolgu topuklu ayakkabılar ya da stiletto çekiciliği için taşlı veya işlemeli düz sandaletler tercih edin. Emin olun sıcakta, Alaçatı’nın parke taşlarında stiloettolarla yürüme savaşı verirken seksi görünmekten çok uzak olacaksınız.
blank
Herkesi Mutlu Etmeye Çalışmayın
Özellikle kalabalık bir grup olarak tatile gidiyorsanız herkesin mutlu olması imkansızdır. Siz kendi rahatınıza bakın. İsteyen istediği gibi takılsın. Gerginlikten kaçının. Aile dostlarınız ya da arkadaş grupları ile gidilen tatillerin bir numaralı sorunu “hiç bir şeyden memnun olmayan model” insanları da mutlu etmesi gerekenin kesinlikle siz olmadığınızı bilin. Kendi kendilerine mutsuz oluyorlarsa, kendi kendilerine mutlu olmayı da bilecekler nihayetinde. Canınız dinlenmek isterken dans etmeye gitmek isteyen bir kişi yüzünden rahatınızı bozmayın. Siz de kimseyi sizinle beraber dinlenmeye zorlamayın.
blank
Yiyip İçtiklerinize Dikkat Edin
Hava değişikliği sebebiyle sindirim sisteminizin kolayca etkilenebileceğini unutmayın ve alerjik bir yapınız varsa ilk kez denediğiniz restoran ve yemeklerin içinde ne olduğunu mutlaka öğrenin. Bir tatili geçirmenin en berbat yolu acil serviste, besin zehirlenmesi ile baygın yatmaktır herhalde.

Tüm bu ufak tavsiyeler tatil dönüşü, eskisinden de yorgun ve sinirli olmak yerine, gevşemiş ve yeni bir maratona daha hazır olarak yüksek enerjiyle hayatınıza dönmüş olmanızı sağlayacaktır…

Herkese mutlu tatiller!

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.