© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

‘’Stil Detayda Gizlidir’’

‘’Stil Detayda Gizlidir’’

Herkese merhaba! Bu ayki yazıma Pearl Binder’ın ‘Dressing up, Dressing Down’ isimli kitabında giyim konusundaki antropolojik izlenimiyle başlamak istiyorum. Kıyafetlerin ve stilin hayatımızdaki önemini çok güzel anlatıyor…
‘Kıyafet tarihindeki en güçlü kuvvet, yaşam savaşında kazanan tarafta olma isteğidir. Kral veya köylü, milyoner veya dilenci, köle veya hür kadın , hepsinin istediği kendileri ve aileleri için güven ve emniyettir. Üstlerine giydikleri kıyafetler ise vücutlarına en yakın temas eden şey olması nedeniyle kendilerini direk etkilemekte, aynı zamanda da diğer kişiler tarafından kendi parçaları gibi algılanmaktadır. Giyim insan yaşamında hayati rol oynar.”

İşte giyinmek hayatımızda bu kadar önemli bir yere sahiptir. Bizim kim olduğumuzu ilk bakışta anlatan ve hafızalarda yer edinmemizi sağlayan önemli bir görsel unsur olmasının yanı sıra, kişisel dünyamızda bize kendimizi iyi hissettiren ve özgüvenimizi yükselten önemli bir parçamızdır. Şunu unutmamakta fayda var ki, modayı takip etmek kolaydır ancak stil sahibi olmak gerçekten büyük bir uğraş, emek ve beraberinde araştırmayı gerektirir.

Giyim konusunda bayanlar kadar geniş alternatifimiz olmadığı düşünülse de biz erkeklerin en büyük kurtarıcısı şüphesiz kombinlerimize renk katan aksesuarlarımızdır. Doğru aksesuarlar ve detaylarla kombinleri baştan sona değiştirmek ve stil sahibi bir görünüm kazanmak gerçekten çok kolay…
Coco Chanel’in aksesuarlar için söylediği ve günümüzde erkekler için de geçerli olan ‘’Ne kadar fazla o kadar iyi” sözünü unutmamakta fayda var. Son yıllarda trend olan yoğun aksesuar kullanımı biz erkekler için de oldukça popüler hale gelmiş durumda. Örneğin evden dışarı çıkarken ister spor, ister klasik giyinmiş olalım, bileğimize takacağımız birkaç adet deri veya örgü bileklik stilimize stil katacaktır! Bunun yanı sıra bir erkeğin vazgeçilmezi olan kol saatlerini de unutmamakta fayda var. Klasik ve spor modelde birkaç renkte saat kombinlerinizi tamamlayacak nitelikte dolabınızda bulundurmanız parçalar arasında yer alıyorlar. Takım elbiselerin veya spor gömleklerin ceplerini süsleyecek renkli cep mendilleri, yaz veya kış fark etmeden başınıza takacağınız fötr şapkalar ve pantolonların paçasından görünecek şekilde giyeceğiniz renkli çoraplar, deri cüzdanlar stilinizi değiştirecek ve sizi çok daha şık gösterecek en önemli detayları oluşturuyorlar.

Bu noktada farklı alternatifler arayanlar için Happy Socks’ın renkli çoraplarını, Nili Silver’ın ve Atolye 16’nın birbirinden güzel bilekliklerini ve Daniel Wellington’ın şık saatlerini şiddetle tavsiye ediyorum!

Yazar Hakkında /

Fashion-blogger, creative director of his own fashion blog. Kubilay launched his fashion and life-style blog, KubilaySakarya.com in 2011. Now he is graduated Interior Architecture and Environmental Design in Bilkent University.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.