© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Sosyal Medya’ya Kuşbakışı

Sosyal Medya’ya Kuşbakışı

Türkiye, tarihinin belki de en ilginç Haziran ayını yaşadı. Gezi Parkı’ndan yükselen ses sosyal medya sayesinde tüm Türkiye’ye yayıldı. Her şey olup biterken, sıklıkla yeni neslin vaktini tamamıyla zapt ettiği ve onları asosyal bireyler haline getirdiği iddialarıyla günah keçisi ilan edilen sosyal medya başroldeydi. Haber almanın neredeyse tek araçları haline gelen Facebook ve Twitter bu sayede aklanırken, onlara biraz daha yakından bakmak için ideal bir zaman. İşte sosyal medyanın dünya devleri hakkında internetten derlenmiş ilginç bilgiler:
blank
Facebook:
1. Şubat 2004’te kuruldu.
2. Dünyadaki her 8 kişiden birinin Facebook hesabı var.
3. Sitenin 800 milyon civarında kayıtlı üyesi var.
4. Bu üye sayısıyla eğer bir ülke olsaydı, Çin ve Hindistan’dan sonra dünyanın en büyük üçüncü ülkesi olurdu.
5. Üyeler sitede günde ortalama 13 buçuk dakika geçiriyorlar.
6. Siteye her gün 300 milyon fotoğraf yükleniyor.
7. Facebook şirketinin çalışan sayısı 3,500.
8. Mayıs 2013 tarihli Alexa trafik değerlendirmesine göre Google ve Youtube’u sollayarak dünyanın en yoğun trafikli internet sitesi oldu.
9. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde 29 yaşını doldurdu. Kendisi dünyanın en genç milyarderlerinden biri!
10. 2011 yılında Amerika’da açılan boşanma davalarının üçte birinde Facebook’un adı geçmiş.
11. Facebook, site yazılımında hata bulup bunu kendilerine iletenleri 500 dolarla ödüllendiriyor!
12. Tercih edilen kullanıcı dilini English (Pirate) olarak değiştirirseniz “Korsanca” konuşan bir Facebook’unuz olabilir!
13. 2008’in Temmuz ayından beri Çin’de engelli.
14.
Twitter:
1. Mart 2006’da kuruldu.
2. Toplamda 500 milyonun üzerinde kayıtlı üyesi var. Bunların 140 milyon kadarı aktif kullanıcı, 70 milyon kişi ise her gün düzenli olarak Twitter hesaplarına giriş yapıyor.
3. Twitter eğer bir ülke olsaydı, bu nüfusuyla 12. en büyük ülke olurdu.
4. En çok takipçisi olan kişiler 40,8 milyon kişi ile Justin Bieber ve 38 buçuk milyon kişi ile Lady Gaga.
5. Saniyede 750, günde 55 milyon tweet paylaşılıyor.
6. 2010’da Nasa astronotu T.J. Creamer uzaydan tweet attı.
7. Firmanın 500’den az çalışanı var.
8. Atılan tweet’lerin %40’ı “Şu an öğle yemeği yiyorum” gibi hiçbir bilgi değeri içermeyen ve “pointless babble” olarak adlandırılan yazılardan oluşuyor.
9. Arama motoru olarak dünyada Google’dan sonra ikinci site.
10. 2009’un Haziran ayından beri Çin’de engelli.

Ayşe’nin önerileri:
Film: Bu ay film yerine video önerim var. Uzmanlardan çeşitli konularda konuşmalar izleyip, bilgi alabileceğiniz TED harika bir site. Konuyla ilgili olarak Amber Case’in We’re all Cyborgs Now videosunu mutlaka bulup izlemelisiniz. (http://www.ted.com/talks/amber_case_we_are_all_cyborgs_now.html)

Kitap: Selçuk Altun’un “Kitap İçin 3” kitabı çıktı. Serinin üçüncü kitabı yine yazarın Cumhuriyet Kitap ekinde yazdığı köşe yazılarından oluşuyor. Madde madde sıraladığı notlardan oluşan kitabı yine okumak için bir başucu kitabım daha oldu.
Müzik: Yaz boyu harika konserler var, özellikle İstanbul dünya starlarını ağırlamaya devam ediyor! Ajandalarınıza not alın, Alicia Keys, Placebo, Lana Del Rey gibi isimlerin konserlerini ıskalamayın!

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.