© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

DIETCODE

DIETCODE

Kış aylarında vücudumuz ideal ısıyı koruyabilmek için enerjiyi daha temkinli kullanır ve ne yazık ki kilo alma eğilimi artar. Kilo almadan sağlıklı bir kış geçirmek için 12 adımda metabolizmanızı ateşleyin.

1- Hormonlarınızı Kontrol Ettirin
Beslenme düzeninize dikkat etmenize rağamen kilolarınızdan kurtulamıyorsanız ilk yapmanız gereken hormon seviyelerinizi kontrol ettirmek olmalı. Troid hormonları metabolizmayı düzenleyen polislerdir. Onlardaki karmaşa bütün sistemin bozulmasını sağlar. Ayrıca şeker hastalığı, insülin direnci de kilo alma eğilimini artırır. Ani tatlı krizleri daha fazla yemenize neden olur ve ne yazık ki bel çevresinde aşırı yağlanma oluşturarak kronik hastalıkların oluşum riskini artırır.

2- Öğünlerinizde, Posa İçeriği Yüksek Besinler Tercih Edin
Sofranızda tam tahıllı ekmeğe yer verin. Ayrıca her öğün salata veya söğüş sebze tüketmek daha fazla posa almanızı sağlayacak. Unutmayın lifli gıdalar sindirim sistemini hareketlendirir. Barsak sisteminiz ne kadar hızla çalışırsa metabolizmanız da o kadar hızlı çalışıyor demektir. Ayrıca yemeğinizi yavaş yavaş yemeniz ve çiğneyerek tüketmeniz de sindirimi kolaylaştırır.

3- Yeşil Çayın Gücüne İnanın
Sabah, öğle ve akşam öğününden sonra mutlaka 1 kupa yeşil çay için.
Her öğünden sonra günde 3 kupa tarçınlı yeşil çay içmek metabolizmanızın hızlanmasını sağlarken kan şekerinizi de dengeler.

4- Popüler Diyetlerin Sağlığınızı Bozmasına İzin Vermeyin
Kısa zamanda hızlı sonuç vaad eden katabolik diyetlerden kesinlikle uzak durun. Çünkü bu diyetler sadece kas kayıplarına neden olur ki bu durum metabolizmanızın daha da yavaş çalışmasını sağlar. Yiyeceklerin termik etkisinden yararlanın. Ana öğünlerden iki saat önce 2 porsiyon meyve yiyerek metabolizmanızı çalıştırın. Böylece sağlıklı bir ara öğün yardımıyla iştahınızı kontrol etmeniz çok daha kolay olacak.

5- Stresten Uzak Durun
Çok stresli durumlarda, böbrek üstü bezlerinden salgılanan kortizol seviyelerinin değişmesi insülin hormonunun düzensizliğine neden olur. Bu da yemek yeme isteğini artırır. Stres hayatımızın bir parçası gibi görünse de stresten mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın, hayata karşı her zaman pozitif bir bakış açısı geliştirin. Özellikle kilolarınızı dert edip sürekli tartıya çıkmak, stres yaratmak da yeme isteğinizi tetikler. Öncelikle kendinizi sevin ve değişim için zamana ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

6- Biber Ateşi
Yemeklere, Salataya veya Yoğurta Acı Pul Biber İlave Ederek Metabolizmanızı Ateşleyin

7- Güne Kahvaltı ile Başlayın
Kilo vermek isteyen danışanlarımın çoğunun ortak özelliği, kahvaltı yapmadan güne başlıyor olmaları. Kilo problemini oluşturan sorun sadece fazla yemek değildir. Yemek yemeyerek veya yetersiz beslenerek de metabolizmayı yavaşlatmak mümkün. Metabolizmanızı hızlandırmak için her sabah evden çıkmadan kahvaltı yapma alışkanlığı kazanın ve günde 3 ana, en az 2 ara öğün yapmaya özen gösterin.
Yumurta ve peynir içeren protein ağırlıklı bir kahvaltı ile gün içinde daha az acıktığınızı hissedeceksiniz. Fakat poğaça, simit gibi sırf karbonhidrat tüketmek, gün içinde sık sık acıkmanızı sağlayacak şeylerdir.

8- Selenyum Kaynağı Yağlı Tohumlar Metabolizmayı Hızlandırır
Kahvaltıdan iki saat sonra 10 adet badem yiyerek metabolizmanızı hızlandırın.

9- Uykunuzu Düzenleyin
Fazla uyumak metabolizma hızınızı düşürür ve kilo alma eğilimini artırır. Aynı şekilde yetersiz uyku da stres faktörünü artıracağı için yine metabolizmanın daha yavaş çalışmasına neden olur. Günlük 6-8 saat arasında uyku vücudunuz için yeterli olacak. Sindirim sisteminizin dinlenmesi ve daha rahat bir uyku için, yatmadan en az 2 saat önce besin tüketmemeye özen gösterin.

10- Tuzluk Kullanmayın
Aşırı tuz alımı vücutta su tutumunu sağlarken, kilo alma eğilimini de artırır. Sodyum zaten doğal olarak besinlerin içinde bulunur. Dünya Sağlık Örgütü, günde 5 gram tuz tüketimini yeterli bulurken Türkiye’de günlük tuz tüketimi ne yazık ki 18 gramı geçiyor. Yemeklerin tadına bakmadan tuz ilave etme alışkanlığınız varsa ilk olarak bundan vazgeçmelisiniz. Tuzluk kullanmayarak işe başlayın, zaten 3 hafta içinde dildeki tat tomurcukları daha az tuzlu tada uyum sağlayacak.

11- Günde 10 Bardak Su İçin
Yeterli miktarda su içmek sindirim sistemini düzenleyerek daha kolay form tutmanızı sağlar. Ayrıca yeterli miktarda su içmek sacede kilo kontrolünde değil, kalp, böbrek ve eklem sağlığını korumak için de çok önemlidir.

12- Hareket Edin; 4×4 Kuralı
Kış aylarında havaların soğumasıyla evde, kapalı alanlarda, televizyon karşısında daha fazla zaman geçiriyoruz. Düzenli fiziksel aktivite, metabolizmanızın daha iyi çalışmasını sağlar. Haftada 4 gün 40 dakika kardio ağırlıklı egzersiz, uzun vadede daha hızlı çalışan bir metabolizmaya sahip olmanızı sağlar.

IMG_8089_320x480

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.