© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Sokak Stili

Sokak Stili

Moda haftaları birbiri ardına devam ederken bir yandan defileleri, bir yandan sunumları, bir yandan da sokak modasını izlemekten kafalarımız karışmış durumda. Sokak modası kraliçelerinin tek başlarına çekilmiş stil fotoğraflarından daha fazla ilgi çeken ise, karşılarında bir fotoğrafçı ordusu ile poz verirlerken bu fotoğrafçıların da kadraja girdiği kareler…
Şu anda moda haftalarından sonra ortaya çıkan, bir sonraki sezonun trend raporu kadar, sokak fotoğraflarından ilhamla çıkan sokak modası trendleri oluyor. Hatta bir çok moda portalında, moda haftasında öne çıkan aksesuar ve kıyafetlerin hemen ardından sokağı ele geçiren parçalar oluyor. Bu da kadınların defile izlemekten çok defilede görülme isteğini perçinliyor.
Birçok kadının moda başkentlerine yolculuğa giderken havaalanlarında çektikleri Instagram fotoğrafları, maksimum yedi günlük bir yolculuğa değil de Almanya’dan kesin dönüş yapıyor ya da ülkeye iltica ediyor gibi. O kadar çok bavul, o kadar çok kıyafet, o kadar çok aksesuar bir ülkeden bir ülkeye yolculuk ediyor ki, bazı uçakların bagajları bir anda milyon dolarlık oluyor. Hatta bence havaalanı gümrüğünde deklare edilmesi gereken binlerce dolarlık parçalarla geziyorlar.
Özünde koleksiyon görmek için gittiğiniz bir event, bir anda en çok konuşulmak, en çok görülmek için bulunduğunuz bir alana dönüşüyor. Defile aralarında kıyafet değiştirenlerden, Nemo kar fırtınası sırasında ince topuklu açık ayakkabılarla gezenlere kadar gariplik seviyesine çıkan bazı görüntülerle karşılaşıyoruz.
Normalde sokağa çıkmayacakları kıyafetlerle, o kadar karıştırmaya korkacakları desenlerle moda haftalarında tam da sokak fotoğrafçılarının kümelendiği yerlerde, en çok dikkat çeken tip olmaya çalışanların çabaları biraz komik oluyor artık. Stil blogger’ları bu konuda çok şanslılar aslında. Her zaman kendi stillerini paylaştıkları için kendi stillerinden, dikkat çekme çabasıyla uzaklaşmadıklarını kanıtlayabilecekleri referans noktaları var.
Her ne kadar kişisel stilin sınırlanmaması gerektiği, herkesin dilediğince kendi tarzını yansıtmasının, podyumdan fırlamış gibi görünmekten her zaman için daha iyi olduğunu düşünsem de Antrepo’ya girmeden önceki boş alanda kasıla kasıla yürümek dışında bir amaca hizmet etmeyen aşırı tasarlanmış kombinler ile normal hayatlarındaki tarzların örtüşmemesi komik olabiliyor.
Mart ayının ortasında gerçekleşecek İstanbul Moda Haftası’nda da bizi renkli görüntüler bekleyebilir. Tüm mal varlığını, elindeki tüm tasarımcı parçalarını ortaya dökerek, beş gün boyunca en çok fotoğraf vermeye çalışmak yerine, tasarımcıların aylardır üzerinde çalıştığı, gelecek kışın trendlerinin ortaya çıkacağı ve muhtemelen gelecek sezon alışveriş alışkanlıklarını etkileyecek olan defilelerden zevk almaya çalışanlar moda haftalarından en çok fayda sağlayanlar olacaktır.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.