© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Siyah Beyaz

Siyah Beyaz

Beyaz rengin masumiyetine, isyankar ve anarşist siyahın nüanslarının katıldığı mekanlar her dönemde modadır. Genelde bu iki rengi
kombinleyerek dizayn edilen alanlar, minimalist eşyalarla döşenir. Ancak bu iki rengi çok minimalist buluşturmanın modası geçti. Bembeyaz duvarların önüne simsiyah ve dümdüz deri bir kanepe yerleştirmek, beyaz yuvarlak hatlı modern tekli koltuklar ve metal sehpalarla tamamlamak, bu sene out.

Bu sene de, yine modern ve düz hatlı mobilyaları kullanmak moda. Ama duvarlar beyaz olmakla birlikte, eski tip ağır işli kartonpiyerler veya duvarlarda oluşturulmuş yine işlemeli niş detayları tamamen bembeyaz boyanarak ambiyansa eşlik ediyor.

Yer malzemesin de, ya ahşap parkenin sıcaklığına veya tüylü halılara yer veriliyor. Sehpa ve dolap gibi tamamlayıcı detaylarda zaman zaman metalik pırıltılar görülse de, daha çok ahşap ve camın şeffaflığı tercih ediliyor.

Siyah-beyaz kombinasyonuna en fazla natürel bir ahşap tonunun eşlik etmesine izin verilirken, çok desen kullanılmaktan özellikle kaçınılmış. Dinginliği sağlamak amacıyla, ya çok iri çizgi desenler veya büyük puantiyeler görülmekte. Minimalist akımdaki kadar çok deri kullanımı yok. Bir-iki parça haricinde genellikle doğal malzemeli ve tekdüze renkli gramajlı kumaş kullanmak moda.

Mekanın boşluk hissini vurgulamak için, minimum eşya tercih ediliyor. Çünkü az eşya kullanmak ve beyazlık, günümüz de artık SADELİK’ten çok, LÜKS’ü simgelemekte.

Geçmişin ağır işlemelerini, modern grafik sanatının örnekleri ve soyut renksiz iri objeler, heykeller ve aynalar ile karıştırarak, yaşanmışlığın izlerini ve sıcaklığını mekana taşımak, ılık bir nostalji duygusu veriyor.

Oldukça cesur bu döşeme şekli, geliştirmeye de çok açık. Sıkılınca sıcak toprak ve kahve tonlarında kumaşlar katarak veya duvardaki beyaz tonu hafif bir bisküvi tonuna dönüştürerek ortamı derhal değiştirmek elinizde…

İşte bu akıma uygun döşenmiş örnek bir evin görüntüleri…

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.