© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Sıra Dışı Olunmaz Sıra Dışı Doğulur

Sıra Dışı Olunmaz Sıra Dışı Doğulur

Öyle mekanlar vardır ki, içindeyken kendinizi çok özel hisseder, gerçek dünyadan kopup hayallere dalar, neredeyse ayaklarınız yerden kesilir, uçacak gibi
olursunuz ya… İşte öyle bir rüya “ICON BRICKELL”… Tek kelimeyle büyüleyici !!!

Florida eyaletinin başkenti olan Miami’nin merkezinde inşa edilmiş, üç büyük gökdelenden (North Tower, South Tower, Viceroy Tower) ve çok katlı iş merkezi binasından (Brickell Plaza) oluşan devasa bir yapı aslında sıra dışı yaratılmış olan ICON BRICKELL.

Özellikle Viceroy Kulesi’nin içerisinde bulunan Viceroy Hotel inanılmaz bir tasarım.

İç mimari atmosferi Philippe Starck tarafından yaratılmış müthiş feminen, renkli, sıra dışı, avangard bir çizgisi var. Baroktan avangarda, minimalizmden art-decoya uzanan hatta hatta “pop-art” çağrışımını da yapan, bir sürü farklı tarzın sentezini yaşayabilirsiniz bu mekanlarda. Philippe Starck her zamanki gibi yepyeni bir dil, yepyeni bir tat yaratmayı başarmış yine. Bakmaya doyamayacağınız “tablo” tadında atmosferler kurgulamış…

Özellikle otelin içerisinde bulunan spa inanılmaz…

Sözü fazla uzatmadan sizi bu muhteşem tasarımla baş başa bırakıyorum, iyi seyirler…

FOTOĞRAFLAR

1-    ICON BRICKELL
Kulelerin yükseklikleri, 179 metre. 58 kat. Mimari tasarımı ARGUITECTONICA grubuna ait. İç mimarisi ise Philippe Starck ve John Hitchcox imzası taşıyor.

2-    Philippe Starck & John Hitchox

3-    Viceroy Otel’in resepsiyon bankosu… Hayatımda gördüğüm en ihtişamlı ve bir o kadar da zarif olan bir tasarım…

4-     İçerisinde şömine ve kitaplıkların olduğu bir havuz ve jakuzi alanı hayal edebilir miydiniz? Üstelikte ortasından dev gibi Barok tarzı bir avizenin sarktığı bir havuz hem de!!!

5-    Josephine’e uzanarak elinizde içkiniz Miami’yi seyrediyorsunuz tepeden…

6-    Viceroy Oteli’nin mini sinema salonu… Lacivertin karizması!!!

7-    Otelin spa’ya çıkan “dantel” kıvamında işlenmiş heykelimsi merdiveni ve ICON BRICKELL’ın sembolü yuvarlak, kadınsı hatlara sahip kolonları.

8-    Viceroy Otel’in, Biscayne Koyu’na bakan zarif restoranı. Tipik Starck tarzı bir atmosfer aslına bakarsanız… Sıra dışı ve büyüleyici!!!

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.