© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Şık, Ferah ve Fonksiyonel

Şık, Ferah ve Fonksiyonel

Yazan: Barış Küpçü

Yine bitirilmiş bir Move Mimarlık A.Ş projesiyle karşınızdayım. Çizdiklerini yüzde yüz uygulayan bir firmanın kurucusu olarak bu durumdan keyif aldığımı açıkça itiraf etmeliyim…

Ankara’da bir hayli tanınan hatta Avrupa bölgesinden hastaları olan değerli hocamız Op. Dr. Fatih Öktem için tasarladığımız kendi ismini taşıyan klinikten bahsedeceğim.

 

Kıymetli hocamız, lokasyon olarak havalı bir bölgede olan müstakil vaziyetteki bu kliniğinin sorumluluğunu bize bırakmıştı ancak üç temel isteği vardı; şık, ferah ve kullanışlı olmasını istiyordu.

 

Öncelikli olarak mülkün kendi iç hacimlerini şekillendirmemiz hatta giriş kapısının yerine kadar müdahale etmemiz gerekti. Duvarlarımızı koyu renk yapmak istiyorduk ancak tarafımıza istek olarak sunulan ferahlık kelimesi aklımızdan çıkmıyordu. Mülkün tüm camlarını büyütmeye ve içeri olabildiğince fazla ışık aldırmaya karar verdik ve bu hareketimiz başlayacağımız noktayı bize vermiş oldu.

 

Ferah bir mekanı şık yapmanız için elinizde birkaç yol olabilir. Biz daha keskin hatlar kullanmayı ve yine bu hatları kontrast renklerle belli etmeyi tercih ettik. Bu da bizler için muazzam bir iskelet oluşturdu. Seçtiğimiz renkler ve bazı hareketli eşyalarda yaptığımız yumuşak dokunuşlar ile bir plastik cerrahın estetik çizgisinin iki alanda da olabileceğini hissettirmek istedik ve bunu da başardık.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.