© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Şık Evler İçin Çılgın Bütçelere Gerek Yok

Şık Evler İçin Çılgın Bütçelere Gerek Yok

MAG okurları için ilk köşe yazıma başlamadan önce belirtmek isterim ki, yıl boyunca sizlerle oldukça iddialı projeler paylaşacağım. İlk olarak Ankara’nın en iddialı konutlarının olduğu ve benim de çok beğendiğim Kuzu Effect projesinde Özkan Ailesi için köklü değişiklikler yapmadan da, tasarım alanında nasıl başarılı işler çıkarabildiğimizi göstereceğim.

 

Projeyi geliştirme sürecimizde bizlere arzularını oldukça net bir şekilde dile getiren Aysel Özkan’ı iyi anlamak bizim için önemliydi. Mekanın genel hatlarına, sahiplerini cezbeden dokularına etki etmeden nasıl daha özel ve güzel yapabiliriz arayışlarımızın sonucunda başarılı bir projenin ortaya çıkmasının temel sebebi, mimariyi gerektiği şekilde yorumlayabilmemizdir.

 

Bu noktada meskenin aydınlık seviyesinin de işimizi kolaylaştırdığını belirtmeliyim; keza karanlık bir ev olsaydı, uygulamayı düşündüğümüz detaylar kullanıcısını biraz yorabilirdi. Kuzu Effect projesinde giriş holünün direkt olarak salona açılması dezavantaj gibi gözükse de, birkaç dokunuşla evini daha şık hale getirmek isteyen kişiler için gerekli ortamı sağlayan etkenlerden.

 

Siz bir hareket başlatırsınız, mekanlar iç içe olduğu için sürekliliğini kendisi sağlar. Kontrast kumaşları, parlak metal eklentilerle bir araya getirerek hareketi başlatmış olduk. Bu hareketi desteklemek için mevcut ışık havuzlarına da aynı detayı işledik. Mesken içerisinde alan değiştirirken hareketi bölmemek, aynı zamanda yemek masası ve salonu küçük de olsa izole etmek için aynı metal ürünün başka bir formunu kullandık ve gayet yerinde oldu.

 

Şöminenin de salondaki muhteşem manzaraya katkısı olacağını düşündük. Tabi sonrası bizi biraz yordu; çünkü tv ünitesiyle birleştirmek, bunu yormadan yapmak, aynı zamanda da size verilen bütçeyi aşmamak ustalık gerektiren bir husustu. Biz bunu bu aşamada, boşluğun yalınlığını biraz süsleyerek başardık. Oluşturduğumuz fake duvarımıza şöminemizi yerleştirdikten sonra ithal (Özellikle belirtiyorum, çünkü etkisi farklı oluyor) dekoratif boya ile alanı yalınlıktan arındırdık. Çevre bölgelerine katkı olsun diye, Aysel Hanım’ın isteklerini de gözeterek yine mevcut metalin farklı bir formuyla destek dekorumuzu girdik ve sonuç muazzam oldu.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.