© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Sezon Trendlerine Yatırım Yapmayın!

Sezon Trendlerine Yatırım Yapmayın!

Neredeyse hepimiz kış alışverişimizi ya tamamladık ya da alacağımız temel parçaları belirledik. Artık bu sezon bordo, deri, peplum, dantel ve zımba modasından bahseden yazılar okumaktan da bıktık. Tüm bu trendlerin aynı anda uygulandığı, bizi boğan parçalardan da sıkıldık.

 

İşin aslı daha geçen kış fetiş modasını getiren özellikle Marc Jacobs gibi tasarımcılar bir sezon sonra bu trendin sokağa inip, farklı şekillerde yorumlanacağını biliyordu. Ama bizim şu anki sorunumuz bu trendlerin hepsinin aynı anda, tek bir parçada birleşmesi.

 

Bordo renkli, sırtı dantel, deri peplumlu ve omuzları zımbalı parçalar havalarda uçuşuyor. Bu tarz her trendi aynı anda kullanan kıyafetler ise tek sezonluk bile değil, üç giyimlik oluyor. O kadar dikkat çekici bir şekilde “2013 kışında alındım” diyorlar ki, bir sezon sonra giymek içinizden gelmiyor. Dahası, herkesin gözüne batan trendlerin hepsini birden içlerinde barındırdıkları için o sezon içinde de birkaç kereden fazla kullanamıyorsunuz, yoksa üniformanızmış gibi görünüyor.

 

Benim böyle durumlarda takındığım tutum genelde şöyle oluyor:

O sezon gerçekten çok gündemde olacak bir kaç trend belirliyorum. Bu trendlerden hangisi bana uygun olabilir, hangisinden nefret ettim karar veriyorum. Nefret ettiklerime zaten hiç yaklaşmayıp, diğerlerini de zamansız mı, yoksa bir sezonluk mu diye değerlendiriyorum. Tabi aralarında benim zaten çok sevdiğim, trend olmasa da giydiğim bir şey varsa, bu sezon o parçalardan bol bol alıyorum.

 

Mesela bu sezon deri çok moda. Deri zaten bir sezonluk trend değildir, moda olsun olmasın her zaman deri giyebilirsiniz. Ben de deri pantolon çok seven bir insan olarak, bu sezon her yerde her çeşit deri bulabileceğimi biliyor ve ona göre kendime stok yapabiliyorum. Bu sezon aynı zamanda bordo da çok moda ve ben de bordodan nefret etmem. Ama bordo muhtemelen gelecek seneye devam etmeyecek bir trend ve benim de favori rengim değil. O halde bordo bir deri pantolon alacaksam bile bunu bir yatırım parçası olarak değil, daha uygun fiyatlı markalardan almayı tercih ediyorum. Siyah deri pantolona yatırım yaparken, bordo olana yapmıyorum.

 

Sonuç itibariyle, trendlerin içinde ne kadar boğulursanız kendinizi o kadar uzun süre “dolabım tıklım tıklım ama giyecek hiç bir şeyim yok” krizleri içinde bulursunuz. Zamansız parçalarla dolu ama sıkıcı bir gardırop da istemeyeceğiniz için alışverişinizi yaparken sadece anlık isteklerinize değil mantığınıza da danışmanızı öneririm. Bu şekilde hem daha az zaman, para ve efor sarf edeceksiniz, hem de kıyafetlerinizi daha çok seveceksiniz…

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.