© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Sevgide yaşamak Sevgiyle yol almak

Sevgide yaşamak Sevgiyle yol almak

Yaz mevsimi biterken hepimizi yeni başlangıçların heyecanı sardı. Hayalini kurduğumuz neşe ve huzur dolu anları yaşamak üzere hazırız. Sağlık, mutluluk ve huzur, doğal halimiz aslında.
Tatil sonrası, yeni enerjilerle, yeni başlangıçlar için dileğimiz; bu doğal halimizin hep bizimle olması. Sevgiyle yaşama ve sevgiyi hissettirme talebimizi evrene sunduk…

Sevgi nedir?
Hepimiz tanımlayabiliriz. Çoğunlukla bir insana veya bir nesneye
yönlendirerek ifade eder ve özel günler yaratırız. Doğrudur ve güzeldir de…

Kutlamalar yaparız. Sevgi sözcükleri söyleriz. Yolumuz, bu sözcüklerle renklenir ve güven kazanır. Yolun kendisi olmaya başladığımızda, her gün bir kutlamaya dönüşür. Yolun kendisi olmak ne demek? Her ne olursa olsun; üzüntüde, sevinçte, sağlıkta, hastalıkta, öfkede, korkuda ve kaygıda var olanı sevmek ve şükretmek, yolun kendisi olmaktır.

Sevgi ve şükür duyguları, korku, kaygı ve endişe gibi olumsuz duyguların yükünü hafifletir. Zamanla mutsuzluk veren herhangi bir duygudan arınmak an meselesi olur. Olanı olduğu gibi kabul edince, olan hücumunu azaltır ve gerilemeye başlar.

Duygularımızın yaratımında düşüncelerimiz rol oynar. Düşündüklerimizin “farkına vardığımızda” olumsuz düşüncelerimizin çokluğu hepimizi şaşırtacaktır. Birer birer onları işaret edip, şükürle donattığımızda, duygularımız yumuşar, biz yumuşarız.

Bahsettiğim bu sıralamayı olduğu gibi anlamanızı rica ediyorum. Varsayım yapmadan, aktardığım kelimeleri kalp gözünüzle görebilmenizi diliyorum.

Yumuşamak, vurdumduymazlık değildir. Yumuşamak, sevgi dolu olmayı özümsemektir. Sadece yakınlarımıza değil, tüm evrene, hayvanlara, bitkilere, diğer insan ve canlılara sevgi duymak ve öyle davranmaktır…

Düşüncelerimizi karşı tarafa, evrene sözlerimizle iletiriz. Sözler sihirlidir, etkilidir, özeldir, yaratıcıdır. Kullandığım sıfatlar fark ettiğiniz gibi iddialı ve coşkulu. Sözler sevgi ile buluşmazsa, çıktığı ağız için tehlike oluşturur. Evren sözlerin sembol haline değil, içindeki duyguya tepki verir.

Bolluk, bereket, sağlık, huzur ve mutluluk olumlu sözlerin ve duygulanımların getirileridir. Olumsuz inanç kalıplarının sözlere dökülmüş halinin neler yaratacağını bu yazımda anlatmayı arzulamıyorum.

İyi bir rehber düşüncelerinizi dönüştürmeniz için yardımcı olacaktır. Rehberiniz, sizin gerçek kendinizi yani özünüzü keşfetmenize ışık tutacaktır. Yorucu ve çok çalışmayı gerektiren bir süreçtir. Yaşamınız boyunca da devam eder. Rehberinizin sizinle olan birlikteliği, hayatınızın uzunluğu ile mukayese edildiğinde, kısa bir süre olacaktır. Özdemir Asaf’ın bir sözünü aktarmayı isterim; “Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi, öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an… Bozmadım.”

İçinizdeki sonsuz sevgi kaynağına ulaşabilmek için “kendimizi tanımalıyız”. Bir gün bir arkadaşım: “Seni tanıyan çok insan var, hepsi farklı farklı şeyler söylüyorlar. Bir de benim tanıdığım Berna var. Sen kimsin? Şaşırıyorum.” dedi. Ben de gülümsedim, kabul ettim ve şöyle cevap verdim: “Aslında söylenenlerin hepsiyim ben. Kim beni nasıl görüyorsa, ben oyum. Çünkü hangi beni görüyorsa, o yanımla ona ayna oluyor, kendisini ona gösteriyorum. Eğer hayatın içini okuyup, anlayabilirse ve okumayı seçerse tabi. Benim için söylenen her ne ise, o, o kişinin fikri, o, o kişinin kendisi. Negatif bir şey duyduğumda da pozitif bir şey duyduğumda da teşekkür ederim. Karşılıklı olarak tekamülümüze yardım ediyoruz der, şükrederim…
Canım Mevlana’m der ki; ‘Yüzünü görmek isteyen CAMA, özünü görmek isteyen CANA bakar.’ Ne güzel özetler tüm bu konuşmamızı…”

Düşünce, duygu ve davranışlarımızı fark etmeye, düzenlemeye ve olumlu hale getirmeye başladığımızda, kendimizi bugüne kadar hiç hayal bile edemediğimiz bir “sevgi denizinde” buluruz. Üstelik “sürekli”… İşte o zaman insafa ve izana geliriz. Hayvanlara, çiçeklere ve insanlara her zaman ve her koşulda sevgiyle yaklaşırız. Dedikodu, korku, kaygı, endişe, özgüven eksikliği, özsaygı eksikliği, öfke, huzursuzluk ve diğer tüm olumsuz duygular yerini keyifli bir dinginlik ve huzur haline bırakır. Güneş her zaman her yerdedir artık. Gölgeler varlığını silikleştirir. Sevgiye sevgiyle yolculuk başlar… Bu aylık benden size bu aktı. Lütfen kabul edin. Kalemim sevgiyle yazdı. Sevgili MAG Dergisi de özenle aktarıyor olacak. Hepimiz özeliz. Sadece yaratıldığımız için. Sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler dilerim…

Düşüncelerimizi nasıl organize edebiliriz?
Tavsiyem “kendi bilinçaltı temizliğini yapmış bir rehberle bire bir” çalışmanız. Eğer değişim ve dönüşüme sevgiyle ve kararlılıkla karar verirseniz;
evrenden rehber dileyin, size uygun olanı gelecektir.

 

 

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.