© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Şehirde HAYAT Var!

Şehirde HAYAT Var!

Üç de Yetmez Beş Tane
Bu yıl ismini sıkça duyduğumuz mekanların başında gelen Tektekçi, İstanbul ve Alaçatı’dan sonra üçüncü şubesiyle Başkent gecelerine “merhaba” demeye hazırlanıyor. Kaldırımlarında ayaküstü takılıp bir tür “açık hava barı” olarak değerlendirdiğimiz Bestekar Sokak’ta açılacak mekanın kısa sürede sokağın ruhuna uyum sağlayacağına eminim.

Tektekçi’nin özelliği onlarca farklı “shot”tan oluşan rengarenk menüsü, eğlenceli müzik akışı ve sokağa taşan kalabalığıdır. Menü ve müzik kısmını hallettikten sonra kalabalık konusunda sorun yaşanmasına ihtimal vermiyorum. Biz Ankaralılar popüler mekanları severiz, Tektekçi’nin şanı da ortada. Bu durumda yeni buluşma noktalarımızdan biri olması kaçınılmaz.
Tek sorun şu ki, menüdeki shot alternatifleri içinden seçim yapmak gerçekten çok zor. Her defasında yeni bir keşif yapmak isteyebilirsiniz. Üç, beş, yedi derken; tüm geceyi “tek tek atarak” geçirme ihtimaliniz de var, benden söylemesi!

“Modern Sabahlar” Geri Döndü
Ankara’dan herkes uçup gitti, bir tek onlar bu şehri terk etmedi. Radyo ODTÜ’nün fenomen programı “Modern Sabahlar”ın meşhur üçlüsü Ege Kayacan, Fahir Öğünç ve Oktay Demirci uzun bir yaz tatilinin ardından yeni sezonda dinleyicileri ile buluşmaya devam ediyor. Hafta içi her gün 7:00-10:00 saatleri arasında yayınlanan program Ankara’nın gri sabahlarını renklendiriyor, iş/okul stresine katlanmanıza yardımcı oluyor. Üçlünün hayranları için küçük bir not: Radyodan dinlemek yetmiyorsa, Modern Sabahlar ekibiyle Tunus Caddesi’ndeki Gaga Manjero’da karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek.

Dünyaca Ünlü Sergi Ankara’da
Plastinasyon yöntemiyle dönüştürülmüş iki yüzü aşkın cansız insan bedeninin sergilendiği dünyaca ünlü “Body Worlds” sergisi iki yıl gecikmeli olarak Ankara’da. Dünyada otuz milyonu aşkın kişi tarafından ziyaret edilen ve 2010’da İstanbul’da görücüye çıkan sergi, 7 Eylül’den itibaren Kentpark AVM’de Ankaralı sanat severler ile buluşuyor.
“Body Worlds” sergisini sadece sanatsal bir aktivite olarak değerlendirmek haksızlık olur. İnsanoğlunun doğumdan ölüme tecrübe ettiği yaşam döngüsünü gözler önüne seren sergide; sağlıklı bir yaşam sürmek için basit ipuçları ve hayattan keyif almanızı sağlayacak tavsiyeler gibi çıktılar elde etmeniz de mümkün. Ölü bedenlerden öğrenecek çok şey var. Bu enteresan deneyimi kaçırmayın!

Ayın Partisi
“Gecce.com 2012 Oscarları” töreninde “Yılın En iyi DJ”i ödülünü alarak başarısını taçlandıran ünlü DJ Doğuş Çabakçor, “I Exist And That Sounds” isimli setiyle bu ay tekrar Ankara’da. Smirnoff sponsorluğunda gerçekleştirilecek partinin detayları henüz netleşmediği için paylaşamıyorum. Çabakçor’un tüm performanslarında olduğu gibi şüphesiz bu partide de eğlence garanti! Gelişmeler için cabakcor.com’u ziyaret edin.

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.