© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Saç ve Makyaj Trendleri

Saç ve Makyaj Trendleri

Sürekli modadan, tasarımcılardan ve alışverişten bahsediyoruz ama kadınların genel görünümünü değiştiren en önemli şeylerin başında saç ve makyaj trendleri geliyor. Bu sebeple sadece yüzünü gördüğümüz bir kadın fotoğrafının ortalama olarak hangi seneye ait olduğunu bulmak, vintage ve retro etkisindeki moda göz önüne alındığında, sadece kıyafetini gördüğümüz bir kadın fotoğrafının hangi seneye ait olduğunu bulmaktan daha kolay.

 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte saç ve makyaj trendlerinde de inanılmaz değişiklikler oluyor. Bir yandan teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanıp en denenmemiş şeyleri yapabilirken, bir yandan da bu gelişmelerin sağlığımızı nasıl etkilediği ile ilgili endişelerimiz doğal, organik ya da parabensiz olduğunu “iddia eden” ürünleri tercih etmemizi sağlıyor.

Saç konusunu ele alırsak, eskiden saçını ütüleyenler sonra düzleştiricilere geçtiler. Bu aletlerin de saçın nemini kurutup kırılmasını hızlandırdığı konusunda çıkan haberler (ve sonuçlar) bu kez seramik, teflon ve daha birçok farklı maddenin kullanıldığı daha “zararsız” seçeneklerle yer değiştirdi. Buradan da Brezilya Fönü’ne doğru çağ atladık ve şimdi de Brezilya Fönü sırasında açığa çıkan gazların hem yapan, hem yaptıran hem de o esnada kuaför salonunda bulunan herkesin akciğerinde geri dönülemez hasarlara yol açtığı ortaya çıktı. Fönden kurtulmuş, lepiska saçlı kadınlarımız rahatsız.

 

 

 Makyaj konusunda ise zamansızlıktan yakınan modern dünya kadınlarının imdadına “hepsi bir arada” ürünler yetişti. Şu anda en çok satılan cilt ürünleri, herkesin dilindeki, nemlendirme, SPF, kapatma ve renk düzenleme gibi bir çok özelliği bir arada bulunduran BB kremler. Her markanın bir BB kremi varken şimdi de CC’ler çıktı. Daha fazla kapatıcılık vadeden bu ürünler de BB’lerle aynı mantıkta aslında.

 

Aynı zamansızlık ve hızlı yaşam cilt bakımı trendlerini de etkiledi. Her marka su formunda temizleyicileri ile göz makyajı temizleyici, makyaj temizleme sütü ve tonik ürünlerinin hepsini bir araya getirmiş oldu. Sadece erkekler için üretilen şampuan ve vücut şampuanı bir arada ürünlere itibar etmeyen kadınların hepsi bu temizleyicileri en azından seyahatlerinde mutlaka kullanıyor. Pratiklik önemli…

 

Tüm bunlar olurken bir yandan akıl almaz bir oje serüveni sürüyor. Eskiden French manikürlerimiz, kışın bordo ya da siyah, yazın nar çiçeği kırmızılarımızla tüm seneyi geçirebilirken, artık oje koleksiyonları her sezon yüzlere varan adetlere çıkıyor. Renk yetmeyince desen isteyen kadınların imdadına Nail Art için özel üretilmiş ince fırçalı ojeler, desen aparatları ve tırnak sticker’ları yetişiyor. Tüm bunlar da yetmediyse havyar manikür ve kadife manikür daha da şaşırtıcı olmak isteyenlerin hizmetinde.

Kadın olmak zor… Modayı takip etmek zor, takip ettiğini uygulamak ise imkansız. Bu sebeple siz yine de her trende kendinizi kaptırmadan önce bir kez daha düşünün. Burada kendinize soracağınız en mantıklı soru şu olacaktır: “15 sene sonra bu halimle bir fotoğrafımı görsem, kendime güler miyim?”

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.