© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

S P A C E ve Mitolojik Oteli

S P A C E ve Mitolojik Oteli

1997 yılında Kaan Çetinkaya tarafından kurulan Space Architescts & Designers, her türlü yenilikçi projede, dünyada otorite yayınlar tarafından kabul görecek tasarımlar yaratan vizyonuyla yer alıyor. Biz de Space Architescts & Designers’ın farklı bir projesine yer verdik, Martı Hemithea Otel’e…

Space bünyesindeki mimarlar, iç mimarlar, proje yöneticileri, peyzaj mimarları, tüm kreatif tasarım projelerinde, arazilerin ve mekanların analizi, bu analiz doğrultusunda doğru planlamanın ve tasarım konseptinin tespiti ve projeye dökülen bu fikirlerin uygulaması ve proje yönetimi konularında profesyonel takımlar halinde müşterilerine hizmet veriyor. Tasarımlarını yaratırken belli bir tema ve felsefeyle yola çıkan Kaan Çetinkaya, ortaya hikayesi olan yapılar ve iç mekanlar meydana getiriyor. İşte Martı Hemithea Oteli de bunlardan biri…

 

Martı Hemithea Otel

Akdeniz ve Ege’nin buluşma noktasında bulunan Hisarönü Körfezi içindeki Martı Marina’da yer alan Martı Hemithea, hayret verici doğal çevresi ve mavinin tüm tonlarını barındıran denizi ile doğal uyumun bir parçası olarak bölgede yerini almaktadır. Martı Hemithea Otel, ismini aldığı, Yunan Mitolojisi’nde güzellik, dinginlik tanrıçası olarak bilinen Hemithea’dan esinlenerek tasarlanmış bir butik oteldir. Marmaris’te yaşadığı bilinen Hemitea’dan ilhamla yola çıkılan Otel, mimari detayları bakımından da tamamen sade, çağdaş ve minimalist anlayış benimsemiştir.

Otel, çağdaş mimari dilinin yanı sıra eski Yunan atmosferini de bu dil ile harmoni içinde yansıtmaktadır.

 

Bu doğa ve tarih cennetinin içerisinde çağdaş mimarisi ile farklılaşan Hemitea Otel, çevresi ile uyum içerisinde yerini almaktadır. Otel içerisinde bulunan kilise, tarihi değer olarak otel bünyesinde yerini almıştır. Otel ile kilise yorumlanarak tasarım dili ön plana çıkarılmıştır.

Çevreye olan duyarlılığı ve tarihi atmosferi ile proje çevredeki diğer yapılaşmalardan ayrışmaktadır. Yunan Mitolojisi’nde de öne çıkan lüks ve konfor anlayışının otelde tüm iç mekanlarda tasarım bakışı olarak benimsenmesi, her bir odanın ayrı ayrı ele alınmasını ve kendi içinde yeni bir yaklaşımın da oluşmasını beraberinde getirmiştir. Bu yüzden 32 adet ayrıcalıklı odanın her birinin kendi konumu ve doğal doku içerisindeki uyumu göz önüne alınarak iç mekanlar tasarlanmıştır. Her bir odanın ayrı güzellikte doğa ve deniz manzarası mevcuttur. Bu yüzden 9 ayrı oda tipi mevcuttur ve her bir odada özellikle banyolar ve ana yaşam mekanları total olarak ele alınıp eski Yunan atmosferini ve konforu ön planda tutan, sade tasarım anlayışı ile farklı ve lüks iç mekan tasarımları ortaya konmuştur.

İç mekan mimari detaylarda ise, özellikle zemin dokusunda yunan mimarisinde de sıkça rastlanan podima kullanılmış, bunun yanında yunan tanrıçalarının imajları ile tarihi atmosfer odaya yansıtılmıştır.  Hemitea Otel, misafirlerini sakinlik ve konfora davet eden, doğal mimarisi ile misafirlerine konforlu bir yaşam sunan mekanlar bütününden oluşmaktadır. Geniş sahili ile kullanıcılarına denizin ve doğanın enfes rahatlığını sunan Hemitea Otel, açık ve kapalı havuzları ile de suyun eşsiz dinlendirme özelliğini mimarisi ile birleştirmiştir.

 

Otel, bünyesinde bulundurduğu marina ve yat klüp ile misafirlerine yelken sporu imkanlarını da sağlamaktadır. Tüm bunların yanında, otelde bulunan spa, çok çeşitli masaj salonları ve dinlenme aktiviteleri ile kullanıcılara sınırsız rahatlama ve dinlenme mekanları sunmaktadır.

 

Hemitea Otel’de bulunan alışveriş merkezi ile misafirler ihtiyaçlarına ve çeşitli yerel ekipmanlara kolaylıkla ulaşabilir ve böylece bulunduğu alanın tarihi geçmişinde kısa yolculuklara çıkabilir.

 

Sonuç olarak, Martı Hemitea Otel misafirlerinin hem fiziksel, hem ruhsal bünyelerine sihirli dokunuşlarla rahatlama imkanlarını sunmakta bunun için gerekli mekansal kalitesi ile Marmaris’in en özel bölgesinde doğa ile eşsiz uyumu ile yerini almaktadır. Martı Hemitea Otel, kullanıcı odaklı çağdaş mimarisi ile misafirlerini sakin, tarihi bir atmosfere davet etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.