© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Retro’nun Muhteşem Dönüşü

Retro’nun Muhteşem Dönüşü

Son günlerde nereye baksak retro tarzının farklı uygulamalarını görüyoruz. Evin bir köşesinde, kıyafetlerde, aksesuarlarda hatta
çantamızın içinde… Kalbi geçmişte atan ben için bu cennet gibi. Retro artık her yerde!

Retro kelime anlamı olarak geriye dönüş demek. Bu yüzden aslında işaret ettiği belli bir dönem yok. 50’ler de, 70’ler de şu an retro olarak algılanabilir. Ve elbette aradan yirmi-otuz yıl geçtikten sonra şu an teknoloji harikası olarak gördüğümüz i-Phone’ların da retro olacağı gerçeği su götürmez! Peki nostaljinin bir moda akımına dönüştüğü şu zamanlarda biz nereden başlayalım? Bu akımı günlük hayatımıza adapte etmek için işte birkaç öneri:

Çevirmeli Telefon

Nedense benim favori objem bu. Çukurcuma gezilerinden birinde gözüme kestirdiğim sapsarı duvar telefonunu eve getirmediğim için aylardır pişmanım! Şu an birçok aksesuar mağazasından edinebileceğiniz telefonlar, özellikle de canlı bir renkteyse, evin havasını baştan aşağı değiştirebilir! Hatta konuyu bir adım ileri götürüp i-Phone’a kocaman bir ahize bağlayabilirsiniz. Moshi Moshi ahizeler müzik marketlerde raflarda bekliyor!

Duvar kağıdı

Son yıllarda kendini baştan yaratan duvar kağıdı sektörü, binlerce seçenekle huzurlarınızda! Hayal gücünü zorlayan tasarımlardan bazıları bir odanın tek duvarına uygulandığında sonuç inanılmaz olabiliyor. LOT duvar kağıdı Türkiye’de bu işi en iyi yapanlardan. Hangi kağıdı seçeceğinizi şaşıracaksınız!

Plak ve Gramofon

Plakların geri dönüşü muhteşem oldu! Artık sahaflarda, pasajların köşelerinde safari yapmaya da gerek yok, plaklar büyük müzik marketlerde satışta. Elbette eskinin keyfi başka oluyor. Gramofona ulaşmak, plaklara ulaşmak kadar kolay olmasa da, imkansız değil. Gittigidiyor’dan bile bulunabilir.. Sonra gelsin evde çıtırtılı gramofon saatleri.. Birkaç plaktan bir duvar dekoru yapmak da mümkün! Peki i-Phone hoparlörü olarak kullanılabilen bu gramofondan haberiniz var mı?

Buzdolabı ve Çamaşır Makinesi

SMEG bu konuda imdadınıza yetişecek ilk marka. Rengarenk seçenekler, yuvarlak kenarlı formlar…  50’ler tek bir eşyayla evinizde hem de teknolojinin son ürünü olarak! Mutfağı sıcacık yapmak için bundan başka detaya ihtiyaç yok! Yine SMEG’den bir çamaşır makinesi sanat eseri değil de nedir? Aynı zamanda ufak bir lavabosu bulunan şirin pembe çamaşır makinesi evin en sevilen eşyası olur, o kesin!

Analog fotoğrafa dönüş: 

La Sardina Metal Edition

Milk Gallery’den veya online sitesinden pek çok çeşidi bulunan bu şahane lomografik fotoğraf makinelerinden edinebilirsiniz. Tabii kullanmaya nasıl kıyacaksınız onu bilemem!

Puf

Zarif ayaklı ev eşyaları retro akımının en sevdiğim taraflarından biri. Bu tip eşyaları bulabileceğiniz yerlerden biri de Tablet Design. Tasarımları arasından seçim yapmak çok zor olsa da bu puf benim favorim. İstediğin zaman tabure, istediğinde puf olabilmesi, ister iç mekan ister dış mekanda kullanılabilmesi en güzel tarafı.

Kişisel favoriler

Nintendo Game-boy posteri uzun süredir gördüğüm en tatlı şey olabilir.Bir de eski bir daktiloyu eve getirme konusunda kendimle savaş veriyorum. Bu tip objelere ilginiz varsa Çukurcuma zaten bir cennet ama The Works “Objects of Desire” (www.fleaworks.com) ve Teberrukat Ambarı (www.teberrukatambari.com)’na uğramanızı tavsiye ederim.

Güneş gözlükleri

Retronun ayak sesleri birkaç yıldır geliyordu ve nihayet bu yaz Ray Ban’lerin muhteşem dönüşüyle tavan yaptı. Şimdi ise daha da cesur olma zamanı! Çerçevelerin şekli ve renkleriyle istediğiniz gibi oynamakta serbestsiniz!

Ayşe’nin Önerileri

Film

Bir film, bir de dizi önereceğim: Pleasantville ve Mad Men. Alkışlarla Yaşıyorum ve Retro Türkiye internet siteleri ise geçmişe dair “Aaaaa bu da vardı!” diyerek hoş vakit geçirmenizi sağlayacak videolarla dolu. Eski reklamları izlemeyi kim sevmez?

Kitap

Vasconcelos – Şeker Portakalı!

Geçenlerde bir sahafta, tam da ilkokulda okuduğum versiyonu karşıma çıkınca düşünmeden aldım, tekrar okumak için sıraya koydum. Bir zamanların ilkokulda mutlaka okunan kitabında Zeze ile tekrar karşılaşmak için sabırsızlanıyorum!

Müzik

Eski Ajda’lardan başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok!

 [nggallery id=1229]

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.