© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Ramazan ve Sağlıklı Beslenme

Ramazan ve Sağlıklı Beslenme

Ramazanda sindirim sistemi ve bedenin geri kalan organlarında önemli değişiklikler olur. Eğer bilinçli beslenirsek bu dönemde arınabilir, toksinlerden kurtulabilir, bedenen hafifleyebilir, sayısız tıbbi yararlılıklar sağlayabiliriz.

Eğer bilinçli ve sağlıklı beslenmezsek tersine bedeni hırpalayabiliriz. Yanlış iftar ve sahur beslenmesi ile ağırlık hissi, kan şekerinde rahatsız edici oynamalar, kabızlık, mide ve sindirim problemleri, gaz, halsizlik, vitamin eksikliği, bağışıklık sisteminde zayıflama, konsantrasyon bozukluğu, gibi çeşitli yan etkiler olabilir. Ramazan beslenmesi, asla güneş doğmasıyla batması arasında aç kalma ve sonrasında ne bulursak bilinçsizce yemek demek değildir. Ramazan bedenin ve ruhun safradan arındığı, enerji titreşimlerini yükselttiği, ruhun, bedenin kuvvetli çekim alanından biraz kurtulduğu ve akışkanlık kazandığı, vücuttaki işleyiş mekanizmalarının disiplin kazandığı çok özel bir dönemdir. Ramazan astrolojik ve gökyüzü konumu olarak her yeni döneme ve işe başlamanın olumlu olduğu kabul edilen, yeni ayla başlar. Bu dönem, tüm 1 aylık ay döngüsü hilalle başlar, dolunayla zirveye çıkar ve ayın kaybolmasıyla biter. Ay, aynı zamanda hormonlarımızı da yönetir. Bu bir aylık bir dönemde bilinçli, doğal ve arınmaya yönelik beslenerek kendimizde hem bedensel hem de ruhsal olarak olumlu değişikliklere yol açabiliriz…

Yapılan istatistikler Türk toplumunda yaklaşık üçte iki oranında, erişkin nüfusun oruç tuttuğunu söylüyor. Yaptığım gözlemler birçok kişinin, orucun derinliğini fark etmediği yönünde.

Birçok kişi ramazanda “az yiyorum ancak kilo alıyorum” der. Doğrudur, çünkü vücut savunma mekanizmalarını devreye sokar. Uzun süren açlık dönemlerinde, açlığı tehdit olarak yorumlayan sistem, yenilen yemeklerin bir bölümünü yağa çevirip depolamayı tercih eder. Ayrıca, günbegün işleyeceğimiz beslenme ve hareket hataları da eklenince, değil kilo vermek, tersine yağlanma olur. Hatta hareketsiz kişilerde bu yağlanma özellikle göbek – bel – kalça bölgesinde olmak üzere görüntüde değişiklikler oluşturur. Bugün, 1 ay boyunca gerekebilecek malzemelerin listesini sizlerle paylaşacağım.
blank
Bu güzel ve kutsal ayın ruhumuzu ve bedenimizi olumsuzluklardan arındırması, ülkemize huzur, bereket, güzellikler ve pozitif enerji getirmesi ve hepimize sağlık dileklerimle…

Evde Bulunmasına Yarar Olan, Bir Ay Gerekebilecek Sağlıklı Diet Malzemeleri
– Her gün taze mevsim meyveleri, sebzeleri
– Genelde beyaz et
– Her gün günlük süt
– Yeşil ve siyah zeytin, hurma
– Yulaf ezmesi, müsli (yerli markalarda uygun)
– Doğal, şekersiz veya az şekerli kuşburnu marmelatı
– Keten tohumu
– Tuzsuz fındık, ceviz, badem, kuru üzüm, incir, kayısı
– Yeşil mercimek, kuru fasulye, nohut, soya fasulyesi
– Beyaz unun yanı sıra, kepekli un, köy unu
– Esmer şeker
– İyi kalite bal
– Bitki çayları (poşet veya açık olabilir): Rezene, yeşil çay, kuşburnu, nane, ıhlamur
– Baharatlar: Toz zencefil, fesleğen, dereotu, maydanoz, nane, kekik, kaküle, tane karanfil, kimyon, toz zerdeçal
– Doğal maden suyu (sodası)
– Doğal preperatlar (ilaçlar): Kalsiyum + magnesium + çinko hapları, şeker düşmesi olanlar için chromium piccolonate, zayıf olanlar için doğal B – kompleks ve multivitamin hapları, C – vitamini.

Yukarıda belirttiğim malzemeleri mutlaka evinizde bulundurunuz.
blank
Genel Önemli Kurallar
1-) İftarda çok aç olabiliriz. Asla çok hızlı, ayakta, iyi çiğnemeden yutarak, heyecanla, hızla ve telaşla beslenmeyiniz. Daima oturarak iyice çiğneyerek yiyiniz.
2-) Çok susamış olunabilir, ama iftarda soğuk su içmek hassas sindirim sistemini rahatsız eder, gaz sorununa yol açar ve sonraki sindirim için sıkıntı oluşturur. Mutlaka ılık veya vücut ısısına yakın su içiniz. Suyu bir dikişte çok hızlı değil, yudum yudum, nefes alarak içiniz.
3-) İftarda ağır kızartmalar, çok yağlı şarküteriler, aşırı gazlı, asitli içecekler, çok soğuk yiyecek ve içecekler tüketmek ve yemek arasında soğuk su içmek, hızla ve tıka basa doymaya çalışmak iyi değildir.
4-) Birden fazla hayvanın ürününü ayını sofrada tüketmeyiniz. (Örneğin salam + tavuk + yoğurt veya balık + peynir + jambon veya kırmızı et + yoğurt + tavuk gibi )
5-) Sahurdan sonra, iyice toksanız ve mide bol sıvıyla doluysa hemen yatmayınız.

Ayrıca orucunuzu bozmadan, tek seansla bölgesel incelme sağlayabileceğiniz bir cihazla yağlarınızdan kurtulabilirsiniz…

Cool Sculpting
Ne kadar diyet ve egzersiz yaparsanız yapın, bir türlü kurtulamadığınız bölgesel yağlarınız için Amerika’dan gelen en son teknolojik yöntem Cool Sculpting (yani yağları dondurarak yok etme)…

Bu sistem dondurarak yağ hücrelerini tek seansta azaltmaya yarayan bir sistemdir. 2004’te Harward Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmada çok dondurma yiyen 3-5 yaş arası çocukların yanaklarında çökme saptanmıştır. Soğuğa bağlı yağ kaybı anlamına gelen “cold panniculitis” denilen bir teşhis konulmuştur. Bunun üzerine soğuk etkisiyle istenmeyen yağların nasıl giderilebileceği ve incelmede nasıl kullanılacağı araştırılmaya başlanmıştır. Yaklaşık 5 yıllık bir çalışma sonucu sistem FDA (Amerikan Gıda ve İlac Dairesi) onayını alan tek zayıflama sistemi olarak da tüm dünyada estetik sektörüne kazandırılmıştır.

Cool sculpting yani soğuk lipoliz yöntemiyle vücudunuzdaki istenmeyen bölgesel yağlardan kurtulabilirsiniz. Fiziksel olarak formdasınız ve kilonuz sabit; sağlıklı bir beslenme düzeniniz ve yaşam tarzınız, ne kadar diyet ya da spor yaparsanız yapın bir türlü kurtulamadığınız bölgesel yağlanmalarınız mı var? Artık tüm bunlarla kolaylıkla başa çıkabilirsiniz. Bu yeni yöntem, kas üstü yağ tabakasını hedef alarak çevre dokulara zarar vermeden yağ hücrelerini yok eden bir vücut şekillendirme yöntemidir.

Uygulamada ağrı, acı yoktur. Uygulamayı takip eden iki ay içerisinde kristalize edilen yağ hücreleri parçalanır ve tamamen doğal yollarla vücuttan atılır. Bu tedavi ile uzun süredir kurtulamadığınız bölgesel yağlarınız, karın bölgenizde ya da yan bölgelerinizde kıyafetlerinizden taşan göbeğiniz, çevresel yağlanmalarınız ya da sırt bölgenizde hoşunuza gitmeyen yağlanmalarınızdan ya da doğum sonrasında bir türlü kurtulamadığınız alt karnınızdan artık kurtulabilirsiniz.

Uygulama süresi bir saattir. Bu sürede isterseniz kitap okur, isterseniz dinlenirsiniz. Bir saatlik süre sonunda da tekrar işinize dönebilirsiniz. O kadar basit bir uygulamadır ki işinizden ayrılmadan öğle arasında bile işlemi yaptırabilirsiniz. Tedavi olması istenilen bölgeye bir kez, gerekirse iki ay sonra bir kez daha uygulama yapılır. Sonuçlar uygulamadan hemen sonra çok hafif başlar ve en iyi sonuçlar iki ay sonrasında alınır. Vücudunuz altı ay boyunca ölü yağ hücrelerini doğal olarak atmaya devam edecektir. Cool Sculpting uygulamasından sonra işlem gören yağ hücreleri ortadan kalkacaktır. Yağ hücrelerinin sayısında azalma olacağı için formunuzu korumak daha kolay olacaktır. Bu yönteminin avantajları şunlardır: kesik veya iğne, iyileşme süreci yoktur, güvenli, rahat ve konforludur, doğal ve etkilidir, klinik olarak kanıtlanmıştır.

Üst ve alt karın bölgeleri, basenler, bel yanları, sırt bölgesi ve iç bacaklarda çok başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Bölgesel yağlanma sorunu yaşayan, cerrahi bir operasyondan çekinen, 20-30 kilo fazlası olanların bölgesel yağlarını azaltma ve vücutlarını şekillendirmede bir yöntemdir.

Her ne olursa olsun sonuçta hiçbir alet ve yöntem tek başına bir mucize değildir. Sağlıklı zayıflama için birlikte sıcak su içmek, bol yeşil çay tüketmek, günde en az 7.777 adım atmak , zencefil, biberiye, zerdeçal gibi metabolizmayı canlandırıcı baharatları kullanmak, tok karnına tatlı yememek, akşam çok geç ve ağır yemekler yememek, düzenli öğünler şeklinde beslenip kan şekerini düşürmemek ve hepsinden önemlisi zayıflamaya hazır olduğunuzu hissetmek de önemlidir. Ancak o zaman bu aletler çok daha iyi ve kalıcı sonuçlar verir.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.