© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Psikolog Dj’den Yılbaşı Gecesine Şarkılar

Psikolog Dj’den Yılbaşı Gecesine Şarkılar

Yılbaşı gecesi öncelikle şık bir yemekte Akdeniz müziklerinden ve dünya müziklerinden şarkılar seçmek harika oluyor. Hem Portekiz’den en güzel fado şarkıları, hem sıkı flamenko gitaristlerine yanık İspanyol şarkıcıların eşlik ettiği şarkılar, hem de Dalida ya da Edith Piaf gibi Akdeniz efsanelerinden seçersek, yemeğe eşlik eden şarkılar da sofrayı çiçek gibi süslüyor.

Bir Dj olarak yemekte mutlaka bulunması gereken 10 şarkı seçecek olsam;

Dalida-Paroles Paroles ve Love in Portofino

Cesaria Evora-Besame mucho

Amalia Rodrigues-Canzone Per te

Edith Piaf-Padam Padam

Monica Molina-Donde sea que hoy estes

Montse Cortes-El beso Libanes

Pink Martini-Ninna nanna

Buika-Soledad

Mariza-Rosa Branca

Hindi Zahra-Beautiful Tango derim…

 

Bu ruhu okşayan ve yemek sırasında son derece keyif verecek şarkılara yeni yıl şarkılarından da eklenebilir. Yemekte dinlenebilecek en güzel yeni yıl şarkısı ünlü caz efsanesi Ella Fitzgerald’ın, “What are you doing New Year’s Eve?” olabilir. Tek geçerim.

 

Yemekten sonra yavaş yavaş geceyi hareketlendirmek için ben Dj çantamı alıyorum ve her zaman öncelikle disko klasikleriyle yola çıkıyorum. Bana göre her partiye ve her özel geceye disko efsanelerinden de lazım. Bu yüzden her evde en azından Boney M ve Donna Summer’ın best of albümleri şart. Sony etiketiyle ve psikolog Dj kimliğimle benim hazırladığım “Psycho Disco” albümü de partiye hazırlanırken işinizi kolaylaştırabilir, çünkü 70’ler, 80’ler ve 90’ların en iyi şarkılarını bir araya getirdim söylemesi ayıp. Modern Talking, C.C.Catch, Cyndi Lauper şarkılarından çok iyi parti atıştırmalıkları oluyor, demedi demeyin. Ayrıca parti havasına girmişken araya atılacak şarkılardan biri de, 70’lerin Kaliforniya’dan çıkan meşhur grubu Eagles’ın: “Funky New Year” şarkısı. Bu şarkı neredeyse gecenin manasına en uygun ve en eğlenceli yılbaşı şarkısı. Her ne kadar yılbaşı ve Christmas kavramları birbirine giriyor olsa da, Kylie Minogue’tan Santa Baby her eve yakışır…

 

Partide artık acil dans etme kıvranmaları başlar başlamaz, şahane bir remix versiyonunu düşünüp, Gloria Gaynor’dan “I will Survive” ile dansa başlayabiliriz. Dans ederken her partide olması gereken 5 şarkıyı aman kimseler unutmasın:

1.Grease megamix- Olivia Newton John & John Travolta

2.Shout-Otis Day & The Knights

3.Jump Around-House of Pain,

4.Hung up-Madonna

5.Billie Jean-Michael Jackson

Partide dans havasına girilince elbette 2011 yılının en iyileriyle coşulmaya devam edilir: Rihanna-We Found Love ve S&M (Dave Aude Remix)

Katy Perry-E.T (Dave Aude Remix)

Lady Gaga– Born This Way (Dj Kue Quick & Dirty Remix)

Adele– Someone Like You (Esquire v.s Offbeat’s intro mix)

Britney Spears– Till The World Ends (Louis Erre Mash up Mix)

Jennifer Lopez-On the floor atlanmaması gereken şarkılar.

 

Ancak bu yılın en çok ödül alan şarkıcılarından ve listeleri yakıp geçen şarkıcısı Adele’in harika aşk şarkılarına yapılan remixlerden de bol bol çalınabilir. “Rolling in the deep” ve “Set fire to the rain” bu şarkılara dahil olsun lütfen. Yeni yıla girerken yılbaşı şarkımız, gece 12’den önce geri sayım sırasında nostaljik bir atak olarak Europe “The Final Countdown olursa, saatler 12’yi geçince yılbaşına ABBA “Happy New Year” şarkısıyla girilebilir. Bu noktadan sonra yurdumda herkes Türkçe ister, iyi ki Ajda Pekkan gibi bir divamız, Sertab ve Tarkan gibi güzel sesli şarkıcılarımız var, ama Demet Akalın çalmazsak piyasayı ve endüstriyi bu kadar iyi çözmüş bir pop şarkıcısına haksızlık etmiş oluruz. Ben “Olacak Olacak” ve Fettah Can ile söylediği “Yanan Ateşi Söndürdük” şarkısının dans versiyonunu çalmayı seviyorum. Hande Yener’den de çalıyoruz, mecbur. Partimizde bu güzel şarkılardan sonra bir de Sezen Aksu ve Rakkas’la göbek atmalar da başlarsa, daha sonra en az bir tane Darbuka solo çalarak kurtlar dökülmelidir.

 

Mutlu yıllar…

 

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.