© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Over-Sized Trendi

Over-Sized Trendi

Herkese yeni bir yılın ilk sayısından merhaba! Ocak ayı ile birlikte indirim sezonu da başlamış bulunuyor. Alışverişe çıkacak ve dolabını yenileyecek olanlar için doğru tercihlerle hem şık hem de stil sahibi olabilmek çok kolay…
Alışverişe çıktığınızda her sezon olduğu gibi bu sezon da stilinize stil katacak kilit parçalara yatırım yapmanızda fayda var. Kış sezonuna genel olarak baktığımızda barok akımı, militer stil ve kırmızının her tonunu görebildiğimiz tasarımlar arasında, dolabınızda mutlaka bulunması gereken bazı kilit parçalar da bulunuyor! Bu parçaların başında ise bu sezon kesinlikle over-sized (büyük beden) paltolar yer alıyor!
Birbirinden farklı tasarımlarla büyük boy fötr şapkalar bu kış stilinizi tamamlayabileceğiniz önemli parçaların başında geliyorlar. Giyeceğiniz kıyafetin renk ve dokusuna göre seçeceğiniz pul, taş ve tüy detaylı fötr şapkaları Emilio Pucci’den Eugenia Kim’e ve Etro’dan Gucci’ye kadar pek çok markada bulabilmeniz mümkün…
Geçtiğimiz sezonun aksine bu sezon minimal çizgilerin dışına çıkan tasarımcılar koleksiyonlarında, üzerinizde büyük bedenmiş etkisi bırakan bol paltolara ve büyük şapkalara yer veriyorlar. Kış sezonunda Stella McCartney, Marni ve Maison Martin Margiela gibi koleksiyonlarda gördüğümüz bol ve dökümlü montlar, elbiseler ve trikolar bu trendin en güzel örneklerini oluştururken, Burberry İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonunda gördüğümüz neon oversized paltolar, bu akımın önümüzdeki sezon da oldukça revaçta olacağının sinyallerini veriyor.
Maskulen bir görünüm sunan bu paltoları, yağmur ve binici çizmelerinin yanı sıra büyük fötr şapkalarla da kombinleyebilirsiniz. Ayrıca uzun gece elbiselerinin üzerine giyeceğiniz over-sized paltolarla ve boynunuza dolayacağınız hoş bir fular ile hem feminen hem de maskulen bir duruş yakalayabilirsiniz. Soğuk kış günlerinde bırakın stiliniz içinizi ısıtsın.
Sevgiyle kalın!

Yazar Hakkında /

Fashion-blogger, creative director of his own fashion blog. Kubilay launched his fashion and life-style blog, KubilaySakarya.com in 2011. Now he is graduated Interior Architecture and Environmental Design in Bilkent University.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.