© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

NOLTE ile Mutfak Tasarımında Farklı Stiller

NOLTE ile Mutfak Tasarımında Farklı Stiller

Yaşadığımız mekanların kuşkusuz en önemli olanı Mutfak… Hem teknik, hem de estetik olarak kişisel kullanımın ön planda olduğu “a priori” Mutfak… Günümüz koşulları ile şekillenen, kişisel yaşam tarzları ile farklı kimliklere bürünebilen Mutfak…

Muhteşem bir mutfak için son derece teknik bir alan ve fonksiyonun doğru çözülmesi gerekir. En az fonksiyon kadar önemli diğer bir konu da mutfağın estetiği ve tarzıdır. “Nolte Home Studio” dünyasından stiller, tasarımlar ve teknik bilgilerden oluşan, mutfağınızı sipariş ederken ışık tutmasını arzu ettiğimiz bir derlemeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Mutfakta Farklı Stiller

Yaşam stili, müzik zevki, damak tadı, mutfak alışkanlıkları “Mutfağın” stilinin belirlenmesinde etkin rol oynamalıdır. Stil, kullanıcının zevki ile belirlenerek mutfağa karakterini kazandıracaktır: Minimalist, Provance, Country, Modern, Klasik. Tüm tarzların detayları, aksesuarları, kapak yapıları, kapak malzemeleri ile evye ve bataryaları, hatta ankastreleri bile birbirinden farklıdır.

1 Modern ve minimalist stil; Düz lake/laminant kapaklar, sıra dışı renkler, entegre kulplar hatta kulpsuz sistemler, keskin hatlarla birlikte kavisli kapaklarla yapılan tasarımlarla oluşur. Detaysız, düz, net hatlı bu mutfaklar içinde modern yaşamın pratikliğini, canlılığını ve basitliğini yansıtırlar.

2 Klasik tarz; masif ahşap, ahşap kaplama ve lake kullanılan profilli ve göbekli kapaklarla oluşur. Satine metaller, pirinç kulplar, kapaklardaki göbek ve profil oyunları ile daha da zenginleşir, detaylanır ve sıcaklaşır.

3 Country ve Provancé tarzında ise daha pastel tonlar kullanılır. Eskitme ahşap kapaklar, patine lakeler, göbekli ve profilli kapaklara bir Akdeniz esintisi ve “country” tarzı yakalanabilir. Pirinç ve porselen kulplar, açık tabak rafları bu tarzı destekleyen aksesuarlardır.

Mutfak tarzını destekleyen bir başka konu da tezgah ve dolap arası niş kaplamalarıdır. Günümüzde hijyenin daha çok ön plana çıkmasıyla birlikte tezgahta ve niş kaplamalarında derzli malzeme kullanımı azalmıştır. Bunun yerine yekpare malzemeler ön plana çıkmıştır. Tezgahta laminant, granit, mermer, kompozit malzemeler kullanılmaktadır. Niş kaplamalarında da aynı malzemeleri devam ettirmek bir seçenek. Ayrıca tezgah üzerine özel contalarla oturtulan düz/desenli cam kaplamalar da kullanılabilir..

Yazan: Gamze Demiröz İlalan

[nggallery id=1384]

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.