© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

New York

New York

Frank Sinatra’nın “New York, New York! Senin bir parçan olmak istiyorum.” sözlerini aklımdan geçirmediğim bir gün olmuyor ki! Sonbahar New York’un en büyüleyici aylarındandır bilirsiniz. İlk kar taneleri düşmeden önce, kent büyülü bir kış harikalar diyarına dönüşür. Central Park’daki patenciler, Radio City Music Hall müzikalleri, Lincoln Center sahnesindeki Sugar Plum Fairies ve Rockefeller Center’daki dev Noel Ağacı.

 

 

Lord and Taylor mağzasının Christmas dekoruyla süslenmiş vitrinleri, “Jingel Bell-Jingel Bell” ritimleri, ve her yerde hiç durmadan çalan ”All i want for christmas is you” şarkısı . New York’da Sonbaharda herşey çok romantik ve özeldir. İnsanın içini kıpır kıpır eden noel ağaçları, meşhur beşinci caddenin ortasına asılmış o görkemli Swarovski taşı, yolda yürüken ikram amaçlı elinizi tutuşturulan Starbucks Spicy Ginger’lı Chritmas Latte’si, Bryant Park’ın ortasında buz pateni yapan sevgililer, Soho’da sadece Aralık ayı için açılmış küçük butikler, butiklerde şampanyanızı yudumlayarak sohbet ettiğiniz “Merry Christmas” diye üzerinize atlayan çalışanlar ve “cosy” cafeteryalar. Mutlulukla mutsuzluk, yalnızlıkla kalabalık, sakinlikte, aktiflik kız arkadaşlarınızla gidilen girly dinner’lar hiçbir yerde bu kadar huzur verici ve heyecan verici olmuyor. En keyiflisi de sürekli size üstünlük taslayan bu şehrin tepesinden yudumlayarak içtiğiniz sıcak çikolatanız.

 

Her sabah yediye çeyrek kala kalkan, tenis oynayan, yoga yapan, rocket hızıyla hazırlanıp elinde kahvesi ve bageli ile işine giden, akşamları da, gece yarısından önce yatağa girmek için bir partide on dakikadan fazla kalamayan New Yorklular ve “Front Row”u kim kapacak diye beklenen moda dünyasının her sene sabırsızlıkla beklediği güne her daim ev sahipliği yapan New York; moda ,sanat, yenilikler, trend ve marka, herşeye bütün güzellikleri ve olanakları ile kucak açmış bir şehir. Hiç uyumayan şehirde, az da olsa uyuyabilen başarılı insanlar ve hayalleri süsleyen olanaklar…

 

 

Eğer New York sizi bu tatil sezonunda karşılamış ise her anınından zevk alın. New York’ta nerelere gidilir, hangi butiklerden alışveriş yapılır, nerede ne yenir gibi ufak anektodlar vereceğim. Takipte kalın!

 

New York’tan sevgiler…

 

Şule Erdem

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.