© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Ne Kadar Cesaretlisiniz?

Ne Kadar Cesaretlisiniz?

Komşularınızın ne düşündüğünü umursamayıp, alışılagelmiş şehir hayatına kafa tutarak, şehrin içinde ama doğayla baş başa, hepimizin bildiği beton kalıplara isyan edercesine bu “salyangoz ev”de yaşayabilir misiniz? Sizi bilmem ama Javier Senosiain 2006 yılında Meksika’da yaşayan bir aileyi bu fütüristik ev tasarımıyla hayallerine kavuşturdu…

İlk bakışta kesinlikle 3 boyutlu bir modelleme hissi uyandırıyor bu ev. Gerçekten var olduğuna inandıktan sonra, bir evden daha çok bir heykel olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz. Sonra yavaş yavaş kendinizi evin içinde hayal etmeye başlıyorsunuz tıpkı bir çizgi film kahramanı gibi. Rengârenk camları, salyangozu andıran formu, iç mekândaki canlı bitki örtüsü başka ne düşündürebilir ki? Organik formlardaki renkli mobilyalar bu eğlenceli konseptin en büyük destekçilerinden birisi. Cephede bulunan irili ufaklı camlar ışığın içeriye onlarca farklı renkte girmesini sağlıyor. Yatağınızdan kalkıp mutfağa doğru yöneldiğinizde spiral bir merdiven sizi doğanın içine bırakıyor. Keskin ve sert hatlı duvarlar yerini daha yumuşak dairesel geçişlere bırakmış. Böylece mekânların arasında bir süreklilik tanımlanmış.

Ülkemizde henüz kullanımı çok yaygın olmayan ferrocement adlı kompozit bir malzemeyle inşa edilmiş. Kıvrımlı yapılarda kullanımı uygun olduğu için bu malzeme tercih edilmiş. Depreme dayanıklı, ateş almaz, dirençli ve fiyat olarak uygun bir malzeme olması da bir diğer tercih sebebi.

Ne dersiniz? Bu eğlenceli, değişik, neşeli, heykelimsi ev sizi de heyecanlandırmadı mı?
En sevdiğiniz çizgi film müziği çalıyor zihninizde bir yerlerde! Duyar gibiyim=)

Bu Ay’ın Ürünü;
Evinizde Afrika’nın içinizi ısıtan renkli ve sıcak etkilerini görmek isterseniz Morosso M’afrique isimli koleksiyonuyla beğeni topluyor.

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.