© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Müzikte Bahar Bereketi

Müzikte Bahar Bereketi

Baharı sevmek için pek çok neden var, müzik piyasasında yaşanan hareketlilik de bunlardan biri. Tüm şarkıcılarımız adeta yeşilleniyor, çiçek açıyor, meyve veriyor bugünlerde. Piyasaya çıkan yeni albümlerin
çoğu oldukça başarılı, sırada bekleyenler de cabası. Bize düşen ise çimlere uzanıp bu güzel şarkıların keyfini çıkarmak.

Eflatun’un Burcu Güneş ile düet yaptığı yeni parçası “Çıkmaz Sokaklar” mesela, o nasıl pirüpak bir şarkıdır öyle! Kalbe dokunan sözler, su gibi akan bir beste ve tertemiz bir yorum…

Eflatun, şarkılarında modern zaman insanının özlem duyduğu, yokluğunu hissettiği duyguları en içten ve saf ifadelerle dile getiriyor. İşte bu yüzden her defasında hedefi 12’den vuruyor. “Ben bilirim aşkının kıymetini” sözü bile tek başına bu şarkıya gönül vermek için yeterli.

Kariyerinin başından beri iyi bir yorumcu olarak tanıdığımız Burcu Güneş’in yolunun Eflatun ile kesişmesi her iki sanatçıya da uğur getirdi. Birliktelikleri daim olsun.

***

Baharın en güzel haberlerinden biri de İzel’den geldi. Usta yorumcunun yeni albümü “Aşk En Büyüktür Her Zaman” müzik marketlerdeki yerini aldı. Albüm çıkmadan önce bazı parçaları dinleyip merak uyandıracak bir yazı yazmıştım hatırlarsanız. Meğer dinlediğimiz şarkılardan çok daha güzelleri varmış, esas bombalar albümde saklıymış.

Günümüz aşklarının kabullenilmiş sadakatsizliğini naif sözlerle anlatan “Düşer O” da onlardan biri. Dinleyen herkesin gözünden bir damla yaş getiren, içimizde buruk bir his bırakan bu eserin yaratıcıları Alper Narman ve Onur Özdemir’i de huzurlarınızda tebrik etmek isterim. Şarkının öyle bir çekiciliği var ki, müzikçaların tekrar tuşuna defalarca basmak işten bile değil!

***

Bu baharın sürpriz sloganını Emir patlattı: “Aşkın tenime çok yakışacak!” Genç şarkıcının “Ateşten Bi Rüzgar” isimli yeni maxi single çalışmasının çıkış şarkısı “Sudan Sebep”in nakaratında geçen bu söz, 2012 İlkbahar/Yaz sezonunun en iddialı sloganlarından. Şarkının sözlerini Yıldız Tilbe yazmış, Gülşen bestelemiş, gerisini siz hayal edin artık.

Emir’in üç şarkılık mini albümünde öne çıkan diğer hit adayı ise “Makine”. Bir önceki albümünde Yunanca bir şarkının adaptasyonu olan “Eline Düştüm” ile büyük başarı yakalayan sanatçı, aynı formülü “Makine”de de uygulamış. Sözleri Alper Narman ve Onur Özdemir’e ait olan parçanın bestesinde Yunan müzisyen Gavrilidis Vasilis’in imzası bulunuyor.

Müzik direktörlüğünü Ozan Çolakoğlu’nun üstlendiği albüm, Emir’in kariyerinde önemli bir adım olacak. Müzik piyasasında yaşanacak yaz bombardımanı öncesinde genç şarkıcıyı uzun süre gündemde tutacağı kesin.

[nggallery id=1239]

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.