© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Moda, İnsanın Aklı Başında Hareket Etmesidir!

Moda, İnsanın Aklı Başında Hareket Etmesidir!

Moda ile ilgili en klişe ama asla modası geçmeyen ifadelerden biri “Moda insanın kendine yakışanı giymesidir” olsa gerek! Çoğu zaman bunu uygulamaya çalışıyor da olsak, zaman zaman vitrinlerin cazibesi aklı başında kararlar vermemizi engelliyor. Peki, daha sonra sonuç ne oluyor? Üç-beş sene sonra “Aman Tanrım bunu nasıl giyebilmişim?” diyerek baktığımız fotoğraflar! Bir yandan komik, bir yandan da belli ölçüde engellenemez bir manzara bu. Özellikle 80’lere ait fotoğrafa baktığında kendiyle gurur duyabilenlere ben de buradan madalya takdim etmek istiyorum!

Bu senenin trendlerini kendime çok uygun bulmamamla beraber bu konu üzerine kafa yormaya başladım. Moda olan her şeyi sevip, uygulamak zorunda mıyız? Elbette hayır. Bu konuda başarıyı yakalamanın yolu, belli bir tarz sahibi olmak ve seçtiğimiz güncel moda trendlerini bu temel tarz üzerine uygulayabilmekten geçiyor. Biliyorum bunu uygulayabilmek o kadar kolay olsa yakışan yakışmayan milyonlarca insanın saçı aslan yelesi permalı olmazdı bir zamanlar!

 

Moda alanında yapılmış muhteşem kitlesel hataları hatırlamak için çok da geriye gitmeye gerek yok. Otuz yıllık bir zaman yolculuğu bizi bir hayli eğlendirmeye yeter de artar bile!

Perma: Geçtiğimiz günlerde yapılan bir ankette tüm zamanların en kötü moda trendi seçilen perma, bu ödülü sonuna kadar hak ediyor! Ülkemizde bir zamanlar Ahu Tuğba ile bütünleşen perma, sanat camiasından ev hanımlarına, tüm bayan popülasyonunca uygulanarak, moda akımı benimsenme rekoru kırmıştı. Evlerden uzak olsun diyoruz!

Sivri burunlu ayakkabı: Acil durumlarda saldırı silahı olarak kullanıp, karşınızdakini bir nevi bıçaklamaya kadar gidebileceğiniz bu ayakkabılar, ayak parmaklarınızı üst üste bindirmekle kalmaz, ayaklarınızı da uzaylı gibi gösterir. Uzunca bir süre moda kalmış bu ayakkabılar (nedense) geri dönüyormuş gibi görünüyor. İyice sivri burunlu olmadıkça sorun yok ama birbirimize söz verelim, abartmayalım!

Crocs terlikler: Benim tüm zamanların garip moda akımları içinde belki de anlamakta en zorlandığım bu oldu. Sanırım üreticiler şöyle düşünüler: Daha ne yaparsak bu insanlar yine de satın alır? Ve evet, insanlar bunu da aldı ve giydi. Çok şükür bu akım kısa sürede atlatıldı. Rahatlık gibi bahaneleri lütfen bir tarafa bırakalım, bu nedir yahu? Çocuklar hariç herkese yasaklansın!

Panço: Bu manasız kıyafet sizi soğuktan korumayı beceremediği gibi, elinizi kolunuzu kullanmanızı bir hayli zorlaştırarak rahatlık yönünden de sınıfta kalır. Görüntünüzü de siz diyin Casper’a,  ben diyeyim Meksikalı müzisyenlere benzettiğini de hesaba katarsak kim neden böyle bir şey giyer anlamak mümkün değil! Hala zaman zaman karşılaştığımız Panço’yu bir daha görmesem hiç özlemem! (Herkes hata yapabilir. Jennifer Lopez de insan!)

Bel çantası: Evet maalesef bunu da hepimiz yaptık. Moda olduğu için çok rahatsız bir şeyi giymek ne kadar yanlışsa, rahat diye bu kadar çirkin bir şeyi de kullanmak o kadar yanlış! Bir zamanlar kadınından erkeğine doya doya kullandığımız bu aksesuar da tarihin tozlu sayfaları arasında yerini alsın, orada kalsın!

Kot ceket-pantolon (hatta gömlek ve hatta püskül!): Amerika’daki kovboylar gelip Türkiye’deki insanların sokağa böyle çıktıklarını görseler ne düşünürlerdi? Çok şükür o zamanlar internet yoktu, kimse bir şey görmedi, atlattık!

Ugg: Kim ne derse desin, Alaska’da yaşamıyorsanız böyle bir şeye ihtiyacınız yok. Şu ana kadar tasarlanmış en kaba bot bu olsa gerek! Kaç sene oldu, ne olur bitsin artık bu çile. Karda kışta yine bir derece ama şortlarla kombinlendiğinde doğal afet kadar trajik!

Solaryum: Peynir gibi bir tenle giyilen giysiler, yanık tende durduğu kadar güzel durmayabilir; ama bir başka gerçek de turuncu bir tenin dünya üzerinde var olmadığı ve her tür giysiyle çok komik durduğudur. İlla ki böyle yapay bir ten rengi konusunda ısrarcıysanız, dikkatli kullanılmadığında ciddi zararlar verebildiği bilinen bir yöntemdense kozmetik ürünleri tercih etmek çok daha doğru olur. Sağlıklı beslenme konusunda ödül almayı hak edecek kadar dikkatli ama solaryumdan çıkmayan öyle çok insan var ki! Biraz dikkat lütfen. Zayıf ve bu kadar turuncu olan tek şey havuçtur!

Şeffaf sutyen askısı: Bu çirkin askıları artık çok şükür ki görmüyoruz. Ömür boyu yetecek kadar gördük, hem de kullananlar görmediğimizi sanırken. Askısız sutyenin var olduğunu öğrenen arkadaşlar sonradan çok şaşırmışlar mıdır merak ediyorum!

Gladyatör sandalet ve botlar: Moda kurbanı olma konusunda son kaza bu konuda gerçekleşti ve maalesef bilanço ağır oldu. Sevgili hemcinsim. Bir hata ettin, güzel güzel pedikürlenmiş ayaklarını bu kaba kafeslerin içine soktun, şimdi çok pişmansın. Acını anlıyoruz. Tamam, bir daha hatırlatmayacağız o acı günleri sana. Yeter ki sen de bu botları bir daha giyme. Tamam anlaştık.

 



Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.