© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Miami Güneş ve Güzellikler Diyarı

Miami Güneş ve Güzellikler Diyarı

Amerika’da yaşamayı düşünebildiğim sayılı şehirlerden biri Miami. Herhalde istisna olmamalıyım ki Türk emlak yatırımcılarının Amerika’daki ilk seçeneği haline
gelmiş. Sırf Türklerin tercihi olmadığı kesin, 2009 UBS anketinde dünyanın 5. en zengin şehri ve Amerika’nın alım gücü en yüksek şehri sıralamasında. 2008’de Forbes Dergisi Amerika’nın en temiz şehri seçmiş; düşük hava kirliliği, içme suyu kalitesi, sokak ve çevre temizliği, büyük yeşil alanları nedeniyle. Yüksek sosyo-ekonomik seviyesi, yıl boyu sıcak iklimi ve olumlu yasam alanları ve şartları birleşince Miami sırf tatil için değil, yıl boyu bir adres sahibi olmak için ön plana çıkmış. Ayrıca Kuzey Amerika sınırlarında olup Güney Amerika’ya en yakın ve en çok uçak bağlantısına sahip olarak stratejik bir konumda.

Miami’de farklı ilgi alanlarına göre gezi tavsiyelerim:

Yaşam stili

En lüks malikanelerin olduğu adacık Brickell Key’de Mandarin Oriental Otel’in lobisi veya M Bar’ından Biscayne Körfezi’nin harika manzarasını kaçırmayın. Fisher Adası’nda Amerika’nın ünlü zengin ailesi Vanderbilt’in inşa ettiği muhteşem bir malikane günümüzde yalnızca havadan veya özel yatlarla ulaşabildiğiniz çok elit bir kulüp. Bahamalar’dan taşınmış özel beyaz kumla geliştirilmiş iki kilometre uzunluğundaki kumsalda sıralanan dairelerin değeri 1 ile 7 milyon dolar arasında değişiyor. Adada konaklamak isterseniz Fisher Island Club Inn deneyebilirsiniz. Adaya Fisher Island Club terminalinden her on beş dakika da bir feribot seferleriyle on dakikada ulaşabiliyorsunuz.

Tasarım, Sanat

Miami kültürel aktiviteler için de çok yönlü. Mobilya ve iç dekorasyon ofisleri, sanat galerileri ve tasarım marka mağazaları ile Tasarım Bölgesi (Design District) yaratıcı yetenekler için görülmesi şart. ArtDeco bölgesinde kırk sanatçının stüdyoları ve halka açık şovlarını bedava gezebilirsiniz. Dünyanın önde gelen Neo Pop Kubist sanatçılarından Romero Britto’nun renkli eserlerini kaçırmayın. Stüdyosunu sabah 10’dan gece yarısına kadar ücretsiz gezip coşku dolu eserlerini (heykel, baskı, vs.) veya tasarımlarından esinlenmiş günlük tüketim mallarından (bardak, bavul, vs.) alabilirsiniz! Bir diğer sanat durağı dünyaca ünlü mimar Arata Isozaki tarafından tasarlanmış Bass Sanat Müzesi ve mağazası. Lowe Sanat Müzesi de geniş bir zevk spektrumu için çok uygun. Modern sanatseverler, hem Asya, Afrika, Güney Pasifik arkeolojik eserler,  hem de pre-Kolombiya ve Mesoamerikan sanatı için ideal. Ayrıca 18. ve 20.yüzyıl eserleri- heykel ve Gauguin, Picasso, Monet gibi üstatların başyapıtlarıyla tam bir sanat ziyafeti. Sanat için Miami’deki en görkemli olay Art Basel, hem bin bir sergisi hem de Hollywood sanatçılarına rastladığınız gece partileriyle benzersiz. En son sefer gittiğimde Keeanu Reeves ile tanışma, Beyoncé, Catherine Zeta Jones, vs. ile karşılaşma şansım olmuştu.

Etnik, Kültürel

Etnik açıdan da çok zengin Miami. 8. sokak üstünde yürüyerek Küçük Havana bölgesine mutlaka uğrayın. Küba müzikleri, puroları, kıyafetleri satın almak için ideal. Özellikle her ayın son Cuması yapılan Viernes Culturales (Kültür Cumaları) sokak karnavalına katılıp harika Güney Amerika müzikleri ve sanatçıları arasında Küba’ya uçmadan kültürüyle tanışabilirsiniz. Etnik başka ziyafetler için Normandy Isle uğrayın: Arjantin, Uruguay, Brezilya, Kolombiya mutfakları ve Güney Amerika mozaik kültürünün acık büfesi için harika, özellikle Cumartesi sabahları çiftlik pazarı yemek alışverişi durağı için ideal.

Doğa

Günlük ilginç turlar için Everglades Doğal Park’ı tavsiye ederim. Devasal bir alanda sub-tropik orman ve bataklıkla kaplı bu parka benzer bir başka yerle Amerika içinde veya dışında henüz karşılaşmadım. Flora ve faunasının geniz yelpazesi ile Amerika’nın üçüncü büyük doğal parkı aynı zamanda UNESCO Dünya Koruma Sit Alanı içine katılmış ve dünyanın çok özel bir ekosistemi olmasıyla tanınmış. On dört çeşit nadir ve nesli tükenmekte olan hayvanın habitatı kabul edilen parkta timsah, panter, yılan, su aygırını görmek için seçenekleriniz: yürümek, kano veya motorlarla suda gezinmek, kamp kurmak. Şahsen uyuyan timsahı yutmaya çalışan boğa yılanının timsahın uyanıp ağzını açmasıyla ikiye ayrılması inanılmaz doğal bir sahneydi, sürreal bir belgesel gibi izledik. Miami’den 60 km uzaklıkta olup en iyi ziyaret mevsimi Aralık’tan Nisan sonuna olan dönem.

Mimari

Başka günübirlik tur için Vizcaya Müzesi ve Bahçeleri’ni mutlaka gezin. İtalyan Rönesans stilinde 1916’da James Deering tarafından inşa ettirilmiş şahane bir saray, 15-19. yüzyıldan mobilya, resim, dekoratif sanat parçalarından oluşan koleksiyon ve nefes kesici bahçeleri, nefis çeşmeleri, heykelleri, elegan havuzları ile Amerika’da gördüğüm en özel saray, düğün yapmak için harika bir mekan.

Casa Casuarina’ya Güney Kumsal üzerinde yürürken mutlaka görmek için uğramalısınız. Şahane mimarisinden çok, ünlü modacı Gianni Versace’nin silahla vurulup hayatını kaybettiği mekan. 1980’lerde Versace bu malikaneyi satın alıp yanındaki oteli yıkıp havuz inşa ettiriyor. Çevrecilerin protestolarıyla Miami’de yeni kanunlar tasarlanıyor ve 200 tarihi otel korumaya alınıyor.

Çocuklar için:

Miami Metrozoo (Hayvanat bahçesi) içinde fil, koala, maymunlar, Komodo ejderhaları, Bengal kaplanları, özellikle beyaz kaplan Hindu tapınağı içinde her yaşta ziyaretçi için görmeye değer. Zoofari Monorail treniyle büyük hayvanat bahçesini turlamak iyi bir fikir.

Miami Seaquarium (Akvaryum) mercanlar, köpekbalıkları, kurtarılmış rehabilitasyon gören deniz kaplumbağaları, elden besleme olanağı bulduğunuz çeşitli okyanus hayvanı ile çok görülmeye değer.

Jungle Island (Orman veya Papağan Adası) timsah, orangutan, yılan, papağan, flamingo, penguen ve türlü kuşların, hayvanların arasında yürüyebileceğiniz ve çocukların tekrar tekrar gitmek için tutturduğu seçenek.

Gold Coast Railroad Müzesi, özellikle erkek çocuklar için otuz üstünde antik tren vagonuyla çok ilgi çekici olabilir.

Bilim Müzesi ve Planetarium, çocukların elleriyle direk gökbilimi ve yeryüzünü öğrenebilecekleri harika bir mekan. Meteoroloji, doğada vahşi yaşam, Florida’da tehlikeli hayvanlar, sualtı sergileri ve evren bölümüyle değişik meraktaki çocuklara çok hitap edebiliyor.

Alışveriş:

Lincoln Road:175 mağazasıyla, sinema, restoranlarıyla güzel bir alışveriş merkezi.
Bal Harbor Shops (lüks ve marka alışverişler için), Bal Harbor Aventura, Bayside Marketplace, Espanola Way alışveriş yaparken dışarıda güzel bir tecrübe ve ambiyans için tavsiyelerim. Miami’den kırk beş dakika uzaklıkta Cocowalk, Dadeland Mall, Dolphin Mall, The Falls, Loehmann’s Fashion, Miami International Mall, Miracle Mile, Shops at Sunset diğer alışveriş merkezleri.

Golf:

Golf meraklıları için Miami bir cennet! Dünyanın en özel kulüplerini ve turnuvalarını seyredebilme olanağınız var. Miami Beach Golf Club, Doral Golf Resort & Spa, International Links Miami…

Gece Hayatı Bar ve Kulüpler:

•    LIV (4441 Collins Ave.)
•    Bed (929 Washington Ave.)
•    Mynt Lounge (1921 Collins Ave.)
•    Nikki Beach (1st Ocean Dr.)
•    Tantra (1445 Pennsylvania Ave.)
•    Delano Oteli’nin barı

Ev almak, üniversite okumak, İngilizce veya İspanyolca dil öğrenirken tatil yapmak, çocuk doğurmak (Örneğin Deniz Akkaya, Mount Sinai Hastanesi iyi, düşünüyorsanız), alışveriş, güneş,  deniz, kumsal, gece hayatı, sanatsever kolektörler gibi pek çok farklı amaçlı Türklerin buluştuğu ilginç bir şehir.  Sonuçta ister romantik geziler, balayı, ister aile tatili veya arkadaşlarla spor veya hedonist kaçışlar için Miami yıl boyunca mükemmel bir seçenek.

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.