© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Masallar Diyarına Ufak Bir Yolculuk

Masallar Diyarına Ufak Bir Yolculuk

Bir ülke bir insanın ruh ikizi olursa eğer, İsviçre benimdir ve hep öyle kalacak. Kendisi ile olan duygu alışverişimiz on üç yaşıma kadar uzanmakta. Dile kolay yirmi üç senedir, bildiğiniz aşk yaşıyorum bu ülke ile. İlk tecrübeler aile ziyaretleri ile başlasa da eğitim hayatımın bir bölümü ve daha sonra gerçekleşen ziyaretlerle pekişti de pekişti bu bağ.
Çoğu insana göre sessiz, sakin, hatta çok sıkıcı gelir bu diyar. Belki de öyle ama doğru insanlarla doğru yer örtüşünce, işte bu söylemler, bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor. Çünkü benim biyolojik olmayan aile bireylerim ile orada tanıştım. Orada ruhum, çok derinlere daldı. Orada aslında kendi başına ayakta durmak nedir onu öğrendim. Orada gerçek dostlarımı kazandım. Daha sayamadığım birçok hayatımın demlerini orada yaşadım.
Yazı ayrı güzel, kışı çok daha güzel olan bu cennet parçasının, hazır mevsimi iken sizlere belli başlı kayak merkezlerinde; nerede kalınır, ne yenilir, ne içilir, nerede apre-ski yapılır, hangi barlarda güzel kafa dağıtılır başlıkları altında bir program hazırladım. Ve başlıyoruz…

ZERMATT
Canton Valais’e bağlı, aile saadetini tam gaz yaşayacağınız bir zirve. Families welcome diyerek boşuna demiyorum çünkü bu sene bu belgeyi aldılar. Çoğu dağda olduğu gibi burada da kalış seçenekleriniz; hotel, kiralık chalet, mountain cabin ya da apart hotel olarak değişiyor. Uzun dönem gitmeyi planlıyorsanız, bir İsviçreli gibi oranın keyfini sürmeniz için her zaman chalet kiralamanızı tavsiye ederim. Grand Hotel Zermatterhof, Mont Cervin Palace, Riffelalp Resort en rahat kalabileceğiniz oteller listesinin başlarında geliyor.
Adler, Al Bosco, Alm ve Aroleid akşamlarınızı muhteşem lezzetlerle dolduracağınız, muhakkak uğramanız gereken mekanlardan sadece birkaçı. Champagne ve Elsie’s Bar’a da uğramadan Zermatt’a veda etmeyin.
chalet zermatt peak dinning room_70_1199x800

VERBIER
Alp dağları denince aklıma ilk gelen isim nedense Verbier. 3300 metredeki Montfort’dan görünen Mont Blanc, Matterhorn ve Combines Dağları’nın manzarası insanın yaşadığına şükretmesini gerektiren bir deneyim. Cross country skiing, heliksir ve freeride yapmak isterseniz doğru merkezdesiniz. Daha da adrenalin derseniz paragliding yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Verbier ve St. Bernard semalarında uçmak kadar olağanüstü bir şey olabilir mi?
Gitmeden önce muhakkak internetten emlakçıları araştırın. Kısa dönem apartmanlar veya chalet kiralamak her zaman daha iyi bir fikir bence ama otel olarak; Edelweiss, Glacier, Splendia tavsiye ettiğim en rahat edeceğiniz konaklama alternatifleri. Gurme dostlarım içinse; Au Club Alpin, Au Vieux Champeur, Auberge Les Charmettes ve Belvedere kendinizi evinizde hissedeceğiniz restoranlar. Pub Mylord’da yöresel bir kadeh kırmızı şarap içmeden dönmeyin lütfen.
Chalet-Les-Trois-Couronnes_1_1280x800

SAAS FEE
Mittel Allalin denilen bir yer duydunuz mu? Muhtemelen hayır. Peki James Bond dersem? İşte bu küçük yer, Saas Fee’ye çok yakın bir zirve. James Bond filmi için de doğal set olarak kullanılmış bir kayak merkezi. Süper bir spa deneyimi yaşamak isteyen, keyfine düşkün bir kayak tutkunuysanız, lütfen Schweizerhof Gourmet and Spa Otel’de konaklayın. Onun dışında Park Hotel, Ambiente Hotel ve Best Western Metropol Grand Hotel keyifli alternatifler arasında. Hohneggs’ Foundue-Hutte, Old Inn Pub, Pic Pic Bar, The Dom Bar da vakit geçirebileceğiniz eğlenceli mekanlar arasında.
saas fee_1067x800

LEYSIN
Şimdi derseniz ki beni çok popüler ve büyük kayak merkezleri yoruyor, ben daha butik ve samimi bir kayak tatili yapmak istiyorum; ilk alternatif Montreux’ye 30 km olan dağ kasabası Leysin. Uzun kalmayı planlıyorsanız, İsviçre’de saniyesi saniyesine işleyen bir tren ağı varken, kışın araba kiralamanızı tavsiye etmem. Kalışınız bir haftadan uzunsa, kesinlikle civar kasabalara gitmenizi şiddetle öneririm. G staad mesela 40 km ötenizde. Kaymanıza gerek yok gidin ve etraftaki bir dağ kasabasının ihtişamını keşfedin. Chamonix ve Les Diablerets çok yakın günlük turlar için. Hele hele uzun bir christmas ya da sömestr tatili ise değerlendireceğiniz vakit; o zaman Lausanne ve Montreux ve Vevey’i görmemek büyük kayıp. Şubat ayında orda olacaksanız, Nescafe Champs Open Leysin’i muhakkak yerinden izleme şansınız olacak. Le Grand Chalet, Au Bel Air, Mercure Classic Hotel Leysin rahat edeceğiniz yerler ama tam bir beş yıldız mükemmelliği istiyorsanız; ilk seçenek Chalet Royalp Hotel and Spa.
La Fromagerie’de fondü, La Lorraine’de pizza, Han Lung des Alpes Serl’de çin yemeği yemeden ve Top Pub’da biranızı içmeden sakın dönmeyin.
chalet royAlp hotel and spa leysin_1205x800

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.