© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Mart Trend Raporu

Mart Trend Raporu

Merhaba sevgili moda tutkunları,
Öncelikle hepinizin “Dünya Kadınlar Günü” nü kutluyor ve daha özgür, daha donanımlı, daha aktif ve daha cesur bir kadın nüfusu diliyorum. Bu ay itibariyle, köşemde en dikkatimi çeken moda bloguna yer vermeye başlayacağım. Siz moda bloggerları, eğer henüz sizin farkınızda olmadığımı düşünüyorsanız, bana yazın.

Ayın Blogu
Ben, www.modacadisi.com adresli Moda Cadısı’nın blogunu ayın blogu seçtim, neden mi? Öncelikle dünyadaki gelişmeleri çok yakından takip ediyor ve sürekli blogunu güncel tutuyor, blogun en beğendiğim özelliklerinden birisi de İngilizce- Türkçe olarak haberlerin girilmesi ve hiçbir haberde formatını bozmamış olması.“ Eğer para sorun olmasaydı, Celine  İlkabahar/Yaz 2011 Koleksiyonundan bu çanta benim dolabımda olurdu.”  Gibi kendine özgü tarzını çok sevdim Moda Cadısı’nın … Başarılarının devamını diliyorum Moda Cadısı…

Archeology of The Future
Arzu Kaprol, mart ayında Paris Moda Haftası’nda gerçekleştireceği defile ile tanıtacağı “Archeology of the Future” (Gelecegin Arkeolojisi) adlı 2011-2012 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nun konsept sunumunu, İstanbul Moda Haftası kapsamında gerçekleştirdi.  10 parçadan oluşan sunum, Arzu Kaprol’un Kuruçeşme’deki showroom’unda gerçekleşti.

Longchamp’e Kate Moss İmzası
Ünlü top model Kate Moss’un, Longchamp için hazırladığı yeni koleksiyon, Longchamp İstinyePark, Harvey Nichols İstanbul, Harvey Nichols Ankara, Brandroom mağazalarında yerini aldı. Ünlü modelin Peru’ya yaptığı geziden ilham alarak İlkbahar- Yaz 2011 sezonu için tasarladığı yeni koleksiyon Faraway Egzotic, Faraway on the Road ve Faraway Chic olmak üzere üç ayrı temadan oluşuyor.

Westwood’dan İkonik Stiller

Vivienne Westwood’un 70’ler ve 80’lerdeki ikonlaşan stillerine bir saygı gösterisi niteliğindeki Aglomania 2011 İlkbahar- Yaz Koleksiyonu’nda, işlemeli rozetler, yamalar, denim yelekler ve jeanler ön planda. Gökkuşağını andıran renk paleti ile dikkat çeken koleksiyonda çiçek desenli elbiseler, çan etekler, parlak renkli şortlar, mini etekler, kabarık elbiseler, korse kemerler, denim ceket ve yelekler sıkça kullanıyor.

Monarşi’nin İzleri

 

Tuvana Büyükçınar’ın İstanbul Fashion Week kapsamındaki  2011 Sonbahar-Kış  sezonu koleksiyonu “The Storyteller”ı  dergilediği ikinci karma defilesinin ilham kaynağı 1850’li yıllarda İstanbul’du. Osmanlı mimarisinin en çarpıcı örneklerinin hayat bulduğu 1850- 1900’lu yılların görkemi Tuvana Büyükçınar’ın koleksiyonuna yansıyor. Farklı temaların bir araya gelerek bir bütünü oluşturduğu koleksiyonda 19.yy Çarlık Rusya’sının ve İngiliz Monarşisi’nin de etkileri hissediliyor.

 

 

IFW’nin En Farklı Defilesi

Niyazi Erdoğan’ın IFW kapsamındaki, Dolmuş temalı 2011-2012 Kış Koleksiyonu oldukça ilgi gördü. 70’li yıllardan esinlenerek hazırlanan koleksiyonun çıkış noktası o dönemin toplu taşıma aracı dolmuşlardı. Defile, Orhan Gencebay’ın yazıklar olsun şarkısı ile başladı. Defilede yer alan mankenlerin bıyıkları dolmuş şoförlerinden esinlenerek hazırlanmıştı. Koleksiyonunun ana renklerini sarı, yeşil ve kiremit tonları oluştururken, bol ve dar paça pantolonlar, trikolar ve şapkalar dikkat çekti.

Amazonista’dan Ayaklara Dokunuş

 

Melissa’nın, Amazon renk, şekil ve dokularını dünyanın en çok arzulanan plastik aksesuarına aktarmasıyla ortaya çıkan özel koleksiyon “The AmazonBilstore’larda satışa sunuldu. Melissa Amazonista sizleri dünyanın en geniş tropikal ormanının kültürel zenginliğini eğlenceli ve yaratıcı bir biçimde tanımaya davet ediyor.

 

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.