© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

İspanyol Diva Akdeniz’in Tüm Lezzetleriyle Dönüyor

İspanyol Diva Akdeniz’in Tüm Lezzetleriyle Dönüyor

Luz Casal
Luz por Miguel Reveriego 01

O Almodovar’ın “Yüksek Topuklar” filmindeki unutulmaz “Piensa En Mi” yorumundan beri sadece İspanya’da değil tüm Avrupa’da ve özellikle Fransa’da herkesin yorumuna ve zarafetine hayranlık duyduğu Luz Casal, tıpkı ismi gibi ışıl ışıl Akdeniz şarkılarıyla altı yıl aradan sonra “Almas Gemelas” ismini verdiği yeni albümüyle kaldığı yerden müzik yolculuğuna devam ediyor. Luz Casal, yepyeni şarkılarını 21 Nisan’da İstanbul’da ilk kez Cemal Reşit Rey sahnesinde söylüyor olacak.

Müzik dünyasının ünlü EastWest stüdyolarında, Los Angeles’ta kaydedilen albümde Luz Casal; Portekizce, Fransızca ve İtalyanca şarkılar da söylüyor. Albümün prodüksiyonunu Luz Casa ile daha önce de birlikte çalışan Fransız prodüktör Renaud Letang ve Javier Monforte’nin üstleniyor. Yeni albümünün bizdeki ilk röportajını gerçekleştirirken, yeni şarkılarını, Luz Casal’ın kendi favorilerini hem de İspanya’ya çok yakın hissettiği ve kahve keyfini de çok sevdiği İstanbul’u konuştuk.

Altı yıllık bir aradan sonra çıkardığınız yepyeni albümünüz “Almas Gemelas”, nasıl bir albümle geri dönüyorsunuz?
Albüm duygularıyla, hisleriyle, fikirleriyle, arzuları ve amaçlarıyla benim için bu dönemin özel bir günlüğü gibi. Aynı zamanda da bende hayranlık uyandıran müzikleri yansıtıyor.

Eleştirmenler son çalışmanızın şimdiye kadar yaptıklarınız içinde uluslararası markete en çok hitap eden albüm olduğunu söylüyorlar. Siz “Alma” albümünüzü öncekilerle nasıl kıyaslarsınız?
Dört dilde şarkı söylemek şüphesiz bu albümü uluslararası bir hale getiriyor. Aynı zamanda daha önceki 13 albümümde kullanılmamış olan orijinal ritimler ve sesler de böyle bir çeşitlilik ve etki yaratıyor. 

Fransızca, İtalyanca ve Portekizce şarkılar söylediğinize göre albümünüz için tam bir Akdeniz albümü diyebilir miyiz?
Kesinlikle. Üç tane bossa-nova kaydetmiş olmama rağmen bir akdeniz havası ve kıvraklığı olduğuna inanıyorum. Özellikle İtalyanca ve Fransızca şarkılarla

Albümde efsanevi Brezilyalı caz piyanistlerinden ve besteci Eumir Deodato dört düzenleme birden yapmış, sizce Deodato’nun şarkılarınıza dokunuşu nasıl bir fark yaratıyor?
Daha önce Bolero’ya bir övgü albümü olarak hazırladığım “La Pasion” albümünde de çalışmıştık ve hem düzenlemelerin zenginliği hem de albümün gördüğü ilgi açısından inanılmaz bir tecrübe olmuştu.
Eumir, Frank Sinatra, Björk, Antonio Carlos Jobim gibi ünlü isimlerle gerçekleştirdiği çalışmalarından da öyle doğallıkla bahsediyor ki. Tam bir usta.

Sizce yeni albümünüzde hala o çok sevilen meşhur “Piensa En Mi” yorumunuz gibi bu albümde de öne çıkacak yorumunuz hangi şarkıyla olur?
Bana kalırsa kendi şarkılarımdan en çok “Si Pudiera”yı öne çıkarırım. Ödünç aldığım şarkılar arasında da “Mi Sono Innamorata Di Te” parçasını dinlemeniz lazım, açıkçası söylerken de müthiş bir zaafım var.

İstanbul’a daha önce de gelmiştiniz ve yeni şarkılarınızı ilk kez 21 Nisan’da Cemal Reşit Rey’de söylüyor olacaksınız; İstanbul’un sizi en çok çeken yönü nedir?
İstanbul’da hoşuma giden öyle çok şey var ki! Yemekleriniz, tatlılarınız ve mutfağınızın lezzetleri, özellikle kahveniz hoşuma gidiyor… Şehir, günlük hayatın susmayan sesi … Bir çok eski binanın mimarisi de çok güzel. Tüm bu güzel duygularla evden uzakta olmanın verdiği özlem ve İstanbul’a yakın hissetmenin verdiği keyif birbirine karışıyor.
 

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.