© Copyright 2018 Mag Medya
blank
Başa Dön

LEED ile Tasarladığımız Yepyeni Bir Merkez Ofis Binası

LEED ile Tasarladığımız Yepyeni Bir Merkez Ofis Binası

Geçen sayıda çevreci “leed” yönetmeliğine göre tasarlamış olduğumuz
Prokon – Ekon şirketler grubunun merkez ofis binasının girişi, cafesi ve restoranı gibi sosyal alanlarının görsellerini yayınlamıştık. Bu sayıda ise aynı binanın toplantı salonları ve yönetim kurulu üyeleri, yönetim kurulu başkanları ve VIP lounge alanlarından görüntülerimiz olacak…

Bürüt betonu, ahşabı, camı ve paslanmaz çeliği uyum içerisinde kullanmaya çalıştığımız mekanları kurgularken, fonksiyonelliği ve estetiği ön planda tutmaya çalıştık.
Toplantı ve konferans salonlarının zeminlerinde kullandığımız “balon” yer döşeme malzemesi, hem uzun ömürlü kullanımı hem de farklı renk ve tekstürde seçenekleri ile ilk tercihimiz oldu. Duvar lambrilerinde ve tavanda, akustik amaçlı kullandığımız ahşap ise, freze meşe idi.

Konferans salonunun iki yan duvarında ise sesi absorbe etme amaçlı tekstil bazlı lambrileri tercih ettik.
Binanın bekleme alanı, asansör ve merdiven hollerinde ise zeminde poliüretan döşeme malzemesi kullandık. Poliüretanın üzerine aplike ettiğimiz dünya haritasında ise holdingin dünya çapında iş yaptığı şehirlerin yerlerini grafiksel bir dil ile göstermeye çalıştık.

İstedik ki, personelin ve yöneticilerin neredeyse bütün günlerini geçirdiği çalışma ofislerinin sıcak atmosferi ruhlarını beslesin… Verimliliklerini artırsın ve tabi ki kendilerini daha özel hissetmelerini sağlasın…

Umarım bunu başarmışızdır. İyi seyirler dilerim…

Tasarım: PROFİT Neşet Güne

[nggallery id=1163]

Yazar Hakkında /

1995 yılında Ankara’da başlayarak Profit Neşet GÜNE Tasarım Stüdyosu’nu kuran Neşet Güne; mesleği,“İç Mimarlık” mesleğini sürdürmektedir. www.profitnesetgune.com adresinden kendisi ve stüdyosu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.