© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Kültür ve Sanatla Dopdolu Ekim!

Kültür ve Sanatla Dopdolu Ekim!

Ekim, benim yazın bitişini idrak ettiğim ay…Zaten oldum olası mevsimlerin aylara göre bölünüşünü yanlış bulurum. Siz Eylül ile birlikte sonbahar havasına giriyor olabilirsiniz ama maalesef hayat benim için böyle değil. Sonbahar Ekim’de başlıyor; aynı baharın Mart’ta değil Nisan’da başlaması gibi…

Kapalı mekanlara geri dönüş, t-shirt’lerin üzerine alınan hırkalar, şemsiyelerin varlığını hatırlamak hep Ekim ile ilgili. Güneş enerjisiyle çalışan bir yaz insanı olmama rağmen Ekim beni heyecanlandırıyor. Neden mi? İşte bu sebeplerden birkaçı!


 

III. Richard (6-9 Ekim) 

 

Muhsin Ertuğrul Sahnesi

Ünlü yönetmen Sam Mendes’in yönettiği ve Kevin Spacey’nin başrolde olduğu Shakespeare eseri III. Richard, Ekim ayında 5 günlüğüne İstanbul’da sahnelenecek. Dünya starlarından biri olan Kevin Spacey’i sahnede kanlı canlı izlemek için şahane bir fırsat.

 

Efes Pilsen Blues Festivali  (23 Eylül-29 Ekim)

22. yılında 20 farklı şehirde gerçekleşecek festival yine dünyanın blues alanında önemli isimlerini ağırlayacak. Lucky Peterson’ı kaçırmamak gerek!

 

Filmekimi (8-15 Ekim) 

10. yılını kutlayan film festivali Filmekimi güzel bir sürpriz olarak bu sene İstanbul dışında beş şehirde daha gösterimler yapacak. Zengin program içinde herkes kendi zevkine göre bir şeyler bulabilir. Ben A Dangerous Method, Hwanghae, Restless, Melancholia ve Contagion için şimdiden heyecanlıyım!

 

City of London Sinfonia (8 Ekim) 

İngiltere’nin en önemli oda orkestralarından biri olarak sayılan City of London Sinfonia, Ankara’ya geliyor! Resim Heykel Müzesi’nin güzel atmosferinde gerçekleştirilecek konserin programı da çok keyifli…

 

Akbank Caz Festivali (13 Ekim-3 Kasım) 

Bu sene 21’incisi gerçekleştirilecek festivalde önemli isimler sahne alacak, programı incelemekte fayda var. Özellikle ülkemizde de çok sevilen Fransız grup Zaz’ın konseri için biletlerin hızla tükendiği söyleniyor, geç kalmayın! Cazlı brunch’lar da ilginç olacağa benziyor. Birçok atölye ve panelin düzenleneceği festival bu sene de yine üniversiteleri es geçmiyor, “Kampüste Caz” adı altında üniversitelere uğruyor.

 

Architecture in Helsinki (28 Ekim) İKSV

Kendi ülkemizde seyretmenin büyük keyif olacağı Avustralyalı Indie grubu Architecture in Helsinki gelmiş, kaçırmak olmaz. Saatlerimizi ayarlayalım!

 

Son Kez, İlk Kez (17 Eylül-31 Aralık) 

Sakıp Sabancı Müzesi

Sophie Call’in bu sergisi çok ilginç bir konuya sahip. Sergide sanatçı, görme engelli kişilerin gördükleri son anın yanı sıra, İstanbul’da yaşayıp denizi hiç görmemiş insanlar konusunu inceliyor.

 

Bunların dışında birçok konser, farklı mutfakları inceleyen yemek kursları, vizyona girecek yeni filmler, yeni açılan restoranlar, cafelerde sahlep içebilme özgürlüğüne geri kavuşmamız adına hoş geldin Ekim. Mevsim değişikliği sebebiyle benim canımı sıkamazsın, bu sene tadını çıkaracağım!

 


Ayşe’nin Önerileri: 

Kitap
Saf ve Düşünceli Romancı
Orhan Pamuk

Film
Koskoca Filmekimi sizi bekliyor!

Müzik
Festivallerden, konserlerden seç beğen al!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.