© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Küçük İpuçları

Küçük İpuçları

Kitabın ilk cümlesiyle birlikte meraklanmaya başlar okur. Öncelikle anlamaya çalışır, ondan sonra bir heyecan başlar. Bazen de kitabın ara sayfalarından kopya çekerek sonunu tahmin etme çalışmalarıyla hummalı bir yolculuk başlar. Hepsindeki duyguyu her birey ayrı ayrı yaşar. Ben de size aradığınız duyguları yakalayabilmeniz için küçük ipuçları veriyorum.

 

OD
İskender Pala

Gah eserim yeller gibi
Gah tozarım yollar gibi
Gah akarım seller gibi
Gel gör beni aşk neyledi
İskender Pala Ekim ayında yayınlanan son kitabında Yunus Emre’yi  iliklere işleyen duygularla anlatıyor. Sitare’nin ölümü üzerine acı çekmesi yetmiyormuş gibi bir de ailede yaşayan tek oğlunu kaybetmesi ve üzerine yaşadığı acılarla Tapduk Emre’nin peşinden gidişleri… Dervişlik yolunda yaşadıkları vazgeçişleri ve kaybedişleri… O döneme ait pek çok bilgiye roman tadında ve Yunus’un şiirleriyle ulaşabileceğiniz bir kitap:OD.

Kapı Yayınevi – Fiyatı: 16TL

 

BİR APAÇİ MASALI
Angutyus

Kapıcı dairesinde başlayan bir hayat. Daha sonra kendi evleri olan gecekonduda ve gecekondu mahallesine hissedilen aidiyet duygusu. Ankara sokakları, Dışkapı pavyonları, İsmetpaşa, Hamamönü’nde kaşık havası  ve gece hayatının bazı raconları. Yaşam mücadelesi vererek oğlunu okutmak isteyen bir baba ve ne yapılırsa yapılsın okumak istemeyen, garsonluğu tercih eden bir çocuğun hayatı. Esprili ve farklı bir dille yazılmış olan kitapta esasoğlan Apaçi’nin conconlara karşı verdiği mücadele ve hayat savaşının esprili bir dille anlatımı. Dizüstü edebiyatı sevenlere acilen duyurulur.

Okuyan Us Yayınları – Fiyatı:15TL

 

ŞAHANE HATALAR
Heather McElhatton
Hayattaki seçimlerimizi kendimiz yapıyoruz ama hiç bugüne kadar okuduğunuz kitapta seçim yaptınız mı? Kitabın ilk bölümü herkes için aynı ama bölümün sonunda iki seçenek çıkıyor ve birini seçmeni istiyor yazar. Yeni bir bölüme yönlendiriyor, her bölümün sonunda yine seçenek vererek yönlendirme yapıyor. Kısacası okuduğunuz kitaptaki hikayeyi siz ve seçimleriniz yaratıyor. Hayattan farkı ise seçimin sonucu hoşunuza gitmezse başa dönüp seçmediğinizi değerlendirip sonucun nasıl olacağını görebiliyorsunuz. Gerçek hayatta da bu şansın olmasını ister miydiniz? Ya da verdiğiniz kararlar sizi nerelere götürüyor?

April Yayıncılık – Fiyatı:24 TL

 

RÜYANIN ÖTE YAKASI
Ursula Le Guin
Herkes rüya görür. Peki ya rüyalarınız gerçek olsa? Yazar her zamanki kurgularıyla yine bir fark yaratmış. Rüyalar pek çok insanın hayatında önemli yer tutar. Uyanınca pek çoğumuz hemen rüya tabirleri kitabına sarılır veya birilerine anlatıp yorum yapmasını bekleriz. Peki, bu kitaptaki kahraman siz olsaydınız ve gördüğünüz her rüya gerçek olsaydı? Gördüklerinizi yaşasaydınız, yaşayacaklarınızı önceden bilseydiniz neler düşünürdünüz? Kitapta bunu yaşayan bir kahraman ve bunu öncelikle çözmeye çalışan sonrasında ise kendi amaçları için kullanan bir bilim adamı. Sonuçta dünya kurtuldu mu yoksa bu kötü bilim adamının elinde yok mu oldu? Kitap sayfalarını çevirirken bilinçaltının derinliklerinde kimbilir ne kurgular yaşayacaksınız.

Metis Yayınları – Fiyatı:16.50TL

 


Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.