© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Klasik Her Zaman Klas

Klasik Her Zaman Klas

Yazan: Ozan Ekşi

Doğayla barışık, fazlalıklardan arınmış, yeniden değerlendiren, lokal unsurlardan güç alan ve teknolojiyi faydaya çeviren bir yaşam pratiğinin hayata geçişini heyecanla takip ediyoruz. 2020’nin son ayları yaşanırken farkındalık ve bilinçli yaşam tarzı mekânlara da yansıyor. Yeni normal ile değer yargılarımız, yaşantımız, alışkanlıklarımız, ritüellerimizin yanında evlerimiz ile olan ilişkimizde de temel değişimler gözlemledik. Evde olmak, yeni normalin temelini oluşturan yapı taşlarının başında geliyor.

Pandemi, insanlık tarihinde şimdiye kadar gerçekleşen en büyük ev deneyimini sunuyor. Herkes ayrı ve farklı parçaların birbiri ile uyum içinde bulunmasını sağlayarak, sıcak ve ferah bir ortam yaratmak isteğinde. “Maksimum değer ve iyi tasarım” mottosuyla bilinçli bir yaşam tarzına geçildi. Geçmişten geri gelen trendleri hayatımıza dahil ettik. Bu süreçte bazılarımız çoğunlukla salonunu, yeni ofisi olarak kullandığı çalışma odasını önemsedi ve oturma alanının atmosferini değiştirecek yeni bir koltuk satın aldı, masasını küçük bir aksesuar ile süsledi ve ruhuna iyi gelecek yeniliği sağladı. Bazılarımız yatak odasındaki duvarların rengini değiştirdi, şık bir lambaderi de dekorasyonuna dahil etti. Yaşam alanlarımızı iyileştirmede herkes bir dekorasyon tutkunu gibi davrandı. Bu zamana kadar hep üstünde durduğumuz; gerçek kaliteyi, zamana meydan okuyan tasarımları ve dayanıklılığı tercih etmemiz gerektiğini, gerçek lüksün de “zaman” olduğunu nihayet fark ettik.

 

Markalar için lüksün varyasyonları yerine “Lüksün DNA’sı”, bireyler için de “Lüksün Güncel Hali” trendleri bulunuyor. Birinde üretimden diğerinde ise tüketimden bahsediyoruz. Lüks kavramının X,Y, Z lüks şeklinde değişmesi, tüketim toplumu için kurgulanmış bir dizgi. Bize göre bu sürecin DNA’sının özü, zamansız lüks. Bu kavram zaten markanın; inovatif olması, yüksek ustalık-zanaat barındırması, kaliteli ve ilham verici olması, bir klasik oluşturma yolunda ilerlemesi gibi her şeyi içinde barındıran evrensel bir durum.

Lüksün Güncel Haline baktığımızda üç özellik öne çıkıyor; küreselleşmenin getirisi olan standartlaşma yerine kişiselleştirme, teknoloji ile donatılma ve sınırlı sayıda bulunabilme. Lüks tüketicilerin farklı anlayışları olsa da lüksün temelindeki duygular ortaktır. Anlam ve şekil değiştirse de lüks, zarafetin hâkim olduğu bir dünya görüşüdür. İnce bir hayat anlayışının, ürünlere, hizmetlere ve mekânlara yansımasıdır.

 

İşin özüne inecek olursak iddialı evleri, huzur bulduğumuz konfor alanımızı yine cesur tasarımcılara borçluyuz. 2021’de ruhumuza iyi gelen konsepte göre tasarlanmış, özgün ve detaylarla zenginleştirilmiş mobilyaların ön planda olacağının farkındayız. Mobilyalarda en çok aranan özellik maksimum konfor olurken, kullanılan malzeme, detaylar ve renklerin dinginliği yansıtması da talep edilecek. Bazı modeller vardır gerçekten her dönemde sıra dışı ve özel hissettirmeyi başarır, tasarımı zamansız, değeri de paha biçilemezdir. Dekorasyon dünyasındaki duruşuyla tanınan Sem Collections’ın çatısı altında bulunan Roberto Giovannini tam da bu noktada kendini gösteriyor, sadece onu tanıyan gözlere hitap ediyor. Sıra dışı ve sofistike ambiyanslar kurgulamak için ikon kabul edilen marka, klasik mimari karakterini çağdaş unsurlar eklenerek güncelleyen koleksiyonunda dekorasyon trendlerini bir adım öteye taşıyor. Zamansız bir atmosfere bürünen otellerde, zarif çizgilerle hayat bulan evlerde, geçmişi onurlandıran Roberto Giovannini detayları göze çarpıyor.

 

İyi Bir Aydınlatma Atmosferi Nasıl Değiştirir?

Dünyanın neresinde olursa olsun yapılar, ışıklandırmaya ihtiyaç duyarlar. Çünkü tüm mimari tasarımlar içinde yaşayacakları insanlar için tasarlanırlar ve insanların en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi de ışıktır. Bu yüzden ışığın kullanımı mimarlıkta son derece önemli bir husus olarak karşımıza çıkar. Görsel performans düzeyinin yüksek olmasının istendiği durumlarda mekânda yapılacak aydınlatma tasarımının da mekânla birlikte tasarlanması gerekmektedir. Yaratmak istediğiniz ambiyansın yolu, belirlediğiniz ışık miktarı ve stilden geçiyor.

 

Her dönemin zamansız stillerinden olan Klasik Tasarım anlayışı, aydınlatmada birer mücevheri andıran çizgileri ile modası geçmeyen zevkleri yansıtıyor. Gösterişi ve şatafatı ile avant-garde bir duruş sergileyen dev sarkıtlar, sarkıtların en büyük tamamlayıcısı aplikler, masa üzeri aydınlatmalar ve lambaderler ile klasik tarzdaki yaşam alanınızda çarpıcı bir vurgu sağlayabilirsiniz. Modernden klasiğe, bakırdan cama kadar her malzeme ve stile bürünen aplikler yaşam alanlarının her noktasına çok yakışıyor. Yıllardır Art Deco akımı ve orta yüzyılın modern stili iç tasarımda en sevilen ürünler olmuştur, bu nostaljik erken dönem tarzlarında ortaya konan tasarımlara erişmek zordu. Tüketicilerin taleplerini önemseyen öncü markalar pazarı dolduruyor ve artık onlara Patrizia Garganti markasıyla ulaşmak oldukça kolay. Yaşadığınız mekâna ve ihtiyaçlarınıza kusursuzca uyan, teknik açıdan mükemmel tasarlanmış Patrizia Garganti ürünleri, lüks dokunuşu tamamlamak için bitirici ve gerekli parçadır.

 

Yeni başlangıçlar döneminde düzen matematiğine ayak uydurup hayatınızı kolaylaştırmak için siz de ruhunuzu, bedeninizi ve yaşam alanınızı; pozitif enerji, kalite ve renkler en önemlisi de gelecekle buluşturun.

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.