© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Kışlık Eğlence Rotası

Kışlık Eğlence Rotası

Tepebaşı – Asmalı – Şişhane hattı. Sokaklarında gece kuşlarının cirit attığı, kapısında kuyruk oluşan kulüplerin yan yana sıralandığı, Beyoğlu’nun kuru kalabalığından kaçıp “gerçekten” eğlenmek isteyenlerin sığındığı çok kültürlü bir eğlence cumhuriyeti. Bu kurtarılmış bölgede nereye gitmeli, nerede/nasıl eğlenmeli?

İlk durak, ilk içki: Aperativo

Yaz boyunca kapısını aşındırdığımız şehrin en havalı teraslarından Fumosso’nun meşhur kokteylleri artık Aperativo’da. Fumosso’nun başarılı ekibi terası kapatıp kış sezonu için aynı binanın giriş katına taşındı. Hazırladıkları kokteyllerin tadı değişmediği müddetçe nerede olduklarının hiç önemi yok. Geceye başlamadan önce Aperativo’da özenle hazırlanmış bir Lynchburg Lemonade içmelisiniz, benden söylemesi! Burada yalnızca iyi içki değil, iyi müzik de var. Mekanın hafta içi partilerine denk gelirseniz doyasıya eğlencenin tadını çıkarın.

blank

Yeni ve havalı: Propaganda

Suriye Pasajı’nda geçen yıl Lux adıyla hizmet veren popüler gece kulübü, bu yıl Propaganda adını alarak Taşpınar ailesinin himayesine geçti. 9 Kasım Cuma gecesi renkli bir partiyle açılış yapan Propaganda, baştan sona bir Taşpınar mekanı. İşletmeciliğini Adnan Taşpınar yapıyor, Indhira Taşpınar özel gecelerde DJ kabinine geçip hünerlerini sergiliyor. Eda Taşpınar ise kulübün medyaya dönük yüzü; göz alıcı kostümleriyle arz-ı endam eylerken magazin basınının ilgi odağı olmaya devam ediyor.

blank

Propaganda’nın çevredeki diğer mekanlardan farkı nedir?

1. Uğur Özgönül’ün müzik direktörlüğünü üstlendiği kulüpte her daim iyi müzik dinleyebilirsiniz. Özgönül’ün müziğe olan ilgisi genlerinden geliyor, kendisi DJ U.F.U.K.’in yeğeni. Propaganda, müzik konusunda bir hayli iddialı. Dünya elektronik müzik sahnesinin yıldız isimlerini ağırlamayı misyon edinen mekanın Aralık ayı programında Kid Loco, Gilles Peterson ve Joe90gibi tanınmış DJ’ler var.

2. Buranın sosyetik bir gece kulübü olduğunu düşünüp fiyat politikası konusunda korkuya kapılmayın. Propaganda’da oldukça makul fiyatlara kaliteli ve lezzetli içkiler içebilirsiniz.

Ablam”ı görmeden olmaz!

Geçen yılın gözde gece kulübü eelence sayesinde dirsek dirseğe dans etmenin dayanılmaz hazzını keşfettik. Dokunmatik eğlence geleneğini yeni adıyla Ablam devam ettiriyor. Özellikle hafta sonları kapısında kuyruk oluşan mekan, 90’lar Türkçe popun unutulmayanları ile yerli & yabancı güncel hitleri harmanladığı çeşnili müzik akışı sayesinde bu yıl çok daha geniş bir kitleye hitap ediyor. Gece hayatını seven herkes mutlaka Ablam’a uğrayıp “ablasını” görüyor, eğlenceli şarkılar eşliğinde birkaç kadeh deviriyor. Bu ritüel hiç bozulmuyor.

Ablam’ın vazgeçilmezlerinden biri de mekanın işletmecisi Özgür Aras’ın locasında dans etmek. Özgür ile birlikte pek çok ünlü ismin sıra sıra dizildiği locaya çıkmak sahneye çıkmak gibi bir duygu. Belki de bu yüzden çıkan inmek bilmiyor!

Gecenin sonu: Rehab

Tepebaşı’nın yeni gözdesi Rehab’i tanımlamak zor. Çünkü içinde her şeyden biraz var. Pop, R&B, yabancı, yerli, eski, yeni, gay, straight, ünlü, ünsüz… Her türden insan, her telden müzik. Mekanın kozmopolit profili gece boyunca enerjiyi ayakta tutuyor, bu karşı konulmaz dinamizm müşterilere de yansıyor.

Beklemediğiniz bir anda Nihat Odabaşı yanına Gülben Ergen’i alarak DJ kabinine geçiyor ve sevdiği şarkıları çalmaya başlıyor. Birden ışıklar kararıyor, bar tezgahı boşaltılıyor ve kırmızı kostümleriyle dans ekibi şova çıkıyor. İlk kez gidecek olanları uyaralım: Dansçılar ile göz teması kurmamaya dikkat edin. Zira o bakışlar günlerce aklınızdan çıkmayabilir!

Rehab’in en güzel zamanı 03:30 – 05:00 arası… Kalabalık çekildiğinde herkes kendi şovunu yapmaya başlıyor. Direk dansı sırası müşterilere geçiyor. Barmenlerin bile havası değişiyor, içki servisi bir anda seksi bir şova dönüşüyor. Burası Rehab, burada her şey tutkuyla yapılıyor.

Ankara’da yeni bir oluşum: We Are

Başkentte kulüp kültürünün hakkıyla yaşandığı Club 20 – Faces döneminin sonuna yetiştim. Ancak daha yakın bir geçmişe dönersek Tunalı Hilmi’deki elektronik müzik mabedi Malt kapandığında günlerce yas tutmuşluğum vardır. Malt sonrasında “clubbing” şehri terk etti ve partileme anlayışı değişti.

Şimdilerde “We Are” isimli yeni bir oluşum, Ankara’ya eski kulüp kültürünü yeniden kazandırmak ve müziğiyle ön plana çıkan yeni nesil DJ’lere seslerini duyurma şansı sağlamak için çalışmalara başladı. Neler yapıyor We Are?

Hafta sonları yalnızca davetlilerin katılabileceği şifreli partiler düzenliyorlar. Bu partilerde ismini herkesin bilmediği ama müziğiyle fark yaratan Türk/yabancı DJ’lere yer veriyorlar. Tunalı Hilmi Caddesi Buğday Sokak’ta 300 kişi kapasiteli enfes bir parti mekanları var. Ancak amaçları burayı tıka basa doldurmak değil. “Az olsun bizden olsun” diyorlar. Elektronik müzikten anlayan, dans etmeyi seven insanlara kapılarını açıyorlar. Bu nedenle partilere sadece özel şifreler ile giriş yapılabiliyor.

Oluşumun başındaki isimlerle uzun uzun konuşup planlarını/projelerini dinledim. Anlattıkları beni çok heyecanlandırdı. Şehrin havasını değiştirecek bu özel partilere katılmak istiyorsanız We Are’ı takibe alın: wearethedjs.com

 blank

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.